maanantai 14. toukokuuta 2018

Kesän treenitavoitteet!

Heippa!


Tulevalle kesälle minulla on vähän erilaisia tavoitteita. Kerroinkin aikaisemmin, että olen yhtäkkiä innostunut kehonpainotreeneistä, vaikka aikaisemmin minulla ei ole ollut niitä kohtaa lainkaan kiinnostusta. Tämä ihana aurinkoinen sää on varmasti yksi iso syy :) Olen nyt jo tehnyt muutamia kehonpainotreenejä ulkona. Lupasinkin jakaa myös teille jonkun ulkotreenin ja se löytyy nyt tämän blogin Facebookista. Sinne tulen mahdollisesti jakamaan muitakin ulkotreenejä kesän aikana, joten ottakaahan seurantaan, jos kiinnostaa :) Tuo nyt jakamani treeni oli ensimmäinen puistotreeni jonka tein ja se kyllä tuntui seuraavana päivänä!

pexels.com


Ehkä täältä blogistakin on käynyt ilmi, että olen tosi huono tekemään asioita, jos minulla ei ole selkeitä tavoitteita. En oikein osaa esimerkiksi liikkua vain siksi, että se olisi mukavaa (vaikka se onkin). Haluan aina jonkun konkreettisen tavoitteen, oli se sitten tulosten parantaminen, kaloreiden polttaminen, tai vaikka vain ajatusten tyhjentäminen. Tästä syystä en siis voi vain alkaa tekemään kehonpainotreenejä, vaan haluan päättää jo valmiiksi, mitä haluan saavuttaa.
Olenkin siis miettinyt muutamia liikkeitä ja temppuja, jotka toivon osaavani elokuun loppuun mennessä. Tässä ne tulevat:

- Pistoolikyykky molemmilla jaloilla, ainakin kolme toistoa. Lähtötasona on, että oikealla jalalla saan melkein yhden puhtaan suorituksen, vasemmalla en meinaa päästä ylös ilman tukea

- Läpsypunnerrus - eli siis punnerrus polvet ilmassa ja käsien läpsäyttäminen yhteen ilmassa. Jalat pysyvät koko ajan maassa.

- Walk over - En tiedä tälle suomenkielistä hyvää nimitystä. Haluan siis oppia liikesarjan, jossa ensin teen siltakaadon (onnistuu jo) ja silta - asennosta ponnistan jalat vartalon yli niin, että pääsen taas jaloilleni.

- Leuanveto - 6 toistoa (ainakin). Tavoitteenani on joskus saada 10 leukaa ilman apuvälineitä. Aloitetaan kuitenkin maltillisemmin, kuudesta toistosta. Tällä hetkellä saan 3 leukaa ja neljäs jää vain hieman vajaaksi. Tässä on muuten tullut kevään aikana todella paljon parannusta, koska syksyllä en saanut yhtäkään puhdasta leukaa! :) EDIT: Olin luonnostellut tätä postausta jo aikaisemmin tällä viikolla. Nyt kuitenkin kävi niin, että sain jo toissapäivänä jo viisi puhdasta leuanvetoa! Joten nostetaan tavoite suoraan kymmeneen, en vieläkään voi uskoa todeksi, että saan viisi leuanvetoa tehtyä putkeen!

Näiden tavotteiden lisäksi yritän kehittää myös kestävyyttä ja nopeutta enemmän kuin ennen, sillä ne ovat jääneet vähän taka - alalle.

En aio unohtaa myöskään salitreenejä. Aloitin nyt kuuluisan Arnoldin Golden six - treeniohjelman, joka on siis yksijakoinen salitreeni, jossa tehdään kuusi raskasta liikettä ja treenataan koko vartalo kerralla. Päädyin tähän, koska kesän aikana salille on vaikeaa päästä ja ehtiä (olen kesän kotipaikkakunnalla, jossa salille on pidempi matka ja kesätyöt vievät aikaa), joten haluan treeniohjelman, joka kehittää koko vartaloa. Olen myös aina halunnut testata tätä kuuluisaa treeniä. Nyt kahden treenin perusteella vaikuttaa ihan hyvältä. Taidan silti tehdä eri päivänä myös vähän eristäviä liikkeitä, koska tuntuu oudolta tehdä noin vähän liikkeitä lihasryhmää kohden! :D

Oletteko te kehonpainotreenien ystäviä? Tuleeko kesällä treenattua, vai nautitteko vain (toivottavasti) lämpimistä keleistä?:)
Aurinkoista viikkoa kaikille, nautitaan nyt hyvistä säistä kun voidaan!;)

4 kommenttia:

 1. Hienoja tavoitteita! Itselläni on muuten sama juttu pistoolikyykyn kanssa. Oikealla jalalla onnistuu jotenkin yksi toisto, mutta vasemmalla on enemmän vaikeuksia. Tämä on kuitenkin mukavan yksinkertainen ja kuitenkin tehokas liike. Läpsypunnerrusta ja Walk Overia en ole uskaltanut edes kokeilla - ihailen vain, jos joku muu tekee niitä :D Kova tavoite myös leuanvedossa! Tuo nykyinen määrä on jo paljon ja 10 kuulostaa jo lähes mahdottomalta, vaikka kovalla harjoittelulla varmasti mahdollinen.

  Kiitos myös Faebookin kautta jakamistasi vinkeitä! Todella hyviä vinkkejä ulkotreeneihin, ja varsinkin tuo Bulgarialainen askelkyykky keinun avustulla oli ihan uusi oivallus - keinua voi tosiaan käyttää hyvänä apuvälineenä ja saa hiukan erilaista tuntumaa kuin tasaisella korokkeella :D

  Tämä ihana sää on tosiaan innostanut olemaan enemmän ulkona, vaikka itse en ole ainakaan vielä jaksanut kauheasti treenatakaan. Tai no, lainasin kirjastosta Rachel Brathenin Yoga Girl -kirjan, jota olen lukenut ulkona ja sen innoittamana tehnyt joitan joogaliikkeitä nurmikolla. Näiden vinkkien inspiroimana voisi kyllä kokeilla enemmänkin ulkotreenejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, pistoolikyykky on kyllä niin ihana-kamala liike :D Tsemppiä siis meille molemmille sen kanssa! Kieltämättä voi olla, että tuo 10 on aika kova haaste leuanvedossa. Jotenkin ei vain osaa ajatella kuuden ja kymmenen välillä olevan mitään muita lukuja, ei nimittäin käynyt mielessäkään ennen kuin nyt tätä kommenttia kirjoittaessa! :D Mutta näillä mennään...

   Onpas mahtavaa, että treenivinkistä tuli uusi oivallus, se on aina tosi mukavaa kuulla!:) Kerrohan sitten, jos päätit testata liikettä, että tuntuiko!
   Oi, kuulostaa aivan ihanalta joogata auringossa ulkona! Pitää laittaa tuo kirjan nimi korvan taakse, jos itsekin innostuisi! :)
   Kiitos jälleen niin ihanasta kommentista Anne! Motivoi kyllä tosi paljon kirjoittamaan kun saa palautetta teksteistä!<3

   Poista
  2. Hah, kuuden ja kymmenen välissä ei tosiaan ole muita lukuja - ainakaan silloin, kun miettii tavoitteita :D

   Kiitos taas tästä ihanasta vastauksesta! <3 Tänään juuri kävelylenkin jälkeen poikkesinkin läheiselle leikkipaikalle ja testasin mm. tuota bulgarialasta askelkyykkyä keinun kanssa ja se kyllä toimia hyvin ja antoi mukavaa lisähaastetta tasapainoiluun :D Muutenkin leikkipaikkaa osaa katsoa jotenkin ihan eri tavalla, kun etsii sopivia tankoja tai muita tasoja liikkeitä varten :D

   Poista
  3. Haha, niinpä! Hyvä että en ole yksin tämän(kään) ajatuksen kanssa ;)
   Oi että, onpas mahtava kuulla että kokeilit tuota liikettä ja se toimi hyvin! :) Kiitos, että kerroit kokeilleesi! Ja niinpä, leikkipaikka on kyllä täynnä treenimahdollisuuksia jos sitä katsoo "oikein silmin" :D Kiitos itsellesi!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)