tiistai 28. marraskuuta 2017

Vaaka valehtelee, vaatteet eivät!

Moi!

Minua on oikeastaan koko syksyn ärsyttänyt tämä jatkuva paikallaan junnaaminen painon suhteen. Alkaa olla mennyt sellainen nelisen kuukautta samassa painossa, vaikka kerrankin koen tehneeni asioita oikein. Vaikka mikään kiire ei tosiaan olekaan, niin kyllähän tämä turhauttaa. Varsinkin kun treenitulokset vain laskevat, eli lihaskasvullakaan ei oikein voi tuota painoa selittää.
Olin oikeastaan tulossa kirjoittamaan ja purkamaan turhautumistani tästä painon jumituksesta. Tämä kirjoittaminen kun aina helpottaa käsittelemään asioita.

Nyt aihe hieman muuttui, sillä tänään teinkin todella motivoivia havaintoja! Minulla on kaapissa kaksi "motivaatiovaatetta", joiden päälle mahtumista olen odottanut. Tai oikeastaan toinen niistä on kyllä mennyt päälle aina välillä, mutta ei se kyllä kovin kivalta näytä...
Jokin kumma päähänpisto sai minut tänään sovittamaan noita vaatteita. Muistatteko viime vuodelta motivaatiomekkoni? Ostin siis viime vuonna verkkokaupasta mekon koossa 36 (koska muita kokoja ei ollut ja todella halusin sen mekon!). Noh, tuo mekkohan ei mennyt kiinni lainkaan, joten nimesin sen motivaatiomekokseni. Tavoitteena oli tuolloin uuteen vuoteen mennessä mahtua tuohon mekkoon.
Koskaan en teille raportoinut miten mekon kanssa kävi. Se oikeastaan johtui siitä, että olin joulunajan ja pitkälle seuraavaan vuoteen kotipaikkakunnallani ja mekko oli opiskelupaikkakunnalla. Kun sitten olisin päässyt mekkoa sovittamaan, olikin paino jo noussut, enkä enää uskaltanut sovittaa koko mekkoa.

Mekot ei vaan koskaan näytä niin kivoilta kuvissa...

Tänään voin kuitenkin ilokseni ilmoittaa, että mekko meni kiinni!! Mitä ihmettä, en todellakaan odottanut sitä! Sovitin mekkoa asenteella "ei se nyt kuitenkaan mene, mutta katsotaan missä mennään" ja se menikin kiinni! Ihan voittajafiilis! :)
Toinen motivaatiovaatteeni on kesällä kirpputorilta ostamani tiukempi toppi, joka sekin meni kiinni ilman minkäänlaisia ongelmia! Jeejeejee!

Eikä ilon aiheet vielä tähän loppuneet... Joskus muutama vuosi sitten ostin kolme kappaletta Socin treenipaitoja (eri väreissä) ja silloin käytinkin kaikkia kolmea erittäin ahkerasti. Kun paino nousi, minusta kuitenkin tuntui että paita vain korosti vatsaani ja lakkasin käyttämästä kaikkia kolmea. Tänään sitten kaivoin yhden noista paidoista esiin ja päätin kokeilla jos voisin mennä siinä salille.
Meinasi kyllä paita jäädä kotiin... Mutta ei siksi, että se olisi tuntunut liian ahdistavalta, vaan siksi että se näytti päälläni ihan liian suurelta. Siis mitä!? Ei se nyt mikään teltta tietenkään ollut vieläkään, mutta selkeästi vähän roikkui päällä. En tarkalleen muista miltä se aikaisemmin näytti, mutta ainakaan enää se ei korostanut vatsaa lainkaan, päin vastoin!

Ja vielä yksi vaatteisiin liittyvä onnistuminen. Viime aikoina olen ostanut uuden takin ja treenipaidan. Toinen noista on kokoa pienempi kuin yleensä käyttämäni vaatteet ja toinen jopa kahta kokoa pienempi! Olen koko ajan ajatellut, että näissä yksilöissä nyt vain sattuu olemaan väljempi koko. Mutta ehkä osa selityksestä on myös se, että olen pienentynyt.Mitä tästä siis opimme?
SE VAAKA EI KERRO KAIKKEA. Varmasti kaikki jo sen tietävät, mutta on se vaan niin hirveän vaikeaa uskoa!
Edelleenkin minua ärsyttää painoni ja sen liikkumattomuus. Eikö olekin hassua? Olen juuri saanut todella konkreettista näyttöä siitä, että homma on mennyt eteenpäin paljonkin. Silti sitä vaan tuijottaa sitä puntaria ja moittii itseään siitä, ettei painossa näy muutosta. Loppujen lopuksihan sillä painolla ei ole mitään merkitystä, tai niin sen pitäisi olla.
Outoa on myös se, miten sokea sitä vaan on sille omalle muutokselle. Onneksi nyt sattui olemaan nuo "motivaatiovaatteet". Muuten olisin varmaan nyt kirjoittamassa sitä avautumistekstiä painon jumittamisesta.
Pakko sanoa, että oli jo aikakin kyllä saada jotakin konkreettista näyttöä että jotain on tapahtunutkin. Onhan se neljä kuukautta kuitenkin aika pitkä aika junnata paikoillaan.

Tämä onnistuminen sai minut kyllä motivoitumaan jälleen tosi paljon. Motivaatio on ollut vähän koetuksella viime päivinä juurikin tuon painon vuoksi, mutta tämä kyllä innostaa ja paljon! :)

Huvittavaa, miten koko päivä paranee kertaheitolla, kun saa onnistumisia! Toivottelen kaikille teille oikein onnistunutta päivän jatkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, onnittelut vielä vähän myöhässä! Tuo vaatteiden kautta havaittava muutos toimii kyllä todella hyvänä todisteena siitä, ettei vaaka kerro kaikkea ja että edistystä on todella tapahtunut! Toivottavasti tämä toimii edelleen hyvänä motivaationa jatkoon :)

    VastaaPoista
  2. Ihana olet kun jaksat tsempata ja kannustaa! Kiitos paljon Anne! <3 :)

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)