keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kehonkoostumusmittaus - kevään tulos!

Heippa!

Vihdoinkin koitti se päivä, kun pääsin kehonkoostumusmittaukseen! Koko ajan olen ajatellut, että toukokuussa käyn katsomassa kevään edistyksen. Kerrankin mittaukseen teki mieli mennä, koska tiesin edistyneeni joulukuuhun verrattuna, jolloin viimeksi tein mittauksen. Huhtikuun alusta lähtien olen tosin jumittanut paikoillani, enkä päässyt kevään tavoitteitani edes kovin lähelle. Siitä huolimatta olen tähän kevääseen erittäin tyytyväinen, oli tulos sitten mitä tahansa!

Ennen kuin kerron tulokset, pitää vielä sanoa sen verran, että joulukuussa otettu mittaus ei ole täysin vertailukelpoinen, koska se on otettu valmistautumatta ja ihan eri kellonaikaan kuin kevään mittaus. Suuntaa-antava se on silti!
Joulun tulosta enemmän minua kiinnostaa verrata tasan vuoden takaiseen tulokseen. Viime keväänä (vaikka en hirveästi muista, mitä silloin tein oikein), sain tähän aikaan parhaan tuloksen, mitä koskaan on tullut. Sen jälkeen tuli kesä ja jouduin taas syksyllä aloittamaan lähes alusta. Toivomukseni ennen kehonkoostumusmittausta oli, että olisin mennyt vuodentakaisen itseni edelle. Ainakin töitä olen tehnyt mielestäni enemmän!Aloitetaan vertaamalla viime joulukuun tulokseen! Hyvät jutut vihreällä, huonommat punaisella.

12.12.2017 vs 18.5.2018

Paino: -3,7kg
Lihasmassa -400g
Rasvamassa -2,7kg
Painoindeksi -1,5
Rasvaprosentti -2,7%

Tuloksessa ei oikeastaan ollut mitään yllätyksiä. Osasin odottaa tällaista tulosta, mutta silti vähän toivoin suurempaa muutosta. Lihasmassan lähteminen tietenkin vähän harmittaa ja se on oikeastaan ainoa, mikä myös yllätti! Voimatasoni ovat kuitenkin reilusti kasvaneet tämän kevään aikana, ehkä sitten hermotuksen paranemisesta johtuen. Tavoitteenahan aina on pitää se lihasmassa edes samana, ellei jopa nostaa sen määrää. Tänä keväänä se ei toteutunut. Ihan kaikki paino ei tämän mittauksen mukaan ole lähtenyt rasvasta, mikä olisi aina tietenkin tavoitteena. Rasvaprosentin toivoin olevan vähän pienempi.

Sitten ainakin omasta mielestäni kiinnostavampi tulos, eli vuoden takaiseen vertaus!

19.5.2018 vs 18.5.2018

Paino -2,4kg
Lihasmassa -900g
Rasvamassa -900g
Painoindeksi -1
Rasvaprosentti -0,3%

Juu-u... Tässä erinomainen esimerkki siitä, miten se paino ei kerro kaikkea! Vuosi sitten painoin lähes kaksi ja puoli kiloa enemmän kuin nyt, mutta rasvaprosenttini oli käytännössä sama. Voisi siis sanoa, että olin viime vuonna paremmassa kunnossa kuin nyt. Erityisen harmillista on lihasmassan häviäminen lähes kilon verran. Sitä lähdetään nyt sitten pikkuhiljaa palauttelemaan ja tietenkin mennään myös ohi!
Ikävää, että en sen tarkemmin muista, mitä tein viime keväänä toisin. Onneksi on tämä blogi, niin voi palailla viime kevään tunnelmiin. Sen kuitenkin muistan, että viime keväänä olin onnistunut pudottamaan rasvaprosenttia ja samalla kasvattamaan lihasta!

Tällainen on tämän kevään tulos. Joulukuuhun verrattuna yllätyksiä ei tullut, ainakaan hyvään suuntaan. En ole pettynyt, mutta en myöskään ole erityisen tyytyväinen :D
Viime kevääseen verrattuna olen jopa vähän pettynyt. On harmillista, että viime kesänä heitin tuon tähän asti varmaan parhaimman tilanteen hukkaan. Ties missä tilanteessa olisin nyt, jos olisin jatkanut sitä viime kevään meininkiä!
Saa nähdä, milloin seuraavan kerran menen kehonkoostumusmittaukseen ja mikä tulos on silloin! Se on kuitenkin varmaa, että tulevana kesänä tämänhetkistä tilannetta ei heitetä hukkaan, vaan siitä parannetaan! ;)

2 kommenttia:

 1. Kiva kun kerroit tuloksia! Kuten sanoitukin, niin saat todellakin olla tähän kevääseen tyytyväinen kehonkoostumusmittauksen tuloksista riippumatta :) Ainakin painon muutoksen osalta nuo tulokset näyttivät hyviltä, ja jos paino tippuu noinkin paljon, niin ihan ymmärrettävää, että myös lihasmassa vähenee (vaikka se ei olisikaan tarkoitus). Mielenkiintoista kyllä verrata noihin aikaisempiin lukemiin, ja toisaalta, kuten hyvin muistutit, niin eri aikoihin ja eri tilainteissa tehdyt mittaukset voivat vaihdella muutenkin, joten ei voi liian tarkkaan lähteä vertailemaan.

  Itse en ole tosiaan koskaan käynyt näissä mittauksissa, enkä tiedä, haluaisinko tai uskaltaisinko edes, koska pelkäisin vain ahdistuvani tuloksesta (oli se sitten mitä tahansa). Hienoa, että sinä olet kuitenkin käynyt ja mittauksilla saa ainakin vähän laajemman kuvan kuin vain vaa'alla käymällä.

  Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa vaikka lihasmassan kasvattamiseen, ja kätevää kun sitäkin voi seurata näiden tulosten kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne mukavasta kommentista!<3 Minusta nämä mittaukset ovat aina tosi mielenkiintoisia ja on kiva vertailla edistystään paperilla. :)
   Ymmärrän hyvin tuon tuloksesta ahdistumisen pelon. Pakko myöntää, että ensimmäisellä mittauskerralla en mennyt ihan vapaaehtoisesti mittaukseen ja tulos oli kaikkea muuta kuin tyydyttävä. Minusta kuulostaa ihan hyvältä linjalta, että ei käy näissä mittauksissa jos on yhtään sellainen olo, että tulos saattaisi ahdistaa. Peili on kuitenkin se paras mittari :)
   Mukavaa päivää ja kiitos vielä kommentista!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)