tiistai 13. helmikuuta 2018

Kuukausi takana, eikä tulosta

Moi!

Tasan viikko sitten kerroin kolmen viikon dieettikuulumiset, joten jatketaan tällä viikolla samalla aihepiirillä. Alun perin ajattelin kirjoitella HEHKU - valmennuksesta yhteenvetoa viikoista kaksi ja kolme, mutta säästetään nuo kuulumiset myöhemmälle. Näin "mittauspäivänä" kun päällimäisenä mielessä on juurikin nuo tulokset :D

Tänään täyteen tuli tasan kuukausi tätä dieettiäni. Kokonaisuudessaan sanoisin, että kuukausi on mennyt ihan hyvin. Viime viikolla hehkutinkin, että treenitulokset ovat lähteneet kunnon nousuun, kuten toivoinkin! Motivaatiota siis on. Kroppakin on tottunut siihen, että syön viisi kertaa päivässä, siltä ainakin tuntuu. Todella pikaisena yhteenvetona siis, että koen että minulla on mennyt aika hyvin ja innolla odotan tulevia viikkoja ja etenkin niiden tuomia tuloksia.

Lohilot ovat kyllä olleet herkkuhimon pelastajia!<3

Tuloksista puheenollen... otsikkohan sen parhaiten kertoo, eli niitä ei ole. Paino on pysynyt kirjaimellisesti täsmälleen samassa ja vyötäröltä ei ole lähtenyt mitään, ainakaan mittanauhan mukaan. Olen ottanut mitan myös reidestä ja hauiksesta, mutta niissä en tässä vaiheessa vielä isompaa muutosta odotakaan.
En ole mitenkään huolestunut tuloksettomuudesta, vaikka eihän se tietenkään ole mikään toivottu juttu. Pääasia on kuitenkin se, että oloni on hyvä, eikä ainakaan mennä taaksepäin! Onhan se toki tylsää, että minusta tuntuu että tänne blogiinkin kirjoittelen aika usein nimenomaan tästä tuloksettomuudesta kuin niistä konkreettisista onnistumisista. Uskon kuitenkin, että niidenkin aika kyllä tulee aikanaan!


Sitten alkavat ne kootut selitykset...
Viime viikolla jätin salitreenit kokonaan välistä, koska minusta tuntui että kehoni kaipaili lepoa. Tein kyllä jonkun verran aerobista, mutta loppuviikon pääasiassa vain lepäilin. Loppuviikosta meillä oli myös vieraita, joiden kanssa tuli syötyä ulkona ja naposteltua herkkuja. Sunnuntaina sain jostakin päähäni, että nyt haluan pitkästä pitkästä aikaa oikeasti herkutella "omia herkkujani"! Söinkin sitten irttareita kaksin käsin ja jäätelöä päälle. Sainkin sitten rangaistukseni heti yöllä, kun heräsin oksentamaan. En usko, että tuo johtui niistä herkuista, todennäköisesti olin syönyt jotain pilaantunutta, koska tuollaista ei ole koskaan ennen tapahtunut, ei edes silloin kun oikeasti ahmin.


Kun mietin viime viikkoa muutenkin, niin tulihan sitä välillä syötyä suklaapatukka tai jotain muuta pientä.
Tästä minulla on aika ristiriitaiset tuntemukset, sillä olen tavoitellut ja toivonut tällaista tilannetta jo monta vuotta, että voisin syödä vaikka sen yhden suklaapatukan ja jättää herkuttelun siihen! Ja nykyään pystyn siihen! Mahtavaa! Samalla kuitenkin tiedostan, että tämä nykyinen, järkevämmin toteutettava projektini ei edisty, jos jatkuvasti sallin itselleni noita suklaapatukoita.
Ehkä tässä on taas jonkunlainen itsensä huijaaminen käynnissä, sillä ennen tätä tekstiä en edes ollut ajatellut syöneeni viime viikolla melko paljon herkkuja! Siihen nähden on tosi hyvä tulos, että tulos on pysynyt samana, eikä todellakaan ole ihme ettei paino ole pudonnut! :D
Tästä tekstistä inspiroituneena harkitsenkin pitäväni pari päivää ruokapäiväkirjaa, jotta sitä omaa ruokailua olisi helpompi arvioida.

Joka tapauksessa, nyt ajattelin sitten pitää hetken hieman tiukempaa linjaa, jotta tietäisin täytyykö ruokailuni perusrunkoon tehdä muutosta. On tosi hankalaa sanoa, toimiiko ruokavalio, jos sinne lisäilee jatkuvasti juttuja. Toivon mukaan viikon, tai viimeistään kahden päästä olen edistynyt edes pikkariikkisen! Koska kyllä, nykyään minulle riittää se pienikin edistys :) Sitä paitsi, kukapa tietää mitä siellä ihon alla tapahtuu, kenties siellä on tullutkin tulosta, jota en vielä huomaa. Sen ainakin tiedän, että henkisesti muutosta on taas tullut :)

Ei muuta kuin tästä eteenpäin pää pystyssä! Pienet repsahdukset ja herkkupäivät kuuluvat elämään! Nyt pääsenkin sitten hieman haastamaan itsehillintääni, kun yritän vähän rajoittaa tätä herkuttelua.

Mukavaa viikkoa! <3

2 kommenttia:

 1. Olipa taas ihanan positiivinen postaus, vaikka niitä selviä tuloksia ei näykään puntarilla tai mittanauhalla. Tästä kirjoituksesta kuitenkin välittyi ihailtava asenteesi ja sopiva rentous projektin suhteen.

  En toki tiedä paremmin, mutta lukiessa tuli mieleen, että kehosi saattaisi olla melko hyvässä "biologisessa normaalitilassa", siis sellaisessa, jossa keho ikään kuin automaattisesti pyrkii pysymään ja jossa se toimii normaalisti. Tämä voisi ainakin osaltaan selittää sitä, ettei paino putoa tai ei näy muutenkaan selviä tuloksia. Vaikka toisaalta, kuten loistavasti itse sanoit, eihän sitä tiedä, miten paljon ihon alla on tapahtunut, vaikka ulkoinen koko näyttäisikin pysyvän samana.

  Joka tapauksessa kuulosti oikein hyvältä ja kaikkein eniten ihailen tätä mahtavaa asennettasi ja sitä, ettei satunnaiset herkuttelut kaada koko hommaa :)

  P.S. Ihanan herkullisen näköisiä kuvia!

  VastaaPoista
 2. Miten ihana kommentti jälleen, kiitos Anne!<3
  Tosi hienoa kuulla että rennompi ja positiivisempi asenne välittyy tekstin kautta, aina kun ei välttämättä saa niitä aitoja tunteita "paperille" niin kuin toivoisi :)
  Todella hyvä pointti tuosta biologisesta painosta ja sama on kieltämättä käynyt itsellänikin mielessä! Voi hyvin olla, että tässä painossa tai ainakin ihan tämän painon tuntumassa kehoni voi parhaiten. Jos nyt herkkujen vähentäminen auta ja aikaa menee tässä painossa pidempään, niin sitten on varmasti aika laittaa puntari kaappiin ja todeta, että tämä on se minulle sopivin paino.
  Kiitoksia kommentista ja tsemppauksesta!!<3

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)