perjantai 13. lokakuuta 2017

Pieni muutos, valtava vaikutus

Moi!

Vihdoinkin pääsen taas kirjoittelemaan! :)
Hieman kyllä hirvittää tulla kertomaan onnistumisista ja uusista aatteista, ettei nyt vaan taas tulisi luvattua liikaa ja parin viikon päästä häntä koipien välissä pitää kertoa kun ei sittenkään onnistunut.
No, syteen tai saveen niin täältä pesee.
Haluaisin kertoa pienestä, mutta todella suuresta muutoksesta ajattelussa joka on tapahtunut tässä tämän ja viime viikon aikana. Tämä sama ajatus on minulla ollut joskus aikaisemmin (koska jostain syystä tunnun aina kokeilevan kaikkea monta kertaa). Joka tapauksessa tällä kertaa ajatus lähti tästä postauksesta. Listasin tyypillisimmät virheeni joihin tunnun aina sortuvan ja kirjoittamisen aikana ja sen jälkeen hoksasin, että kaikkeen pystyy itse vaikuttamaan.
Toinen asia mikä on pyörinyt mielessä on se, että tahdonko todella laihtua niin kovasti? Luulisi että olisin jo onnistunut, jos asia todella olisi minulle niin tärkeä. Ehkä en vain ole tarpeeksi motivoitunut tai olen asettanut tavoitteeni väärin.
Uusi aamupalasuosikki, ruiskauramurot mehukeitolla ja raejuustollaNäistä ajatuksista tulin siis tulokseen, jossa olen aikaisemminkin ollut; haluan keskittyä treenaamiseen ja treenitavoitteisiin ulkoisien tavoitteiden sijaan! Uskon että kaikki muu tulee siinä sivussa ikään kuin itsestään.
Viime viikon puolessa välissä tuo ajatus suunnilleen lähti ja siitä lähtien on mennyt erittäin hyvin! Viikonlopun Nordic fitness expo - messut antoivat minulle ihan valtavan motivaatiobuustin, eikä tällä viikolla ole ollut (vielä) pienintäkään ongelmaa!

Päätin siis nostaa treenikertoja hieman, eli tavoitteena on tehdä salitreeni viisi kertaa viikkoon. Lisäksi pyrin tekemään aerobista treeniä mahdollisuuksien mukaan. Haluan nostaa tuloksia ja kehittyä ihan kunnolla! Tällä viikolla olen saanut ihan erinomaisen alun ja motivaatiota riittäisi vaikka muille jakaa :)
Kuten todettu, huomasin motivoituvani aivan uudella tavalla ajatuksesta salitulosten noususta ja ylipäätään erilaisten treenitavoitteiden saavuttamisesta. Yhtäkkiä olen halunnut syödä sen viisi kertaa päivässä, jotta maksimoisin kehitykseni. Heti ensimmäisten päivien jälkeen kun söin kunnolla, huomasin treenien kulkevan aivan eri tavalla kuin ennen. Keholla on kerrankin energiaa tehdä! Pelkästään se saa jo kehitystä aikaan ja motivoi entisestään.
Tällä viikolla en ole ehtinyt edes ajatella herkuttelemista, sen verran tukka putkella on juostu kouluhommista toiseen. Silti olen ehtinyt ajatella, että ei niitä herkkuja edes tee mieli! Sitä se riittävä energiansaanti teettää ja vaikka sen on koko ajan tiennyt, niin on se vaan eri asia kokea itse. Tottakai taustalla on ajatus siitä, että treenin myötä keho muokkaantuu ja rasvaa palaa. Olen kuitenkin hoksannut myös sen (itsestäänselvyyden), ettei nopeita tuloksia tavoittelemalla pääse lopulta mihinkään. Nopeita tuloksia toivoessani olen nyt kysynyt itseltäni "Jos teen tätä todella vain itselleni, mihin minulla on kiire?". Tuntuu että aikaisemmin olen ehkä yrittänyt miellyttää muita tai näyttää hyvältä muiden mielestä ja siksi on ollut koko ajan kiire. Nyt, kun ajattelen tekeväni tätä itselleni, huomaan ettei minulla ole mikään kiire. Tässäkin tietenkin on paljon tekemistä, mutta näin pyrin ajattelemaan.
Kävin aamukävelyllä, ihan vaan koska teki niin kovasti mieli :)

Ja nyt tulee se paras osuus! Olen siis treenannut nyt hyvin ja syönyt alle kulutuksen, mutta kuitenkin riittävästi... ja tadaa! Paino putosi kuin itsestään! Viime viikosta on tultu yli kilo alaspäin ihan huomaamatta. Olen vaan tällä hetkellä niin täynnä motivaatiota ja innostusta, jee! :)
Nyt vaan kun tätä pystyisi ylläpitämään!!
Hauska oli myös huomata, kun otin kuntosalin pukuhuoneessa kuvan ja sen sijaan että olisin etsinyt itsestäni vikoja, totesin että "tästä tulee se ennen-kuva, johon voin myöhemmin verrata ja todeta että olenpas kehittynyt". Suuri muutos ajattelussa siis tuollakin saralla.

Uusi suosikki!<3

Isot muutokset eivät tapahdu hetkessä ja siksi jääkin nähtäväksi kuinka pysyvä muutos tässä on kyseessä. Uskon kuitenkin, että tavallaan koko ajan olen kulkenut sitä isoa onnistumista kohden ja nyt tuntuu että olen lähempänä jälleen.
Nyt täytyy vaan kiinnittää huomiota ettei homma mene niin sanotusti toisesta päästä yli, eli että treenaamisesta tulee pakkomielle. Ei se niinkään saa tietenkään mennä!
Hauskaa kuitenkin huomata, miten niin pienellä asialla kuin tavoitteen säätämisellä voi olla näin iso vaikutus oikeaan suuntaan. Kun keskittyy oikeasti motivoivaan tavoitteeseen, niin muu näyttäisi tulevan kuin itsestään :) Mutta ei pidä mennä asioiden edelle, vasta vähän yli viikkohan tässä on mennyt. Toivotaan kuitenkin parasta :)

Mukavaa viikonloppua teille kaikille!<3


2 kommenttia:

 1. Voi että, olipa ihana kirjoitus! Hieno muutos ajattelussa ja tavoitteissa, ja kuulostaa paljon toimivammalta ja innostavammalta kuin laihtumiseen liittyvät tavoitteet :) Tykkäsin myös tuosta, miten sanoit, että teet tätä itsesi takia eikä muiden miellyttämiseksi. Samoin tuo kiireettömyys vaikuttaa erittäin hyvältä suunnalta. Pikadieetit harvoin toimivat, tai niiden vaikutukset eivät ainakaan kestä kauaa. Jos sen sijaan löytää tekemisestä oikeasti innostusta, niin tuloksetkin ovat varmasti parempia!

  Intoa treeneihin ja hienoihin tavoitteisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos kovasti!! :) Niin kiva kuulla että kuulostaa jonkun muunkin mielestä hyvältä muutokselta eikä vain minusta! :D
   Toivotaan nyt että pystyisin pysymään tässä ajatusmallissa!

   Kiitos jälleen kannustavasta kommentista Anne! <3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)