tiistai 5. syyskuuta 2017

Syksyn tavoitteet ja projektit

Noniin!

Olen jo useammassa tekstissä viime aikoina sivunnut tätä asiaa ja aihetta, mutta nyt teen ihan kunnon postauksen.
Olen odottanut ihan superinnolla että saan kirjoittaa kaikesta mitä olen suunnitellut! Vielä ei vain ole ollut oikea aika, koska minulla on ollut viime aikoina niin paljon muutakin sanottavaa :D

Asiaan. Olen siis nyt parin viikon aikana päättänyt aloittaa erilaisia projekteja ja keskittyä onnellisuuteen ja nimenomaan siihen, että vaikutan itse omaan hyvinvointiini ja onnellisuuteeni. Olen kyllästynyt odottelemaan sitä onnellisuutta ja tajunnut, että minun täytyy se itse luoda.


Yksi projekteista on tämä sama ikuinen juttu, eli laihduttaminen. Kuulostaa varmasti siltä, että en koskaan opi ja pyörin ikuisesti samassa oravanpyörässä. Voi olla, mutta koen silti oppivani (lähes) jokaisesta epäonnistumisesta jotain ja olen jälleen kerran entistä valmiimpi onnistumaan. Viime kevät meni jo oikein hyvin ja aionkin jatkaa aikalailla samalla menolla nyt syksyllä. Ainakin viimeinen viikko on mennyt ihan onnistuneesti, vaikka paino onkin edelleen kesän jäljiltä korkeammalla.
Hassua kyllä, mutta lainasin kirjastosta Dr. Philin kiejan nimeltä Painonpudotushaaste. Siinä kerrotaan seitsemän avainta, joiden pitäisi auttaa pysyvään tulokseen. Tavallaan kirjan asia on ihan tuttua juttua, mutta se on silti saanut minut ajattelemaan ja tunnistamaan entistä paremmin omat sudenkuoppani. Vaikka tuota kirjaa ei olisikaan, niin kyllä minusta silti tuntuu että nyt on erittäin hyvät mahdollisuudet onnistua. Ja kyllä minä vielä onnistun, aivan varmasti! :)


Sitten ne uudet projektit!


- Hiustenkasvatusprojekti

Kun kirjoitin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistani, mainitsinkin jo tämän aiheen. Joka tapauksessa, nyt olen päättänyt kiinnittää huomiota tarkemmin hiusteni hoitoon ja kasvatukseen. Hiukseni ovat kyllä ihan hyvässä kunnossa pääosin, mutta en kiinnitä niiden hoitoon yleensä sen kummemmin huomiota, mitä nyt käytän shampoota ja hoitoainetta.
Jos teitä kiinnostaa, voin kirjoittaa ihan erillisen postauksen siitä, mitä nyt aion tehdä hiusteni kasvamisen ja hyvinvoinnin eteen ja ennen kaikkea miten nämä keinot toimivat. Huikatkaa jos kiinnostaa, niin tiedän :) Ja tottakai otan myös mielelläni teiltä vinkkejä vastaan!
Tavoitteenani olisi jonnekin puoleen selkään ulottuvat hyväkuntoiset hiukset. Tällä hetkellä hiukseni ovat suunnilleen olkapäihin asti, eli pitkä projektihan tämä tulee olemaan. Se toki vaatii sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä, mitä minulla on aika vähän.


- Ihonhoitoprojekti

No, tämä nyt ei varsinainen projekti ole, mutta hiustenhoidon lisäksi haluan ihoni voivan paremmin. Tässä taas sama juttu, eli ihoni ei ole mitenkään erityisen huonossa kunnossa, mutta voisi voida paremminkin. Tähän en mitään kummempia poppakonsteja käytä, mitä nyt yritän olla useammin ilman meikkiä ja käyttää useammin kasvorasvaa ja kasvonaamioita. Onko muita vinkkejä? :)


- Bullet journal

En tosiaankaan tiedä tulenko koskaan tätä toteuttamaan, koska minun taiteellinen lahjakkuuteni on varmaan miinuksen puolella. Bullet journal on siis vähän kuin itse tehty kalenteri. Normaaliin vihkoon voi esimerkiksi askarrella itselleen juuri sopivan, yksilöllisen kalenterin. Minua kiehtoo ajatus tällaisesta projektista, johon voin käyttää aikaa ja luovuutta. Plussana toki myös se, että voin lisätä kalenteriin osioita joita tarvitsen, esimerkiksi juuri näihin projekteihin liittyen.
Tässä ongelmana on toistaiseksi vielä ajan puute, mutta yritän päästä pian aloittamaan!

- Meikkaamisen opettelu

En valitettavasti tiedä meikkaamisesta juuri mitään. Käytän aina samoja meikkejä ja samalla tavalla, enkä osaa sen kummemmin kikkailla. Ei sitä tietenkään välttämättä tarvitsekaan, mutta olen aina halunnut osata loihtia esimerkiksi kauniin juhlameikin tarvittaessa. Näistä projekteista ja tavoitteista tämä on se "viimeinen", eli jos aikaa ja energiaa on, niin toteutan sen sitten, mutta jos ei niin se ei haittaa.

- Uusi harrastus

Mainitsinkin jo aikaisemmin kuntonyrkkeilykurssista jonne olin ilmoittautunut. Se alkaa tällä viikolla ja olen todella innoissani. Olen jo pidempään kaipaillut jotakin uutta lajia tai harrastusta.
Kuntonyrkkeilyn lisäksi voisin mielelläni kokeilla kaikkea muutakin uutta.

- Treenitavoitteet

Nyt kun aikaa ja intoa on, on aika myös treenata kunnolla. Salilla on hankalaa treenata tavoitteellisesti ja samalla syödä miinuskaloreilla. En siis mitään supertavoitteita aio asettaa. Ikuisena projektina minulla on leuanveto, siinä haluaisin saada ilman kuminauhaa ainakin sen viisi leukaa. Toinen ikiprojekti on penkkipunnerrus. Siinä tulos on jumittanut jo pidempään ja haluaisin siihen muutosta.


- Kirjojen lukeminen

Someaika on vienyt ainakin minulta aikaa ja innostusta lukea kirjoja, vaikka ennen rakastin sitä. Nyt haluaisinkin taas palata kirjojen ihanaan maailmaan ja alkaa lukea enemmän. Esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa olisi paljon parempi lueskella kirjaa kuin selailla somea. Olisi myös kiva vierailla kirjastossa useammin, ihan vaan vaikka lueskelemassa lehtiä.


Tällaisia projekteja ja tavoitteita minulla on syksylle. Kaikki näistä ovat sellaisia joita toteutan mielelläni ja omasta halustani. Tylsällä hetkellä ja yksin ollessa on aina jotain tekemistä, jolloin myös riski ahmia on paljon pienempi. :) Joka syksy on sellainen uuden alun fiilis ja haluan kerrankin käyttää sen kunnolla hyödyksi. Saa nähdä miten näiden kanssa käy ja pidän kyllä teidät ajan tasalla. Onko teillä syksyksi jotain tavoitteita tai projekteja joita toteutatte?:)

Postauksen kuvat (sykemittarikuvaa lukuunottamatta) ilmaisesta kuvapankista pexels.comista. Viime aikoina olen ottanut tosi vähän kuvia, pitää ryhdistäytyä tässä asiassa :)

4 kommenttia:

 1. Hienoja projekteja tulossa sinulla Vanessa :)
  Ainakin tuo omatekoinen kalenteri sai minutkin innostumaan, joskus miettinyt sellaisen tekemistä:) Odotan innolla tekstejä projekteistasi:) Tsemppiä <3
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :)
   Toivotaan että innostus pysyy yllä ja saan nämä projektit tehtyä! Ja varmasti tulee myös tekstejä näihin liittyen.
   Kiitos kommentista ja tsempeistä!<3

   Poista
 2. Kivoja projekteja ja mukavan monipuolisesti eri aiheista!
  Kaikista olisi kiva kuulla enemmänkin, mutta erityisesti kiinnostaa tuo uuden harrastuksen aloittaminen ja treenitavoitteet salilla.

  Itse en ole tehnyt mitään varsinaisia suunnitelmia syksyksi, mutta se on kyllä totta, että syksy on juuri sellainen aika, kun olisi hyvä aloittaa uusia juttuja ja saada niistä innostusta muuhun pimeyteen :) Tuota kirjojen lukua olen tosin itsekin miettinyt, koska nykyään netti vie yleensä senkin ajan, jonka voisi käyttää kirjojen lukemiseen, ja varsinkin ennen nukkumaan menoa kirjan lukeminen voisi olla paljon parempi vaihtoehto kuin ruudun tuijottaminen.

  Onnea ja innostusta projekteihin! :)

  T. Anne (näkyy varmaan nimettömänä, koska kirjoittelen eri koneelta ja ei-kirjautuneena)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne!<3
   Täytyypäs kirjoitella tuosta harrastusasiasta sitten hieman tarkemmin! :)
   On varmasti toisaalta ihan hyväkin että et ole suunnitellut syksyksi projekteja, niin voi sitten tehdä juuri sitä mitä mieli tekee.
   Itselläni on huono tapa, että en meinaa saada mitään tehtyä ellen ole suunnitellut sitä aikaisemmin :D
   Ja täytyypäs täälläkin sitten suositella jos löytyy joku hyvä kirja luettavaksi :)
   Kiitos kun kommentoit! Hyvää sunnuntaita<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)