torstai 3. tammikuuta 2019

Uusi vuosi ja nettivalmennus

Hyvää vuotta 2019!

Tästä se uusi vuosi lähtee ja tietenkin myös uuden vuoden tavoitteet. Haluan uskoa olevani viisastunut aikaisemmista vuosista, enkä lähde vaatimaan itseltäni liikoja vain siksi, että on uusi vuosi. Tykkään kuitenkin siitä, että on jotain mitä tavoitella ja siksi tänä(kin) vuonna aloitan omaa kroppaani koskevan projektin. Tai ehkä voisi sanoa, että jatkan projektia, koska vartaloni on ikuisuusprojekti, jota en koskaan ole varsinaisesti lopettanut.

Tavoitteeni tälle vuodelle on, että haluan muokata vartaloni vihdoin sellaiseksi, millainen se minun elintavoillani kuuluisi ja voisi olla. Tarkoitan siis sitä, että perusarkeni on melko terveellinen ja siihen kuuluu 70-80% terveellinen ruoka ja säännöllinen, tavoitteellinen liikunta. Elintavoillani kehoni voisi olla vielä urheilullisemman näköinen kuin se on, mutta ahmimistaustani ja tapani "sabotoida" omaa onnistumistani on pitänyt minut pitkän aikaa jumissa oman kehoni kanssa. Vaikka olenkin oppinut pitämään vartalostani paljon enemmän kuin ennen, haluaisin kuitenkin edelleen osoittaa itselleni, mihin minä pystyn. Haluaisin myös vihdoin ja viimein onnistua lihaskasvutavoitteessani kunnolla.

Viime keväänä tein ruokavalion ja treeniohjelman itse ja sainkin mielestäni todella hyvää tulosta. Koska minulla on monen vuoden syömishäiriötausta, yritän olla hyvin rento ja armollinen itselleni kaikessa ruokaan liittyvässä. Siksi myös tulokset ovat hitaampia ja pienempiä. Itse itselleni tekemä ohjelma oli juuri sopivan rento ja minun näköiseni. Ajattelenkin olleeni viime keväänä elämäni kunnossa. No, sitten tuli kesä ja muuttoja kaksin kappalein. Rutiineja ei enää ollutkaan ja aika äkkiä huomasin päätyneeni lähes takaisin lähtöpisteeseen. Liikunta ja perusterveellinen ruokavalio säilyivät, mutta herkuttelun määrä nousi vähän liikaa.
Vaikka olin erittäin tyytyväinen omiin ohjelmiini, niin ihan motivaation puolesta tänä vuonna haluan testata jonkun toisen ohjelmaa. Tästä tulikin vihjattua viime vuoden puolella jossakin postauksessa, mutta aloitan siis kolmen kuukauden nettivalmennuksen.

Tässä vaiheessa en koe tarvetta kertoa tarkemmin valmennuksen nimeä tai tekijää, mutta harkitsen asiaa. Kyseessä on kuitenkin siis kolmen viikon nettivalmennus, jonka tavoitteena on kiinteyttää kehoa, eli vähintäänkin säilyttää lihasmassan määrä ja vähentää rasvan määrää.
Valmennukseen kuuluu salitreeni neljä kertaa viikossa, aerobiset ohjeet sekä ruokavalio. Sekä treeniohjelma, että ruokavalio muuttuvat neljän viikon välein. Olen tänä vuonna suunnitellut vähän pidemmälle ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, aion sitten loppukeväästä keskittyä pelkästään lihaskasvuun. Se riippuu kuitenkin onnistumisesta tämän nettivalmennuksen kanssa.

Itselleni suurin haaste on aina ruokavalio ja sitä jännitän tässäkin tapauksessa. Olenkin miettinyt myös sitä, että jatkaisin itse tekemälläni ruokavaliolla edelleen ja noudattaisin vain treeniohjelmaa. Olen kuitenkin myös muokannut valmennuksen mukana tullutta ruokavaliota paremmin itselleni sopivaksi, joten nyt myös sen noudattaminen on vaihtoehto. Ehkä siis kokeilen valmiilla ruokavaliolla ja vaihdan sitten takaisin omaan ruokavaliooni, jos siltä tuntuu.
Ruokavalioiden suhteen ongelmana minulla on usein se, että tiukat ruokavaliot ja rajoitukset ahdistavat minua. Lisäksi olen oppinut sen, että en voi kieltää itseltäni mitään. Muokkasinkin ruokavaliota niin, että sinne mahtuu joka päivä jokin herkku, jos minusta siltä tuntuu. Herkkulakot tai herkkujen kieltäminen ei ole koskaan tuonut minulle mitään hyvää.
Valmiissa ruokavalioissa on myös se ongelma usein, että vaihtoehtoja ei ole tarpeeksi. Itse en voi sietää puuroa ja esimerkiksi tässä(kin) nettivalmennuksessa aamupalana olisi aina puuroa. Kyllästyn helposti ruokiin, joten kaipaan aina runsaasti vaihtoehtoja. Ennen söinkin puuroa mielelläni joka aamu, mutta sitten tuli stoppi.

Ehkä puuro maistuisi paremmin, jos se näyttäisi näin hyvältä joka aamu :D

Tämä alkuvuosi on vielä niin epäsäännöllinen ja kiireinen, että en halua lisätä omaa stressiäni noudattamalla mitään valmennusta. Aloitankin siis kolmen kuukauden urakkani vasta tammikuun puolivälissä, kun tilanne on toivottavasti hieman rauhallisempi.

En ole koskaan onnistunut noudattamaan muuta kuin itse itselleni tekemää ohjelmaa muutamaa viikkoa kauempaa. Saa siis nähdä, kuinka nyt käy! Uskon, että treeniohjelman noudattaminen on minulle helpoin osuus. Pyrin ruokavalion suhteen pysymään mahdollisimman hyvin "aisoissa". Tärkeintä on se, että syön säännöllisesti ja tarpeeksi!
Teen ehkä tästä nettivalmennuksesta jonkunlaisen blogisarjan, jos motivaatiota riittää.

Oletteko te tehneet uuden vuoden lupauksia tai suunnitelmia?

PS. Jos et ole vielä tykännyt blogin Facebook-sivusta, niin olisi superkiitollinen jos tekisit sen! Tykkäyksien myötä kasvaa myös motivaationi tuottaa Facebookiin erilaista sisältöä, kuten kotitreenejä ja muita vinkkejä. :)


4 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla jään odottamaan kokemuksiasi ja tunnelmia nettivalmennuksesta, jonka aiot aloittaa. Olen itsekin osallistunut muutamiin nettivalmennuksiin, mutta pääosin ne ovat jääneet kesken jossain vaiheessa. Valmennukissa on usein liian tiukat kriteerit ruokavaliolle, jos se on haaste. Sinulla vaikutta olevan hyvä motivaatio ja asenne asiaan. Täytyypä tykätä facebook-sivustasi :) Pidän kuitenkin enemmän blogien lukemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi motivoivaa kuulla, että tuleva nettivalmennus kiinnostaa. Aion kyllä kirjoitella siitä fiiliksiä. Ja iso kiitos Facebook-tykkäyksestä! <3 Tästä kommentista tuli kyllä tosi hyvä mieli, kiitos! :)

   Poista
 2. Kiva kuulla kuulumisia ja valmennuksesta! Kuulostaa kaikin puolin hyvältä suunnitelmalta :) Tuo ruokailun muokkaamminen itselle sopivaksi on varmasti erittäin hyvä valinta, koska on peljon helpompi noudattaa, jos se sopii itselle kuin yrittää väkisin seurata jonkun muun ohjetta. Tekisin varmasti itsekin näin. Samoin hyvä idea siirtää aloitusta sellaiseen ajankohtaan, kun ei ole muuta kiirettä, niin helpompi keskittyä kunnolla.

  Intoa vuoden alkuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne jälleen ihanasta ja kannustavasta kommentista! :) Olen tosi kiitollinen, että jaksat tukea ja kannustaa sieltä ruudun toiselta puolelta, se merkitsee todella paljon! <3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)