maanantai 14. tammikuuta 2019

Nettivalmennus: ensimmäinen päivä

Tänään aloitin siis kolmen kuukauden nettivalmennuksen, tavoitteenani kiinteyttää kehoa. Kirjoitan varmaan vielä ensimmäisestä viikosta erikseen, mutta ensimmäisenä päivänä ajatuksia heräsi jo niin paljon, että pakko kai tästä on tehdä oma postauksensa.

Tämä päivä oli muutenkin kuin dieetin (kutsun tätä nyt dieetiksi, oli se nyt sitä virallisesti tai ei) aloituksen kannalta erilainen. Takana on niin työpaikan kuin paikkakunnankin vaihdosta, mutta tahdoin silti ottaa tähän ennestäänkin tapahtumarikkaaseen alkuvuoteen vähän lisää tekemistä :D
Ensimmäinen päivä oli alkuun vähän haastava, koska kaapissa ei ollut juuri mitään! Onneksi olin ostanut makaronia ja pienen paketin kanaa ja keksittyäni, miten uusi hella toimii, sain ensimmäisen foodprepin tehtyä. Jouduin kuitenkin illemmalla tekemään vielä uuden foodprepin, koska tuosta määrästä ei riittänyt kuin ensimmäisen päivän tarpeisiin. Yksi tässä valmennuksessa huolettavista asioista onkin se, miten paljon keittiössä joutuu viettämään aikaa. Olen kyllä jo vuosia tehnyt aina ison annoksen ruokaa kerralla, mutta yleensä vain lounaalle. Nyt joudunkin tekemään sekä lounaalle, että päivälliselle lämpimän aterian, eli puolet lisää.

Tarkoituksenani oli tehdä myös tämän nettivalmennuksen ensimmäinen treeni, mutta laiskotti liikaa (hieno alku! :D). En aio ottaa tästä valmennuksesta liikaa paineita, vaikka motivoitunut olenkin. Jos tuntuu, että treeni ei lähde, niin se ei lähde. Jos jääkaapissa ei ole aineksia juuri oikeanlaiseen aamupalaan, niin sovellan hieman. Tällaiset pienetkin asiat ovat minulle isoja saavutuksia, koska ennen minun täytyi noudattaa ohjeita 100% tai ei ollenkaan. Huomenna starttaa sitten ensimmäinen treeni uudella ohjelmalla. 

Osasin vähän pelätäkin tätä, mutta ruokamäärä osoittautui jo tässä vaiheessa suureksi haasteeksi. Kaloreita on itse asiassa varmaan vähemmän kuin mitä olen tottunut syömään, mutta ravinnonlähteet ovat laadukkaampia. Siksi jo päivän toisen aterian kohdalla tuntui siltä, että vatsa halkeaa. Ruokavalion mukaan syön kasviksia pelkästään pääaterioilla 700 grammaa! Tästä joudun kyllä varmaan vähän nipistämään näin alkuvaiheessa, kun nälkä ei vielä ole kovin suuri ennen aterioita. Kasviksia voi sitten lisätä, kun energiavaje alkaa tuntua kehossa. Keho tottuu kyllä ja uuden ruokavalion mukaan syöminen on aina vähän haastavaa. Minulla on taipumus syödä liian vähän (määrällisesti, ei ehkä energiaan katsottuna), joten useimmiten juuri ruoan määrä on se, mikä alkuun on vaikeinta. 

Puhutaanpa sitten mittauksista. Otin perjantaina alkumitat, koska ajattelin että en ehdi maanantaina tai viikonlopun aikana. Lisäksi minulla ei ole puntaria!!! Tähän lihavoinnit ja huutomerkit, koska voitteko uskoa! Tahtoisin sanoa, että olen päässyt puntaririippuvuudestani eroon ja todennut, että paino ei kerro mitään minun kehostani. Todellisuudessa avopuolisoni ei ollut ottanut puntaria muutossa mukaan :D Mutta oloni on oikeastaan tosi hyvä, enkä ihme kyllä koe kaipaavani puntaria. Kotipaikkakunnalla käydessäni käyn kurkkaamassa painoni tilanteen, mutta muuten seurailen vain oloani ja mittanauhaa.
Oikeastaan uskon, että minun on paljon helpompaa noudattaa tätä valmennusta ilman puntaria. Usein kun aloittaa uuden ohjelman, voi paino alkuun jopa nousta, mikä veisi aika tavalla motivaatiota. Olen myös usein hyvin kärsimätön painon suhteen, joten saattaisin helposti heittää hanskat tiskiin, jos tulosta ei tule mielestäni tarpeeksi. Tulen varmasti kaipaamaan puntaria, mutta tämä on silti paras ratkaisu.  Olen innoissani ja todella motivoitunut. Hyvä tästä tulee! :)

Tänään syön vielä illalla kuvassa näkyvän Lohilon, joka on siis ihan sallittu herkku tässä valmennuksessa :D
Tällä hetkellä vatsa on ainakin niin täynnä, että ei tee edes jäätelöä mieli! Silti yritän syödä kaikki ruokavalion ruuat, koska kehoni ei suurempaan ruokamäärän kestää kauemmin tottua, jos jatkuvasti skippailisin aterioita. Uskon, että jo ensi viikolla tämä ruokamäärä menee helposti alas... Toivotaan! :D

Paljon tuli asiaa jo yhden päivän jälkeen! Kuvia sen sijaan ei ole kuin yksi :D Kuinka viikko on teillä lähtenyt käytiin?

Ja ainiin!  Mitäs tykkäätte blogin uudesta lookista?

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla valmennuskuulumisia ja hieno aloitus! Hienoa sen puolesta, ettet yrittänyt tehdä väkisin, vaan sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä, ja varmasti innostuskin säilyy paremmin, kun ei ota hommasta liikaa stressiä.

  Ja tuo vaa'attomuus!! Mahtavaa! Se on todella iso juttu, varsinkin jos on tottunut punnitsemaan itseään päivittäin. Varmasti aluksi outoa, mutta kuten sanoitkin, niin ehkä helpompaa sen puolesta, että se ei pääse turhaan lannistamaan, jos lukemat eivät olisikaan toivotunlaisia.

  Kiva uudistus myös blogin ulkoasulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anne kommentistasi! <3 Yritän pysyä tällä stressittömällä ja puntarittomalla tiellä, katsotaan miten käy :)
   Ja ihana kuulla että ulkoasu on uudistunut hyvällä tavalla! Pakko vielä sanoa, että arvostan kyllä kovasti kommenttejasi ja sitä, että niistä huomaa että olet oikeasti lukenut tekstin! Kiitos siis siitä!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)