tiistai 12. kesäkuuta 2018

Koko ajan on nälkä!

Moi!

Ihan kuin olisi ikuisuus viime tekstistä kulunut, niin paljon on tapahtunut. Olen ollut tosi kiireinen viime päivinä, tuntuu ettei vuorokaudessa mitenkään riitä kaikki tunnit. Olen aloittanut kesätyöt ja samalla tehnyt kevään kouluhommia purkkiin. Olisi myös ihanaa nähdä kaikki ystävät läpi ja treenata. Syksyä varten olisi myös aika paljon tehtävää, muun muassa muuttoa ja muuta järjestelyasiaa. Olen myös palannut taas kesäksi kotipaikkakunnalle ja myös sen vuoksi on hieman enemmän tehtävää ja nähtävää. Nukkuakin pitäisi ja uni on ainakin minulla sellainen juttu, josta ei tingitä! Toki monella on varmasti elämässä vielä paljon kiireisempääkin kuin minulla nyt, itse en kuitenkaan ole pitkiin aikoihin elänyt tällaisessa kiireessä ja kenties siksi se tuntuu todella raskaalta. No, tässä sitä nyt kuitenkin ollaan rustailemassa kuulumisia "pitkästä aikaa".

Olen ollut hyvin iloisesti yllättynyt siitä, miten paljon energiaa minulla on, etenkin olosuhteisiin nähden. Se johtuu varmaan ainakin isolta osin siitä, että syön nykyään paljon enemmän kuin aikaisemmin. Onneksi syönkin, sillä muuten jaksaminen olisi varmasti todella tiukilla! Olen töissä paikassa, jossa ollaan koko päivä jalkojen päällä ja liikutaan koko ajan. Kuljen työpaikalleni joka päivä pyörällä ja usein työpäivän jälkeen olen vielä mennyt asioille. Iltaisin olen käynyt salilla tai tehnyt kotitreenejä, ainakin joinakin päivinä. Muistan aikaisempina kesinä olleeni aivan poikki töiden jälkeen, enkä voinut kuvitellakaan liikahtavani sohvalta mihinkään. Itse uskon, että juuri ravitsemustason parantuminen on tosi iso tekijä tässä paremmassa jaksamisessa. Vaikka työpäivä olisi ollut pitkä, on silti kiva keksiä jotain tekemistä loppupäivälle :) Treenaaminen on tottakai ihan vapaaehtoista ja pyrin kuuntelemaan tässä omaa jaksamista. Olen kuitenkin huomannut, että liikunta tekee raskaan päivän päätteeksi todella hyvää henkisesti, kun mieli saa vähän palautua päivästä. Toki nyt eletään vasta kesän alkua, joten en tiedä olenko enää niin jaksavainen töiden jälkeen myöhemmin :D

Oikeastaan tykkään tällaisesta vähän erilaisesta elämänrytmistä! On mukavaa, kun päivässä on selkeä rytmi, opiskellessa kun hommia saattaa tehdä lähes mihin aikaan tahansa. Nuorempana minulla oli aina kiire, enkä juurikaan tuntenut vapaa-aikaa, jossa vain oltaisiin. Tavallaan tällainen kiire tuntuu siis todella kotoisalta, koska muistan nuorempana nauttineeni menoista ja siitä, että kotona vain syödään ja nukutaan.
Selkeästi noussut energiankulutus tekee kuitenkin sen, että olen ihan koko ajan nälkäinen! Suurissa annoksissa on minulle edelleen tekemistä, mutta silti olen yrittänyt syödä parhaani mukaan mahdollisimman paljon. Aikaisemmin aina ajattelin, että kunpa voisin syödä enemmän ja useammin... Taustalla oli siis ajatus siitä, että painoni nousee todella herkästi ylimääräisestä ruuasta ja söin varman päälle vähemmän. Nyt, kun saisikin syödä enemmän, ei se olekaan enää niin mukavaa. Mikään ei oikein maistu suurissa määrin ja syöminen on välillä aikamoista pakkopullaa. Vaikka söisin suurenkin määrän ruokaa, huomaan pian olevani todella nälkäinen jälleen! On oikeastaan aika turhauttavaa, ettei tunnu olevan kylläinen oikein mistään!
Pääasiassa pyrin syömään terveellistä ruokaa, mutta välillä tekee ihan hyvää syödä jotain korkeakalorista ruokaa (eli herkkuja), jotta päivän kalorit täyttyvät helpommin. Samalla kuitenkin mieleen on noussut huoli siitä, että mitä jos kuitenkin syön liikaa? Noussut ruokamäärä on kuitenkin vielä sen verran uusi juttu, että sitä en osaa yhtä tottuneesti silmämääräisesti arvioida kuin dieettimääriä. Opiskelupaikkakunnalla kokeilin hetken ajan laittaa puhelimen sovellukseen syömiseni ylös, mikä helpotti hahmottamista ja auttoi syömään tarpeeksi. Näin kotipaikkakunnalla en viitsi sovellusta käyttää ja arvioin kaiken vain silmämääräisesti. Mutta hyvää harjoitusta tällainen nälän mukaan syöminen! :)


Minulla on ollut hieman jopa huoli siitä, että on ollut vaikeaa syödä tarpeeksi. Tämä tarpeeksi syöminenhän on ollut tavoitteenani jo pidempään, mutta nyt se vaikeutui entisestään. Kuulostaa aika typerältä, mutta pelkään lihasteni puolesta :D Haluaisin kovasti kehittyä kuntosalilla ja nyt pelkään, että tulokset vain laskevat suuren kulutuksen ja liian vähäisen energiansaannin seurauksena. Ainakin toistaiseksi tämä on ollut aiheeton pelko, sillä ainakin tänään salilla käydessäni tulokset olivat vain nousseet! Tosin nyt on vasta eletty niin lyhyt aika tätä kiireisempää elämää, että johtopäätöksiä ei vielä voi tehdä.

Miten teidän kesänne on alkanut?:) Tämä oli nyt tällainen pikainen päivittelypostaus, kirjoitan taas lisää, kun ajatuksia herää enemmän!
4 kommenttia:

 1. Moikka pitkästä aikaa!

  Oli kiva kuulla kuulumisia pitkästä aikaa :) Kuulostaa kyllä kiireiseltä, ja tässä lukiessa ihmettelen ja ihailenkin jaksamistasi :D Todella hyvä huomio kyllä tuo riittävän syömisen tärkeys jaksamiselle, koska sillä tosiaan on paljon merkitystä. Itsekin olen huomannut tämän usein (negatiivisessa mielessä) sitä kautta, kun syön usein päivällä vähemmän ja ikään kuin "säästän" iltaan, niin osittain senkään takia, en jaksaisi illalla enää mitään. Ruoka siis houkuttelee enemmän kuin mikään muu tekeminen, mutta toisaalta tiedostan kyllä, että jos söisi päivällä paremmin, niin ehkä sitten jaksaisikin muutenkin paremmin. Mahtavaa siis kuulla, että sinulla tämä parempi syöminen on toiminut juuri hyvänä energiana muulle tekemiselle!

  Hauska huomio myös se, että kun todella syö tarpeeksi ja on muuta tekemistä, niin tarpeeksi syöminen voi tuntua jopa vaikealta :D Toisaalta se ehkä kertoo hyvällä tavalla siitä, että elämässä on muutakin sisältöä ja hyvä, että keho muistuttelee nälän kautta riittävästä ravinnonsaannista.

  Oma kesäni on alkanut myös ihan mukavasti, mutta melko rauhallisesti ja on ollut ihan mukava, kun on saanut nauttia näistä mukavista säistä ja sen puolesta tullut oltua enemmän ulkona.

  Mukavaa kesäkuunn jatkoa ja jaksamista kiireen keskellä! Toivottavasti ehdit nauttia myös kesästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Ihana kuulla sinustakin pitkästä aikaa!:)
   Kieltämättä olen tosiaan itsekin vähän ihmetellyt jaksamistani!:D Mutta ravinnolla on tosiaan iso vaikutus. Söin aikaisemmin itsekin iltaan painottuen ja ymmärrän kyllä, että silloin on jotenkin mukavampaa päivän jälkeen syödä vähän enemmän :) Mutta jos siltä tuntuu, niin voithan vaikka kokeilla viikon ajan hieman vaihtaa rytmiä ja kokeilla onko vaikutusta, jos syöt enemmän päivällä?

   Sanoitpa todella hyvin liittyen tuohon syömisen vaikeuteen! Juuri tätä hainkin, mutta en ihan osannut noin hyvin pukea sanoiksi :D Mutta tosiaan, etenkin kun on muuta tekemistä, ei huvittaisi istua pöydän ääressä syömässä ruokaa väkisin!
   Onpa kiva kuulla, että kesäsi on alkanut mukavasti! Säät ovat kyllä olleet upeat, niistä kyllä kannattaa nauttia :)

   Kiitoksia Anne kommentista, oli tosi mukavaa kuulla myös sinun kuulumisiasi!<3

   Poista
 2. Olipas mukava lukea kuulumisiasi :) Minun kesään kuuluu vielä ahkerasti töitä ennen kuin lomalle pääsen heinäkuun puolessa välissä. Lomalla tiedossa ulkomaan reissua, mökillä oloa ja vierailuja Poriin ja Tampereelle sekä yhdet festarit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos samoin Helzu! :)
   Huhhuh, aika paljon ohjelmaa, mutta kuulostaa todella mukavalta! Minulla ei tänä(kään) kesänä ole ollenkaan lomaa, mutta täytyy silti yrittää jossain välissä nauttia kesästä ja auringosta :)
   Kiitoksia kommentista ja kiva kun kerroit myös omista suunnitelmistasi!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)