sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Nettivalmennuksen kolmas viikko: vastoinkäymisiä!

Kolmatta viikkoa nettivalmennuksen ohjeilla viedään ja tämä viikko ei ole ollut helpoimmasta päästä! Pieniä vastoinkäymisiä on osunut useampia samalle viikolle, kun aikaisemmat kaksi viikkoa menivät puolestaan tosi helposti. Ruokavalion ja treeniohjelman noudattamisessa ei ole ollut edelleenkään suuria ongelmia, mutta niiden noudattamiseen on tullut kyllä olosuhteiden myötä haastetta!

Viikko alkoi heikosti, kun menin tekemään treenin ja jo ensimmäisessä liikkeessä huomasin, että nyt ei jaksa niin kuin pitäisi! Taistelin kyllä treenin loppuun, mutta lähes kaikissa liikkeissä jouduin laskemaan sarjapainoja tai toistomääriä. Tämä oli siitä outoa, että olin juuri viikonloppuna levännyt kaksi päivää ja syönyt vähän enemmän kuin normaalisti. Olosuhteiden olisi siis pitänyt olla ihan hyvät. Tein vielä HIITin treenin loppuun, mutta se taisi kyllä olla virhe. Hädin tuskin pystyin kävelemään pois treenipaikalta (en tehnyt jalkoja!).
Illalla tuo HIIT sitten ehkä kostautui, koska yhtäkkiä huomasin, että en voi laskea painoa vasemmalle jalalleni ollenkaan. Tässä kuitenkin kävi onni onnettomuudessa, koska tuo kipu on jo mennyt parissa päivässä ohi, vaikka olin varautunut jopa viikkojen kävelykieltoon. Ehdin kuitenkin jo säikähtää, koska työni vaatii jalkojen päällä olemista ja liikun kaikkialle kävellen. Liikuntakielto olisi siis ollut todella hankala juttu!

Tiistaina sitten linkutin koko päivän ja jätin treenin välistä. Illalla huomasin, että kurkkuni alkaa uhkaavasti kipeytyä. Seuraavana aamuna kurkku oli jo ihan kunnolla kipeä ja lääkkeen voimin sain itseni raahattua töihin.
Edelleen kurkku on kipeä, mutta muita oireita ei onneksi ole ainakaan vielä tullut! Joskus minulla käy niin, että kun alan ajoissa ottaa lääkettä, ei tauti etene kurkkukipua pidemmälle ollenkaan. Toivotaan, että tämä olisi yksi niistä kerroista!

Torstaina puolestaan kävi sitten niin, että töissä oli niin kiirettä, että en ehtinyt syömään ollenkaan. Niinpä yksi ateria jäi päivältä kokonaan pois. Tuntuu, että tämä yhden päivän isompi energiavaje on vaivannut koko loppuviikon. Torstaista lähtien herkkuhimot ovat olleet todella voimakkaat. Ajattelinkin, että jossain vaiheessa ne herkkuhimot iskevät, mutta tähän asti meni niin helposti, että ehdin jo toivoa, ettei niitä tulisi.. Minusta on kuitenkin toisaalta aika mukavaa haastaa itseäni, etten anna heti periksi mieliteoilleni. Aikaisemmin minulla ei tällaista itsehillinnän mahdollisuutta samalla tavalla ollut ja onnistumisen tunne selätetyn makeanhimon jälkeen on mahtava! Ja toki makeannälkään on olemassa nykyään parempia vaihtoehtoja. Alla näkyvät viime viikon pelastajat :D


Myös henkisesti tämä viikko on ollut rankka. Uusi työ stressaa ja vie yöunia. Olenkin pyörinyt sängyssä jo monta viikkoa, kun uni ei vain tule ja asiat pyörivät päässä. Olen aina ollut vähän huono nukahtamaan ja varsinkin silloin, kun jokin stressaa. Unettomuus tietenkin vaikuttaa ihan kaikkeen, enkä voi sanoa olleeni viimeisten viikkojen aikana mitään huippuseuraa! Tuntuu, että kaikki ärsyttää ja kiukuttaa.

Fiilis ei todellakaan ole ollut ihan huipussaan tällä viikolla. Aikaisemmin mainittujen asioiden lisäksi olen kriiseillyt siitä, että tulosta ei näy! Olen toki kärsimätön, mutta kyllähän se kummasti lisäisi motivaatiota, jos jossain näkyisi edistys. Puntarilla en ole onneksi käynyt, luulen että olisin vielä tätäkin kärsimättömämpi, jos kävisin jatkuvasti puntarilla. Mittanauha on kuitenkin pysynyt samoissa mitoissa koko tämän kolme viikkoa.
Ensi viikko onkin kevyt viikko treeneissä, joten kroppa pääsee vähän vähemmällä. Tämä tulee kyllä hyvään saumaan! Viidennellä viikolla starttaa sitten ihan uusi treeniohjelma, jota olen jo innolla silmäillyt!
Nyhtökaura-tofu-nuudeliwokki

Teen tätä nettivalmennusta vain itselleni ja joku saattaa miettiä, miksi en vain lopeta tätä, jos tämä vie voimia. No, tietenkin lopettaminen on käynyt mielessä... Mutta sitten tajusin, että vaikka lopettaisin, tekisin asiat samalla tavalla kuin nyt. Söisin samoja ruokia, kävisin yhtä usein salilla ja varmasti myös ottaisin itsestäni mittoja. Oikeastaan mikään arjessani ei ole siis valmennuksen myötä muuttunut (muuta kuin verrattuna joululomaan tietenkin). Vaikka lopettaisin tämän nettivalmennuksen noudattamisen, niin noudattaisin tällaista elämäntapaa kuitenkin.
Lisäksi uskon, että juuri tämän valmennuksen myötä vielä aikaisempaa säännöllisempi, terveellisempi ja määrältään suurempi ruokailu on auttanut minua jaksamaan uudessa työssä, uudessa kaupungissa ja ylipäätään arjessa.

Tuli tulosta siis tai ei, niin aion jatkaa tätä elämäntapaa edelleen. Vaikka tästä postauksesta ei ehkä se välity, mutta edelleen jatkan projektiani hyvällä motivaatiolla. Toivotaan, että seuraava viikko on vähän helpompi kuin tämä! :)

6 kommenttia:

 1. Huh, onpa ollut viikko! Onneksi jalkakipu tai muu tauti ei iskenyt pahemmin. Liikuntakielto olisi ollut todella ikävä, ja itsekin olen välillä miettinyt, että liikuntakielto vetäisi melkein ikään kuin maton alta, kun liikkuminen on kuitenkin niin tärkeä osa elämää ihan käytännön ja muutenkin hyvinvoinnin kannalta. Mutta nyt ei onneksi tarvitse surkutella sitä :)

  Mahtavaa, että motivaatio on kuitenkin säilynyt :) Se on jo hieno saavutus, että jaksaa jatkaa valmennusta, vaikka kaikki ei menisikään ihan niin kuin on suunnitellut.

  Parempaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne! Niinpä, onneksi tällä kertaa selvisin vain säikähdyksellä, vaikka nuhaoireet vieläkin meinaavat vähän puskea päälle :( Näinhän se on, vaikeaa kuvitella mitä tekisi, jos ei pääsisi liikkumaan! Parin päivän jalkakivun aikana sitä tajusi arvostaa vähän enemmän terveyttä ja sitä, että pystyy liikkumaan.
   Ihanan positiivinen kommentti ja piristi kyllä mieltä kovasti, kiitos!<3 Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 2. Takapakkia on ollut, mutta sitä jokaisen elämässä aina välillä on. Olet sananut motivaation kuitenkin säilymään, olet vahva! Herkullisen näköinen ja värikäs wokkiannoskuva. Saisiko ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Harvempi projekti menee ihan niin kuin on suunnitellut. Kiitos kannustavista sanoista, vaikealla viikolla niitä erityisesti tarvitaan! :) Wokin ohje on niinkin simppeli, että keitin 200g nuudeleita ja paistoin pannulla 250g nyhtökauraa (tomaattimausteella) ja 170g tomaattimaustettua tofua ja yhdistin ne nuudeleihin. Wokki on lisätty jälkikäteen ja se on S-kaupoista löytyvä kilon wokkivihannes-paketista :)

   Poista
 3. Heippa hei! Yllä oleva ohje lähtee minullakin kokeiluun :)
  Mikä siinä onkin että kun aloittaa jonkun tollasen ruokavalion ja treeniohjelman niin yleensä alussa iskee flunssa... tai usein itselle käy niin. Hienoa kun olet saanut pidettyä motivaatiota kaikesta huolimatta yllä :) Hyvä sinä!
  Nukkuminen vaikuttaa kaikkeen, se pistää koko elämän sekaisin jollei saa nukuttua. Toivottavasti stressi helpottaa ja unikin palautuu ennalleen <3
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kerrohan sitten mitä tykkäsit!:) Sanoppa muuta, helposti ruokavalion muutoksen yhteydessä tulee flunssaa tai muuta :( Kiitoksia tsemppaavasta viestistä Laura!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)