lauantai 16. joulukuuta 2017

Viikkokuulumiset - kehonkoostumusmittaus!

Moikka!

Mainitsinkin tuossa viime postauksessa, että käväisin viikolla kehonkoostumusmittauksessa. En ollut tulokseen kovin tyytyväinen ja alkuun olin erittäin pettynyt. Nyt, kun olen saanut hetken sulatella tuota tulosta, alan pikkuhiljaa hyväksymään kohtaloni :D Edistystä se pienikin edistys on!


Aloitetaan nyt sitten vaikka noista tuloksista, niin saadaan ne alta pois. Jälleen kerran pidän suurimman osan tuloksista vain omana tietonani, mutta jotakin on aina mukavaa jakaa teidänkin kanssanne.
Joskus olen julkaissut ihan konkreettisia lukemiakin, mutta jotenkin nyt se ei tunnu hyvältä. Laitan nyt siis vain muutamista lukemista vertailua kahden kuukauden takaisiin.

Pikakertauksena siis, että tämä syksy on ollut mielestäni tosi onnistunut, joten odotin suurta muutosta myös kehonkoostumuksessa. Nämä kaksi kehonkoostumusmittausta eivät ole keskenään täysin vertailukelpoisia. Ne on otettu suunnilleen samaan kellonaikaan, mutta suurena erona on se, että toiseen olin valmistautunut (ollut syömättä ja juomatta 2h ennen mittausta, käynyt vessassa n. 30min ennen) ja toiseen menin vähän yllättäen ilman valmistautumista. Molempien mittausten aikaan minulla oli kuukautiset. Yleensä tykkään käydä kehonkoostumusmittauksessa aamulla, koska silloin tulos on helpoimmin verrattavissa. Nyt siihen ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta, joten menin iltapäivällä.

Tässä siis ne "tärkeimmät" muutokset:

Paino -700 g (voi selittyä pelkällä valmistautumisella)
Lihasmassa +300g (tämä on kyllä hyvä, en jotenkin tajunnut aikaisemmin!)
Rasvamassa -1,2kg (okei, nyt tämä alkaa vaikuttaa jo ihan hyvältä :D)
Painoindeksi -0,3 yksikköä

Lihakset:
Oikea käsi: +0,01kg
Vasen käsi: +0,01kg (käsien välillä on muuten aika iso puoliero!)
Keskivartalo: +/-0
Oikea jalka: +/-0
Vasen jalka +/-0Okei, myönnetään. En aikaisemmin vertaillut näitä mittauksia ihan niin tarkkaan. Nyt kun puran tähän tuloksia auki, huomaankin miten iso muutos onkaan oikeastaan tapahtunut! Eihän tämä nyt mikään päätä huimaava muutos ole, mutta silti huomattava. Erityisen iloinen olen, että lihasmassa on hieman jopa kasvanut ja rasvaa on palanut! Tuo ei oikeastaan ollut varsinaisesti edes tavoitteeni. Tiedostan, että lihaksen ylläpitäminen ja varsinkin kasvattaminen on aika haasteellista ja olin valmis hyväksymään sen, että osa painosta tulee lähtemään lihaksesta. Nyt kun lihasmassa kuitenkin on säilytetty, olen todella iloinen! Tämä on siis valtava voitto itsessään!
Mittausten välillä on siis 76 päivää, eli suunnilleen kaksi ja puoli kuukautta. Isompaankin muutokseen olisi ollut mahdollisuudet, mutta ehkä ensi vuonna sitten! :D
Näin joulunaikaan ja lomalla on ensinnäkin vaikeaa saada paino putoamaan ja toisekseen aika turhaa. Pitäähän sitä nauttia elämästä. Kunhan nyt ei vaan ala kaikkea rasvaa haalimaan takaisin!

Sitten vähän muita kuulumisia. Nyt ei ole mennyt lähellekään niin hyvin kuin aikaisemmin syksyllä. Kerroin vähän samat asiat aikaisemminkin, mutta tosiaan tuloksen puuttuminen sai minut hetkeksi löysäämään otetta vähän liikaakin. Samalla salikortistani loppui aika, enkä ostanut enää uutta tälle vuodelle. Olenhan kotipaikkakunnalla tämän joulunajan kuitenkin. Herkkuja on kyllä kulunut, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole näkynyt painossa! Haluan silti ottaa itseäni niskasta kiinni, sillä herkut eivät saa minulle mitään energistä fiilistä.


Olen kyllä erittäin joulutunnelmissa! Palailin tällä viikolla kotipaikkakunnalle ja täällä on ihana viettää aikaa perheen kanssa. Tänä vuonna olen myös kerrankin ollut ajoissa joululahjojen kanssa, ainakin suurimman osan! Ihanaa kun on suurin lahjastressi alta pois ja voi vain nauttia tästä joulunodotusajasta :)
Olen myös erittäin innoissani ensi vuodesta, minulla on tosi kivoja projekteja alkamassa silloin, mutta niistä lisää myöhemmin ;)

Nyt yritän muutamaksi päiväksi edes laittaa herkkuhanat kiinni, niin jouluna voi sitten hyvällä omatunnolla syödä! :D

Mitä teille kuuluu? Oletteko te jouluihmisiä? :)

2 kommenttia:

 1. Mukava kuulla taas kuulumisia ja kehonkoostumusmittauksen tuloksia!
  Itse en ole koskaan käynyt tuossa mittauksessa, enkä ole varma haluaisinko edes tietää tuloksia, koska pelkäisin "liian huonoja" tuloksia tai toisaalta vaikka ne olisivatkin hyvät, niin sitten pelkäisin ainakin niiden huonontumista. Kuitenkin tavoitteiden ja edistymisen seuraamisen kannalta tuo on varmasti todella hyvä väline, koska se kertoo paljon enemmän kuin pelkän painon. Kun itse luin noita tuloksiasi, niin mielestäni vaikutti todella hyvältä edistykseltä. En tiedä, miten suurtma muutosta tuollaisessa ajassa voi odottaa, mutta jo tuollainen lihasmassan lisäys ja vielä suurempi rasvamassan väheneminen näyttää todella hyvältä kehitykseltä! Ja lisäksi ehkä toimii myös todisteena siitä, että lihas painaa enemmän kuin rasva, koska vaikka painossa ei ollut suurempaa muutosta (hyvä tuokin!), niin lihas- ja rasmamassan määrissä näkyi paljon selvempää muutosta :) Myös tuo aikaväli viime mittauksesta oli sen verran lyhyt, ettei siinä ehdi kovin suuria muutoksia tapahtua, joten senkin puolesta tulokset näyttivät erittäin hyviltä!

  Toivottavasti pääset mukavasti jatkamaan joulutunnelmissa, ja tässä vaiheessa on hyvä ottaakin vähän rennommin, jos siltä tuntuu. Vaikka itse en ole kovin jouluihminen, niin ihan mukava kuitenkin, että se on jo viikon päästä, ja ensi viikonkin voi toivottavasti ottaa aika rennosti sitä odotellessa :)

  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 2. Heippa Anne!<3
  Ymmärrän todella hyvin tuon tuntemuksesi kehonkoostumusmittauksista! Itsekin ajattelin ennen, etten ikinä missään tapauksessa haluaisi mennä mittaukseen. Lopulta minun oli koulun puolesta pakko ja huomasin, että vaikka tulokset olivat kaikkea muuta kuin miellyttävät, niin onhan se mielenkiintoista havaita mistä se oma keho koostuu. Ja kun kerran sen tuloksen tietää, niin seuraavalla kerralla ei enää tulekaan isompia yllätyksiä :)
  Kiitoksia kannustuksestasi! Tämä piristi tosi paljon :) Nyt hetken aikaa tuloksia sulateltuani alan itsekin olla ihan tyytyväinen. Jotenkin sitä vaan aina odottaa niitä huipputuloksia ja nopeita muutoksia, vaikka ne eivät ole mahdollisia lyhyessä ajassa.
  Vaikka jouluihmisiä ei olisikaan, niin tuo on kyllä hyvä ajatus, että jouluviikolla voi odotella rennosti sitä joulua kuitenkin :)

  Kiitos jälleen ihanasta kommentista! <3 Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)