lauantai 13. tammikuuta 2018

Vähän erilaisen nettivalmennuksen aloitus

Hei!

Nyt on mennyt jo hetki siitä, kun kirjoittelin uuden vuoden suunnitelmistani. Kerroin tuossa postauksessa, että minulla on alkamassa uudenlainen nettivalmennus, jossa pääsen kokeilemaan itselleni ihan uusia juttuja ja siten haastamaan itseäni. Uusi vuosi on aina sellainen aika, jolloin tekee mieli kokeilla jotain uutta ja ottaa uusi vaihde silmään. Itsekin olen syksystä lähtien haaveillut jonkunlaisesta nettivalmennuksesta. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, ettei minun kannata hankkia nettivalmennusta, jollaisen osaisin tehdä myös itse ja toisekseen sellaisesta, jonka sisältöjä muutenkin noudatan jatkuvasti (salilla käyminen, ruokavalion tarkkaileminen, vaikka niissä parannettavaa olisikin). Tottakai valmennuksia on erilaisia, mutta koen, että minulla on hyvä perusosaaminen itsellänikin. Tekeminen ei ole koskaan ollut siitä kiinni, ettei ohjeita olisi. Kun sitten kuulin HEHKU - nettivalmennuksesta ja sain mahdollisuuden lähteä siihen mukaan, en kyllä epäröinyt hetkeäkään.
Tämä valmennus on sellainen, jossa pääsen kokeilemaan itselleni täysin uusia juttuja ja toivon mukaan saan myös helpotusta vaivoihini.Valmennus kestää siis kuusi viikkoa ja sisältää mahdollisuuden käyttää harjoituksia neljän kuukauden ajan nettivalmennuksen jälkeen. Kuten aina, kun aloitan jonkun uuden ravintoon ja liikuntaan liittyvän jutun, haluan päivitellä kuulumisiani myös teille! Ja samalla myös itselleni, onhan tämä tavallaan minun päiväkirjani :D
Nyt kerronkin sen, mitä valmennukselta odotan ja miksi lähdin siihen mukaan. Tässä vaiheessa (lähtötasotestin jälkeen) en vielä täysin itsekään tiedä mitä odottaa. Sen vain tiedän, että odotan innolla :D Huvittaa itseänikin, miten olen aina niin innoissani tällaisista uusista jutuista. Toivotaan, että valmennus on sellainen kuin uskon ja ajattelen sen tässä vaiheessa olevan.
Sen verran olen oppinut, että en enää lähde sellaisiin nettivalmennuksiin mukaan, joissa annetaan tarkkaa ruokavaliota tai treeniohjelmaa ja tavoitteena on laihtuminen. Been there, done that. Se ei tehnyt minulle hyvää, sillä harvoin onnistuin ja epäonnistuminen sai minut inhoamaan itseäni. Tämä valmennus kuulosti juuri minulle sopivalta, sillä siinä luvattiin kehoa kuuntelevampaa, lempeää valmennusta jonka tavoitteena on niin kehon kuin mielenkin hyvinvointi.

HEHKU on siis valmennus, jonka kuvauksessa luvataan notkeutta, kehonhallintaa sekä hyvää oloa. Juuri sellaisia asioita, jotka minulta puuttuvat :D Hyvä olo tosin löytyy suurimman osan ajasta. Valmennus siis sisältää erilaisia jooga/jooga workout - harjoituksia erilaisilla viikkoteemoilla. Harjoituksia olisi tarkoitus tehdä 2-3 kertaa viikossa. Valmennuksessa ei tule mukana varsinaista ruokavaliota, mutta vinkit terveelliseen ja kasvispainotteiseen ruokavalioon kyllä. Valmennuksen aikana olisi tarkoitus tehdä 1-3 muutosta ruokavalioon, joihin sitoutuu. Itse päätin tehdä seuraavanlaisia muutoksia kuuden viikon aikana:
- Alan syömään D - vitamiini- ja kalsiumlisää päivittäin (syön monivitamiinitabletteja, mutta en ihan joka päivä). Myös Omega 3 - tabletit pyrin ottamaan mukaan ruokavaliooni.
- Lisään kala- ja kasvisruokien syöntiä. Teen aina koko viikon ruuat kerralla, joten ihan joka viikko en tätä noudata, mutta varsinkin kasvisruuista nollasta on hyvä lähteä parantamaan! :D
Yllä olevat muutokset ovat niitä, joihin kiinnitän valmennuksen aikana huomiota ja joihin sitoudun. Koen, että nämä kohdat ovat tällä hetkellä sellaisia, joihin tarvitsen muutosta.
 Minusta on hieno ajatus, että muutoksia tehdään hitaasti ja omilla ehdoilla. Itse kun olen aina sortunut siihen, että kaikki muutokset tulee tehdä kertarysäyksellä. Valmennus sisältää myös erilaisia kasvisreseptejä. Hävettää myöntää, mutta en osaa tehdä ainuttakaan kasvisruokaa. Tai no, kasvissosekeitto onnistuu kyllä. Haluaisin kyllä syödä enemmän kasvispainotteista ruokaa, mutta kuten sanottu, en osaa yhtäkään kasvireseptiä ja ajatus kasvispainotteisesta syömisestä tuntuu sen vuoksi hankalalta. Toivon, että valmennus tekee muutoksta myös tähän asiaan.Mitä siis itse odotan valmennukselta ja miksi lähdin mukaan?
Kuulostaa todella kliseiseltä, mutta oikeasti luettuani valmennuksen kuvauksen, huusin mielessäni, että tätä juuri tarvitsen! Varmaan tiedättekin, että tällä hetkellä oma suosikki liikuntamuotoni on kuntosali. Teen aerobista liikuntaa jonkun verran, mutta se kuntosali on tällä hetkellä parasta. Olen aina ollut todella huono kaikessa notkeuteen ja liikkuvuuteen liittyvissä jutuissa. Pääsyy tähän on se, ettei minua ole kiinnostanut tarpeeksi. Mielestäni venyttely on tylsää ja teen sitä siksi ihan liian vähän. Tästä syystä minulla onkin aikamoisia lihasjumeja siellä sun täällä, eikä liikkuvuutta nimeksikään.
HEHKU - valmennus lupaa lisää notkeutta ja kehonhallintaa, joten odotan innolla millaisia muutoksia saan kehooni valmennuksen aikana. Toivoisin, että saisin edes jonkunlaisen säännöllisen kehonhuollon mukaan elämääni. Odotan myös innolla, saanko lähtötasotestin liikkeisiin parannusta. Niissä nimittäin oli parantamisen varaa! :DJos joku olisi vielä vuosi sitten sanonut, että olisin lähdössä mukaan nettivalmennukseen, jossa tehdään joogaa, en varmasti olisi uskonut. En ole koskaan joogannut, enkä tiedä siitä juuri mitään. Koska tänä vuonna haluan kokeilla uusia juttuja ja haastaa itseäni, tulee erittäin mielenkiintoista kokeilla joogaa. Kuka tietää, ehkä innostun siitä toden teolla! Myös ammatillisessa mielessä minun on hyvä oppia jotain myös tällaisesta lajista. Tiedän kyllä, että jooga on todella haastava ja kehittävä laji.

Sitten vielä se kenties tärkein syy, miksi koin tarvitsevani tämän valmennuksen. Nimittäin ikuinen alaselkäkipuni. Olen kärsinyt alaselkäkivuista niin kauan kuin muistan ja ne ilmenevät erityisesti vatsalihaksia vaativissa liikkeissä. Fysioterapeutilla käynti opetti minulle, että minulla on notkoselkä ja siksi selkääni sattuu. Minulla on myös jumeja alavartalon lihaksissa ja liian heikot syvät vatsalihakset. Olen tehnyt vuoden verran fysioterapeutin määräämiä liikkeitä epäsäännöllisen säännöllisesti ja huomannut pientä eroa. Olen kuitenkin ihan kyllästynyt tekemään samoja liikkeitä jatkuvasti. Toivoisin, että tämä valmennus vahvistaisi syviä vatsalihaksiani ja lisäksi lisäisi alavartalon lihasten liikkuvuutta. Katsotaan, miten käy!

Oli muuten huvittavaa, että kun luin poikaystävälleni ääneen tämän valmennuksen viikkoteemoja ja tarkoitusta, myös hän halusi lähteä mukaan! Olin aika yllättynyt, koska samoin kuin minä, myös poikaystäväni viihtyy parhaiten salilla, eikä tee kehonhuoltoa lainkaan. Saa nähdä, aletaanko me nyt tulevina viikkoina joogaamaan yhdessä, vai jättääkö tuo toinen puoliskoni leikin kesken heti alkuunsa...
Aloitin valmennuksen eilen lähtötasotestin merkeissä. Tänään tarkoitus olisi jo tehdä ensimmäinen harjoitus. Valitettavasti unohdin valmennusta ajatellen ostamani jumppamaton kotipaikkakunnalle, joten toivotaan että pärjään ilman mattoa ensimmäiset viikot. Lähtötasotestissä tehtiin erilaisia liikkeitä, jotka mittasivat kehon liikkuvuutta ja voimaa. Kuten sanottu, parantamisen varaa kyllä jäi!Edelleen pidän kiinni myös muista asettamistani tavoitteista, eli syömisen lisäämisestä ja lihasten kasvatuksesta. En usko, että valmennuksesta on näille tavoitteille mitään haittaa, päin vastoin! Loin myös itselleni suuntaa - antavan ruokavalion, jota aion alkaa noudattaa.

Olen siis saanut mahdollisuuden osallistua valmennukseen blogin kautta. Kaikki mielipiteet ovat kuitenkin omiani ja kirjoitan valmennuksesta täysin vapaaehtoisesti.

Miltä kuulostaa valmennus? Ja kiinnostaako teitä postaukset valmennukseen liittyen? :)
Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

PS. Postauksen kuvat ovat pixabay.com - osoitteesta.

6 kommenttia:

 1. Vau, nyt kiinnostuin todella! Tein pikavilkaisun sivuun ja kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Täytyypä tutkia sivustoa kunnolla ja oottelempa sunkin postauksia tästä aiheesta!

  VastaaPoista
 2. Onpas mukava kuulla! :) Kannattaa tosiaan ajan kanssa tutkailla, josko tämä valmennus olisi sinullekin sopiva! Täältä on ainakin varmasti tulossa postauksia :) Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Samat sanat kuin Lennun kommentissa! Todellakin kiinnostaa!
  Vilkaisin nopeasti sivuston ja vaikutti ihan mahtavalta valmennukselta ja sopivasti erilaiselta kuin perinteiset laihdutus- ym. ohjelmat. Mielenkiintoisia teemoja ja varmasti hyödyllisiä tavoitteita muutenkin kuin vain lahdutuksen kannalta :)

  Tähän asti olen itse käynyt pääasiassa vain salilla, mutta viime syksynä uskaltauduin ensimmäistä kertaa yliopistoliikunnan joogatunneille ja innostuinkin aika nopeasti käymään myös niillä. Hyvää tasapainoa kuntosalille ja muutenkin toimii mukavana tasapaino- ja notkeusharjoitteluna.

  Kaiken kaikkiaan todella kiinnostavia teemoja, joten jään innolla seuraamaan projektiasi! Lisäksi tykkäisin myös tästä kasvisruokapainotteisuudesta, mutta kuitenkin rennolla asenteella :) Itse olen ollut jo pidempään kasvissyöjä, mutta täytyy myöntää, että kokkaustaitoja ei juurikaan ole, enkä muutenkaan jaksa panostaa ruoanlaittoon. Luen kuitenkin mielelläni myös kaikenlaisia kasvisruokavinkkejä, jos innostut kokeilemaan sellaisia :)

  Intoa valmennuksen alkuun ja päivittele kuulumisia tänne - täällä ainakin yksi innokas seuraaja (ja varmasti muitakin riittää)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa kuulla että kiinnostaa!
   Olen ihan samaa mieltä, että tässä valmennuksessa on todella hyödyllisiä ja mielenkiintoisia teemoja :)
   Jooga on kyllä tosiaan hyvää vastapainoa kuntosalille! Kiva että olet tykännyt joogatunneista. Kenties minäkin tämän valmennuksen jälkeen uskaltaudun joogatunnille!
   Sinun kasvissyöntisi ei olekaan aikaisemmin käynyt (ainakaan muistaakseni) täällä kommenteissa ilmi! Mukavaa oppia sinusta uutta :) Pidetään mielessä, että kasvisruokareseptit kiinnostavat, jos joskus sellaisia opin!
   Huippua, että valmennuksen seuraaminen kiinnostaa! Varmasti päivittelen tänne blogiin kuulumisia! Kiitos kommentista Anne! :)

   Poista
 4. Tutustuin verkkovalmennuksen sivustoon. Oli mielenkiintoinen, erilainen ja vielä edullinen. Hyvä vinkki ja linkki! Kerrohan kuulumisia blogissasi, miten valmennus sujuu ja mikä fiilis on. Hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukava kuulla! :) Olen kyllä ihan samaa mieltä, että kyseessä on hyvin erilainen ja mielenkiintoinen valmennus. Varmasti kerron kuulumisia valmennuksen varrelta, tosi kiva kuulla että ne kiinnostavat! Kiitos kommentista Helzu!

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)