sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Treenikassin sisältö + resepti

Heippa!

Ajattelin kerrankin kirjoittaa tällaisen vähän "kevyemmän" tekstin ja paljastaa, mitä treenikassistani löytyy. Itse tykkään lukea tämäntyyppisiä tekstejä aina välillä ja mielestäni laukun sisältö voi paljastaa myös ihmisestä uusia puolia! :) Postauksen lopussa vielä eilen kokeilemani resepti sipuliseen uunikalaan, joten jos treenilaukku ei kiinnosta, voit hypätä suoraan loppupostaukseen!


Idea tähän postaukseen tuli, kun vaihdoin treenilaukkuni vanhaan, mutta isompaan ja samalla tuli kiinnitettyä huomiota siihen, mitä laukusta todella löytyykään. Kuvassa näkyvä laukku on muuten ensimmäinen asia, jonka olen koskaan tilannut netistä! Sen jälkeen onkin tullut tilailtua vaikka ja mitä! Ja treenilaukulla tarkoitan nimenomaan salilaukkua, tämä laukku kulkee mukanani salilla ja sisältää tärkeät asiat sinne, mutta ei välttämättä muihin treeneihin. Tällä hetkellä salilaukkuni ulkoilee 4-5 kertaa viikossa, eli noudatan siis nelijakoista treeniohjelmaa :)
Sitten asiaan, eli laukkuni sisältöön!


Ensimmäisenä itsestäänselvyys, eli treenikengät. Itseltäni löytyy tällaiset mustat Puman kengät, jotka ovat sopivan tukevat, mutta samalla ihanan kevyet. Alla näkyvä Niken pussi oli vielä viime viikkoon asti minun treeni"laukkuni", kunnes tosiaan vaihdoin sen yllä olevassa kuvassa näkyvään laukkuun.
Sitten tulee luonnollisesti juomapullo. Tällä hetkellä käytössä on tällainen Niken musta pullo. Tässä huono puoli on, että siinä ei ole kunnon korkkisysteemiä ja joskus pullo vuotaa laukkuuni.
Ainoa hygieniatavara laukussani on deodorantti. Minulla ei koskaan ole tapana käydä salilla suihkussa. Tällä hetkellä asun ihan kuntosalin vieressä, joten menen aina kotiin suihkuun. Tästä syystä en koe tarpeelliseksi erilaisten hygieniatavaroiden kuljettelemista. Olen muutenkin sellainen, että en pukuhuoneessa viihdy, vaan käyn siellä vain vetämässä päällysvaatteet treenikamojen päälle.


Uusimpana tulokkaana laukkuuni on ilmestynyt nostovyö! Tämä on oikeastaan myös syy siihen, että minun piti vaihtaa suurempaan laukkuun. Olenkin täällä usein kertonut, että minulla on alaselän kanssa ongelmaa. Nostovyö auttaa tukemaan keskivartaloa erittäin raskaissa liikkeissä, kuten maastavedossa ja kyykyssä. Missään nimessä en koskaan pidä nostovyötä koko treeniä, vaan pyrin aina käyttämään sitä niin vähän kuin mahdollista, jotta tukilihakset saavat harjoitusta. En suosittelekaan kenellekään nostovyön jatkuvaa käyttöä. Oma tapani on, että teen esimerkiksi jalka- ja selkätreenissä kaikista raskaimmissa liikkeissä viimeisissä sarjoissa nostovyötä, jotta ehkäisen loukkaantumisia ja että selkäni ei rasittuisi liikaa. Tiedän myös aika hyvin ne liikkeet, joista selkäni ei tykkää ja saatan joskus laittaa vyön jo heti. Oma vyö on siis laukussani uusi, mutta olen aikaisemmin käyttänyt kuntosalilta vapaassa käytössä oleviä vöitä.
Minun vyöni on kokoa M (kyllä, näissäkin on koot), mutta se kyllä jää ihan kohta suureksi, kun vyötärö tästä pienenee vielä vähänkin. :( Ostaessa en jostain syystä ajatellut tuota vyön kokoa lainkaan.

Sitten toinen hyvin tärkeä juttu, etenkin selkätreeneissä, nimittäin vetoremmit! En tiedä, miten olen pärjännyt aikaisemmin ilman näitä, koska nykyään nämä ovat ihan must! Nämä siis auttavat siinä, että ote ei petä. Monesti etenkin selkätreenissä ote meinaa livetä ennen kuin kohdelihas on vielä väsynyt. Näissäkin pyrin aina välttämään turhaa käyttöä, jotta forkut saisivat harjoitusta. Maastavedossa ja kulmasouduissa nämä ovat kaikista tärkeimmässä roolissa minun treeneissäni. Huono puoli näissä on se, että helposti puristusvoiman harjoittaminen unohdetaan, kun nämä remmit tekevät työn. Kaikissa näissä apuvälineissä tulee muistaa, että ne ovat tarkoitettu vain avuksi, eivät tekemään työtä sinun puolestasi!


Tottakai laukussani on myös kuulokkeet, sillä minun mielestäni treeni vaatii aina musiikkia! Minulla on käytössä tällaiset JBL:n langattomat Bluetooth - kuulokkeet, joihin olen ollut tyytyväinen.
Seuraavaksi yksi tärkeimmistä jutuista, nimittäin treenivihko! Kirjoitan oikeastaan joka treenissä tekemäni liikkeet ja käyttämäni painot. Minulla on tapana kirjoittaa aina heti sarjan perään, sillä muuten unohdan helposti :D Hyvä vinkki on muuten, että kirjoittaa jo ennen sarjan aloittamista, montako on tehnyt mitäkin liikettä ja millä painolla. Itseäni usein motivoi viimeisiin toistoihin kun ajattelen, että ne lukevat jo treenivihossani, enkä siis voi olla tekemättä niitä! :D Tällä hetkellä kynäni on tuollainen violetti Stabilo, se on aika huono, mutta en ole vielä vaihtanut sitä parempaankaan.
Tuossa postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyykin, että vihkoni kannessa on teksti "Do what you love, love what you do". Nykyään huomaan piilottelevani tuota kannen tekstiä suurimmilta lihaskimpuilta ja oikeastaan kaikilta muiltakin :DSitten lisää apuvälineitä raskaampaan treeniin, eli rannetuet. Näitä käytän pelkästään penkkipunnerruksessa raskaissa sarjoissa, jos silloinkaan. Nämä siis tosiaan tukevat rannetta, pitävät estävät sen turhaa taittumista ja vievät painetta pois ranteilta. En ole huomannut itse mitään merkittävää eroa siinä, onko minulla tuet vai ei. Nämä tuet sainkin itse asiassa poikaystävältäni, sillä hän osti itselleen uudet ja paremmat. Totuttelen vielä näiden käyttöön siis edelleen...

Ainiin, laukussani on myös pieni pyyhe. Vaikka olen mielestäni yleisesti aika kova hikoilemaan, niin salilla on aika harvinaista, että tarvitsisin pyyhettä! Kohteliasta on toki pyyhkäistä oman käytön jälkeen laite, vaikka siinä ei näkyviä tahroja olisikaan. En kuitenkaan itse ole sitä kokenut tarpeelliseksi kovin usein.

Laukussani on myös tuollainen käsivarsikotelo puhelimelle siltä varalta, että joutuisin langattomien kuulokkeiden sijaan käyttämään perinteisiä nappikuulokkeita.


Sitten vielä laukkuni sivutasku, entinen laukun pohja :D Täältä löytyvät tietenkin avaimet ja yllättävää kyllä, pari ryhmäliikuntaan liittyvää juttua. Paljastinkin Vitosen blogihaasteessa, että olen vetänyt/vedän ryhmäliikuntaa. Kuten myös tuossa postauksessa kerroin, en vedä mitään tunteja säännöllisesti. Silloin tällöin tulee kuitenkin sijaistettua erilaisia tunteja tarvittaessa. Ryhmäliikunta ei ole minun suosikkijuttuni, mutta sen vetäminen on mielestäni ihan mukavaa aina välillä :)
Tähän liittyen laukustani löytyy siis mikrofonin pehmuste. Lisäksi laukkuuni on jäänyt viimeksi vetämäni tunnin suunnitelma. Koska en vedä tunteja säännöllisesti, joudun aina suunnittelemaan tunnit erikseen tarvittaessa. Tästä syystä yritän säästää edellisiä ohjelmia, jotta ei ihan alusta tarvitsisi aina aloittaa suunnitelmia. Laukussani on myös pieni hiuspanta, koska mikrofoni, jota ryhmäliikuntaa vetäessä käytetään, ei meinaa pysyä päässä ilman pantaa.
Ja mukana kulkee myös lukko pukuhuoneen kaappiin.

Nämä ovat siis laukustani löytyvät "perusvarusteet". Mitkä ovat teidän sali- tai treenilaukuistanne löytyviä juttuja? Oliko samoja, vai ihan eri juttuja? :)

Loppuun vielä lupailemani uunikala - resepti! Muokkasin tämän reseptin itselleni sopivaksi, alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Sipulinen uunisei

4-5 seileikettä (itse käytin Lidlin 1kg paketista puolet)
Kolme sipulia - ruokakerma
Sipuli
Tilliä
Mausteita oman maun mukaan (itselläni tällä kertaa vain suola ja pippuri)

Ota kalat sulamaan vähän aikaa ennen kokkausta. Suolaa kalat ja asettele ne tasaisesti uunivuoan pohjalle. Pilko sipulit ja ruskista ne (tämä vaihe jäi minulta tekemättä ja sipulit jäivät uunissa raa'aksi). Kun sipulit on ruskistettu ja ne ovat hieman jäähtyneet, kaada ne kulhoon. Kaada kulhoon myös ruokakerma ja lisää oman maun mukaan mausteet ja tilli. Itse lisäsin myös vähän vettä, mutta huomasin tämän turhaksi.
Ärsyttää, että tämä kuva heilahti! :(
Kaada seos kalojen päälle tasaisesti. Laita uunivuoan päälle folio ja laita uuniin 175-200 astetta, noin puoli tuntia.
Tästä tuli tosi hyvää, suosittelen maistamaan! :)

Kysyttävää? Kommentoitavaa? Annahan tulla! :)2 kommenttia:

 1. Olipa kiva vähän kevyempi postaus väliin :) Hauska tietää, mitä muilla on salilla mukana ja erityisesti kuvat olivat kiva lisä - ja väreiltään kaikki sopivat hienosti yhteen, joten senkin puolesta mukavaa katseltavaa :D

  Itselläni ei ole salilla mukana muuta kuin vesipullo ja kengät (+ avaimet taskussa tai repussa), ja usein treenivaatteet ovat jo valmiiksi päällysvaatteiden alla, joten en myöskään viihdy pukuhuoneessa yhtään ylimääräistä. Nuo sinun varusteesi vaikuttivat kyllä kaikkiaan hienoilta ja hyödyllisiltä, ja varmasti raskaimmissa liikkeissä on ihan hyvä käyttää vyötä ja remmejä turvallisuuden ja kunnon tehojen takia. Omat kuulokkeetkin ovat kyllä hyvä valinta, että saa kuunnella juuri oikeanlaista musiikkia. Itse tyydyn yleensä salin radioon, jonka tarjonta vaihtelee päivän ja kanavan mukaan (ärsyttävintä on, jos joku on kääntänyt päälle jonkun ruotsinkielisen puhekanavan, mutta onneksi yleensä on edes jotain musiikkia) :D

  Kiitti taas kivasta postauksesta ja treeni-iloa hienojen varusteiden kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tällainen kevyempi postaus kelpasi! :)
   Ihana kuulla että kuvat olivat mukavaa katseltavaa, kerrankin yritin panostaa niihin, joten lämmittää kyllä mieltä kuulla, että sen huomasi! :D
   Kuulostaa kyllä hyvältä tuokin, että ei ole mitään ylimääräistä mukana! Olen itse kyllä huono olemaan salilla ilman kuulokkeita, jotenkin on todella orpo olo. Haha, juu puhekanava ei kyllä kuulosta miltään parhaalta treeni"musiikilta" :D
   Kiitos jälleen mukavasta kommentista ja palautteesta, arvostan! <3 Treeni - iloa sinullekin !:)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)