keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Missä mennään?

Moi,

Jotta saisin hieman selvyyttä omiin ajatuksiini ja ehkä myös niille, jotka haluavat seurailla elämääni ja ajatuksiani tätä kautta, päätin pitkästä aikaa kirjoittaa perinteisen kuulumispostauksen. Tuttu juttu, tykkään jakaa kuulumiset osiin ja niin teen myös nyt. Käydään läpi fiilikseen, ruokavalioon, treeneihin ja tuleviin kuukausiin liittyviä kuulumisia! :)

Aloitetaan fiiliksestä, koska se selittää paljon myös seuraavia kappaleita. Olen siis pari viime viikkoa ollut kokonaan laihduttamatta. Kerroinkin aikaisemmin, että mitään tietoista päätöstä tähän ei liittynyt, vaan kaikenlaisen kiireen ja muun elämän ohella yhtäkkiä laihdutus jäi hieman taka-alalle. Tähän liittyy myös edelleen se muutaman viikon takainen repsahdus, jonka jälkeen palaaminen ruokavalion ja treeniohjelman noudattaminen ei ole enää maistunut. Kauaskantoiset seuraukset sillä repsahduksella, mutta ei välttämättä negatiiviset sellaiset!
Laihduttaminen on jo monta vuotta valitettavasti ollut tärkeyslistallani kärkipäässä, eikä sen lopettaminen tai jättäminen taka-alalle ole ollut vaihtoehto. Nytkin toki laihdutustavoitteet ovat mielessä, mutta esimerkiksi ystävien näkeminen, kouluhommat ja tulevaisuuden suunnitelmien laatiminen menevät edelle. Aivan yhtäkkiä!
Mielialani on ollut todella hyvä ja on vaikeaa sanoin kuvailla, miten outo tilanne tämä minulle onkaan. Olen voinut käydä terassilla ystävien kanssa, syödä jäätelöä silloin kun huvittaa ja muutenkin olen mennyt hyvin fiilispohjalta viime aikoina. Jonkunlainen tasapaino on taas ainakin joksikin aikaa selvästi löytynyt.

Sitten ruokavalioon liittyviä kuulumisia. Kerroinkin, että olen nyt mennyt hyvin rennolla meiningillä. Ruokavalion suhteen olen keskittynyt pääasiassa siihen, että söisin tarpeeksi. En ole laskenut kaloreita tai miettinyt sen kummemmin, olen kuunnellut kehoani ja antanut sille ravintoa säännöllisin väliajoin. Tämä on johtanut siihen, että vaikka olen sallinut itselleni myös herkuttelun, niin mieli ei ole juurikaan tehnyt herkkuja! Ja mikä oudointa... Minulla on kaapissa tuliaisina saatuja lempiherkkujani, joiden olemassaolo on todella harvinaista ja silti ne ovat pysyneet kaapissa (!!!). Minulla ei koskaan ole voinut olla kaapissa mitään herkkuja yhtä päivää pidempään, saati sitten tuollaisia herkkuja, joita harvemmin saa. Enkä ole kieltänyt itseltäni näiden syömistä, mutta olen vain säästellyt niitä oikeaan hetkeen. Niin outoa, mutta hyvällä tavalla! Vaikeaa kirjoittamalla välittää sitä onnellisuutta, minkä tämä pieni, mutta minulle suuri onnistuminen tuokaan!
Ruokavalion rentouden taustalla on myös se, että tämä kuukausi menee reissatessa paikkakunnalta toisella, minkä vuoksi on vaikeaa seurata mitään tiettyä ruokaohjetta. Oikeastaan ihan hyvä juttu, että nyt ei ole ollut mahdollista noudattaa ruokavaliota, sillä olen huomannut pystyväni olemaan ilmankin. :)

Treenien(kin) osalta on tapahtunut jotain kummallista. Kuntosali on edelleen minulle rakas harrastus, mutta en ole käynyt salilla useampaan viikkoon! En vain ole yksinkertaisesti ehtinyt ja minun asenteeni usein on se, että jos en saa viikon treenejä täyteen, ei ole intoa välttämättä mennä ollenkaan. Tämä kesän tulo on kuitenkin herättänyt kiinnostukseni hieman erilaiseen treenaamiseen. En ole koskaan ollut kehonpainoharjoittelusta kiinnostunut. Se ei vain ole oikein ollut minun juttuni. Aivan yhtäkkiä, voisi oikeasti sanoa, että yhden yön aikana minulle nousi suuri kiinnostus kehonpainotreenejä kohtaan. Olen nyt tehnytkin useampia puistotreenejä ja on ollut hienoa tehdä välillä vähän erilaista treeniä. Myös ulkona voi treenata tehokkaasti ja ilman välineitä! Jos teitä kiinnostaa, voin laittaa blogin Facebook - sivulle joidenkin ulkotreenien ohjeita?:)
Ajattelin kesän aikana keskittyä tällaisiin kehonpainojuttuihin vähän enemmän ja asettaa tiettyjä tavoitteita, joita haluan kesän aikana oppia. Tiedättekö sen tunteen, kun on jostakin uudesta asiasta ihan innoissaan? Minulla on nyt se tunne tästä treenaamisesta! :)
Salitreenejä ei kuitenkaan unohdeta ja aion jo tällä viikolla käydä hieman muistuttelemassa itseäni lihasteni olemassaolosta kuntosalin puolella :D


Koska tässä kirjoitellaan kuitenkin hyvin pitkälti laihdutusasiaan liittyvää blogia, niin paino saattaa joitakin kiinnostaa. Pelkäsin, että tällainen rennompi eläminen vaikuttaisi heti negatiivisesti painooni ja veisi edistyksen pois. Onneksi näin ei ole käynyt! Paino on pysynyt samana nyt koko ajan. Toki edelleen toivoisin painon putoavan, mutta pääasia on, että se ei nouse. Olen luottavaisin mielin, että kesällä saan viimeiset kilot pudotettua :) Minusta tämä kertoo siitä, että keho kyllä kertoo milloin se tarvitsee energiaa ja milloin ei. Kehoa kuuntelemalla painonhallinta onnistuu kyllä. No, paraskin puhuja minä olen, kun olen nyt vasta hetken kuunnellut kehoani ja yleensä olen vain sivuuttanut sen kaikki viestit :D
Hieman jo kerroinkin tulevien kuukausien suunnitelmista, mutta tässä vielä vähän yhteenvetoa... Eli ruokavalion suhteen jatkan ehkä näin kuin nytkin, jos vain pystyn. Liikunnan suhteen yritän taas palata kuntosalille ja myös jatkaa näitä ulkotreenejä, joista nyt olen innostunut. Painoa olisi tarkoitus tiputella vielä, mutta tämä toukokuu on ehkä vähän liian kiireinen kuukausi painonpudotukseen. Kesällä sitten viimeistään! :)
Tarkoitus olisi myös käydä kehonkoostumusmittauksessa piakkoin. Odotan erittäin innolla, mitä mittaus sanoo ja olenko edistynyt yhtään! Luonnollisesti kerron myös teille sitten miten käy ;)

Ei muuta kuin aurinkoista päivää kaikille teille!<3

Ps. Linkkasin Facebook-sivulle (linkki ylempänä treenikuulumis-kappaleessa) Youtube-videon hyvin tärkeästä aiheesta. Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos koskaan on vaikeuksia hyväksyä omaa itseään tai kehoaan sellaisena kuin se on :)

2 kommenttia:

 1. Olipa ihania Älä laihduta -päivän jälkeisiä kuulumisia! <3 Parasta juuri noin, että muu elämä ikään kuin menee laihduttamisen edelle, eikä asiaa tule edes ajateltua niin paljon. Toivottavasti olet siis saanut nauttia ELÄMÄSTÄ :)

  Kiva kuulla myös innostuksesta vähän erilaisiin treeneihin, ja varsinkin näin kesäaikaan ulko- ja kehonpainotreenit ovat mukavaa vaihtelua salitreeneihin. Itsekin olen näiden aurinkoisten säiden takia viihtynyt hiukan enemmän ulkona, kun saa nauttia lämmöstä, ja liikkuminenkin tuntuu heti mukavammalta :) Ulkotreeniohjeet kiinnostaisivat kyllä kovasti, joten kiva jos linkkaat niitä vaikka Facebookin kautta, ja kiitti myös edellisestä linkistä!

  Tärkeitä ja fiksuja sanoja myös kehon kuuntelusta <3 Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kommentti!<3 Hyvin sanottu Nyt on kyllä todellakin tuntunut siltä, että elämä on mennyt edelle, kerrankin! :)
   Kiva, että aurinkoinen sää on innostanut ulkoilemaan enemmän myös siellä! Ja mukavaa kuulla, että ulkotreeniohjeet kiinnostavat, laitetaan siis sellaiset tulemaan!
   Kiitoksia kommentista ja aurinkoista viikkoa! <3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)