tiistai 20. helmikuuta 2018

Tulihan sitä tulosta!

Niin se on taas tiistai ja minulle se tarkoittaa viikottaista mittauspäivää! Viime viikolla harmittelin, kun kuukauden ruokavalion ja treeniohjelman noudattaminen ei ollut tuonut toivottua tulosta (lue: ei tulosta ollenkaan). En onneksi kuitenkaan tästä lannistunut ja viime viikon tekstiä kirjoittaessani hoksasinkin, että onhan tuota tullut puolivahingossa syötyä vähän herkkuja ohi ruokavalion ja skipattua aerobisia treenejä.
Tuosta oivalluksesta inspiroituneena päätin sitten viime viikon ottaa hieman tiukemmalla linjalla. Tiukempi linja ei tarkoittanut tietenkään sitä, että kaikki olisi kiellettyä ja että joka päivä liikuttaisiin. Vähensin herkutteluita ja treenasin ohjelman mukaan :) Alla oleva kuva on esimerkiksi lauantailta. Söin iltapalaksi "herkkuja" joita en normaalisti iltapalaksi söisi, mutta jotka eivät kuitenkaan olleet sieltä kaikista rasvaisimmasta tai sokerisimmasta päästä.


Edelleen treeneissä olen joissakin liikkeissä saanut sarjapainoja nousemaan, mutta nyt olen vihdoin selkeästi löytänyt ne oikeat painot, kun sarjat eivät enää venähdä pidemmiksi kuin oli tarkoitus, eikä varaa lisätä ole enää kovin selvästi. Olen tosi tyytyväinen sarjapainojen nousuun, kaikki liikkeet ovat parantuneet ja vaikka lisäys osittain selittyy hermotuksen paranemisella, niin uskon, että myös voimaa on kertynyt vähän lisää :)
Hassua siinä mielessä, että syön kuitenkin reilusti alle kulutuksen tällä hetkellä!


Joo, mennää pidemmittä puheitta niihin tuloksiin. En enää jaa tarkkoja lukemia, mutta kerron erotukset viime viikkoon nähden.
Edelleen reisi ja hauis ovat pysyneet samoissa lukemissa, ymmärrettävästi. Suuresti mieltäni kuitenkin lämmitti se, että vyötäröltä oli kadonnut yksi sentti! Nyt viidessä viikossa on vyötäröltä lähtenyt yhteensä kaksi senttiä, jipii! :D
Paino onkin sitten hieman hankalampi juttu, koska meidän puntariimme ei tällä hetkellä voi luottaa juuri ollenkaan! Vaakamme päättää näyttää eri lukemaa, jos sitä liikuttaa hiemankin johonkin suuntaan. Olen käynyt viikon varrella useampaan otteeseen vaa'alla, joten tiesin kyllä painon suuntaa - antavasti. En kuitenkaan odottanut, että yhdessä yössä olisi lähtenyt 1,5kg... Ja ei siis tietenkään ollutkaan, mutta tässä näkyy miten paljon vaakamme huijaa! Kun siirsin vaakaa taas hieman, oli tulos jo paljon realistisempi, mutta edelleen epätodellisen alhainen. Vaikka tuo puntari ei luotettavimmasta päästä olekaan, niin ei se koskaan ole noin paljoa heittänyt! Kun vielä hetken vaakaa liikuttelin, päätin vain valita yhden lukeman, joka mielestäni käy parhaiten järkeen. :D Eli tosiaankaan ei mitään järin luotettavaa tietoa, mutta ainakin se on selvää, että viime viikosta on lähtenyt.
Lukema, jonka "päätin" olevan oikea, on viime viikosta -800 grammaa. Tuo oli siis niitä suurimpia lukemia (eli siis pienimpiä pudotuksia) mitä vaaka ehdotti, joten sanotaanko näin, että ainakin tuo 800 grammaa on lähtenyt. Veikkaan, että tuosta osa on nesteitä, koska aikaisemmalla viikolla tuli herkuteltua aika paljon. Ainakin toivon että on, koska kerrankin oikeasti haluaisin niiden pudotusten olevan maltillisia, eikä yli 500 gramman pudotuksia kyllä tarvitsisi tulla!
Vielä menee pari viikkoa, kun menen kotipaikkakunnalle ja pääsen oikeasti luotettavalle vaa'alle. Tulee olemaan todella mielenkiintoista nähdä, mikä lukema on silloin!

Tässä vielä sunnuntain ilta"herkut" :)

Tämä tosiaan vähän todisti sitä, mitä vähän epäilinkin, eli olen vähän huijannut itseäni noiden herkkujen kanssa ja syönyt niitä enemmän kuin olen ajatellut. Kun vähensin niitä, tuli heti tulosta :)
Tästä on todella kiva jatkaa, koska tämän jälkeen tuleekin sitten ne lukemat, joita en ole kolmeen vuoteen nähnyt! Olen tosi innoissani tästä ja tottakai myös motivaatio nousee hurjasti, kun saa tuloksia!
Vaikka tulokset eivät näin viideksi viikoksi päätä huimaa, niin olen ihan supertyytyväinen! Tuntuu, että tästä on nyt oikeasti tullut elämäntapa ja treenaaminen ja ruokavalion noudattaminen on tosi mukavaa. En olisi uskonut, mutta tulos on jopa hieman toissijainen juttu, kun olo on niin hyvä. Ehkä parasta on myös se, ettei minulle ole tullut migreeniä useampaan kuukauteen! Aikaisemmin minulle tuli migreeni noin kerran kuussa. Olen aikaisemminkin huomannut, että säännöllisyys niin ruokailuissa kuin elämässä yleensäkin pitää migreenin aika hyvin kurissa. Toivotaan, että saan nyt olla pitkän aikaa ilman!

Tämä viikko on nyt alkanut taas hieman makeammissa merkeissä, nimittäin tänään olympialaisia jännittäessä söin suklaata ja eilenkin tuli hieman herkuteltua. Kunhan nyt ei vaan mene samalle linjalle kuin toissaviikolla niin olen tyytyväinen! :D Oletteko te muuten seuranneet olympialaisia? Onko jotain tiettyjä lajeja jotka kiinnostavat?
Itse olen seuraillut lajeja, joissa suomalaiset ovat olleet kisaamassa. En ole jaksanut herätä, jos kisat ovat alkaneet tosi aikaisin, mutta olen katsonut sopiviin aikoihin tulevat kisat ja yleensä kerran päivässä tiivistyksen päivän suomalaisista :)

Mitähän muuta? No, tässä taitaa olla tärkeimmät ja päällimmäiset ajatukset tältä päivältä. Aina saa kysyä ja ehdottaa millaisia asioita haluatte lukea :)
Ja kiitos muuten vielä kaikille kommenteista viime postaukseen koskien HEHKU - valmennusta! Valittelin siinä, kun kasvisproteiini on kaupassa kallista ja sain tosi hyviä vinkkejä teiltä halvempiin kasviproteiinin lähteisiin! Ja toki muutenkin tosi kivaa palautetta, joten kiitos teille kaikille!<3

Oikein mukavaa viikkoa!


2 kommenttia:

 1. Jee, hienoa kuulla, että tuloksia on tullut! Onnittelut niistä! <3

  Vaa'an kanssa onkin varmaan hauska arvailla, että mikä mahtaa olla oikea määrä :D Mutta toisaalta ehkä hyväkin, ettei voi ottaa kaikkia lukuja liian vakavasti ja tuijottaa vain orjallisesti puntarin lukemia. Tärkeämmät tulokset ovat ehkä kuitenkin ne salilla ja muussa olossa näkyvät muutokset, ja niissä olet ainakin onnistunut ihailtavasti :) Edelleen arvostan myös mahtavaa asennettasi ja realistisia tavoitteita, jotka varmasti ovat pidemmän päälle kaikkein palkitsevimpia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, jälleen niin ihana kommentti että en edes tiedä mitä vastata!<3 Olet kyllä ihan oikeassa! Ei ainakaan tule stressiä tuosta vaa'an lukemasta, kun siihen ei voi luottaa! :D Ja näinhän se on, että enemmän arvoa pitäisi olla niillä muilla tuloksilla kuin pelkällä painolla! Ja ihan totta, olen kyllä huomannut että tällaisissa projekteissa ei kannata kiirehtiä :)
   Kiitos paljon Anne! Kommenttisi kyllä saavat aina hymyn huulille!<3 :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)