sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Mikäs tässä!

Heippa!

Voin onnekseni kertoa, että hyvin menee. Tuntuu, että olen taas löytänyt sen keväällä hehkuttamani fiiliksen. Kesän aikana pelkäsin hukanneeni sen kokonaan, mutta heti palattuani taas tänne opiskelupaikkakunnalle, huomasin kuin itsestään palaavani jälleen siihen samaan rutiiniin joka tosiaan keväällä löytyi!

Tunnen jälleen oloni oikein hyväksi ja olen ylpeä itsestäni. Salille en ole vielä saanut sitä tuttua kipinää, mutta en koe tarvetta pakottaa itseäni tekemään treeniä vain energiankulutuksen takia. Käyn salilla, koska nautin siitä. Pienen pieni omatunnon ääni hieman soimaa jos jätän kuntosalin välistä tai treenaan liian vähän, mutta olen saanut pidettyä tuonkin äänen aisoissa. Uskon että pian treenitkin alkavat taas maistua enemmänkin :)
Kävelylenkit syysilmassa<3

Näiden kahden viikon aikana, kun olen täällä opiskelupaikkakunnalla majaillut, olen huomannut että tämä kerran viikossa herkuttelu on minulle ehdottomasti se parhain tapa. Huomasin oikeastaan saman asian jo keväällä, mutta nyt tuo ajatus on vahvistunut. Viikolla syön viime postauksessa mainitsemiani pieniä herkkuja, mutta kerran viikossa saan sitten syödä vähän enemmän. Itselleni suurin haaste on herkkupäivinä pysyä kohtuudessa. Ahmimisen myötä olen tottunut siihen, että herkkupäivinä syödään niin paljon että vatsaan sattuu ja oksettaa. Niin ja kaikkia lajeja, karkkia, pizzaa, jäätelöä yms. Kuten arvata saattaa, tuo johtaa vain siihen että paino pysyy samassa tai jopa nousee, vaikka kuinka yrittäisi koko viikon syödä hyvin ja treenata. Sekä tällä, että viime viikolla herkkupäivän jälkeen paino ei edes ollut noussut paljoa!
Nyt olen yrittänyt vakiinnuttaa ajatuksen, että herkkupäivänä riittää vain yksi "lajike". Esimerkiksi eilen söin irtokarkkeja n. 300 grammaa ja kaksi suklaapatukkaa. Olin jo jäätelöhyllyllä valitsemassa jätskiä, mutta ihme ja kumma kyllä huomasin, että oikeastaan syön mieluummin vain karkkia. Onhan tuokin määrä aika paljon, mutta minulle se on aika vähän :D Maistoin eilen kahta uutuutta, valkosuklaakrispi Royalia sekä Tuplan uutta makua double caramelia. Molemmat kyllä lennähtivät heti tämän hetken suosikkeihin kärkisijoille! Tulevina viikkoina herkkupäivinä tulee varmasti menemään noita kahta :D

Kasvissosekeitto ja treeniaiheinen lehti
Herkuttelu ei kumma kyllä jäänyt enää tänään päälle, vaan heti aamusta lähtien olen pysynyt ruodussa. Illalla ajattelin tosin katsoa leffaa ja syödä proteiinibrownieta, sallittakoon se? :P

Tämä voi olla hyvä tai huono asia, mutta en ole pystynyt luottamaan puntariin ollenkaan. Jostain syystä vaakamme tekee sitä, että se ensin näyttää yhden lukeman, mutta jos siirrän vaakaa muutaman sentin sivulle, lukema muuttuu. Ja tuo lukema muuttuu joka kerta kun hieman siirtää, joten samana aamuna saatan saada 5 eri lukemaa, jotka heittelevät suunnilleen 500 gramman sisällä, joskus suuremman, joskus pienemmän haitarin sisällä. Kyllähän tuosta suuntaa-antavaa tietoa saa, mutta ei luotettavaa. Pidän tuota siinä mielessä hyvänä asiana, että se pakottaa minut oppimaan ettei puntarin lukemaan pidä liikaa luottaa :D Lisäksi on varmaan ihan hyvä juttu, että käyn luotettavalla vaa'alla vain kotipaikkakunnalla käydessäni, jolloin sitten saan pidemmällä aikavälillä tietoa, mihin suuntaan homma etenee jos etenee.
Tällä hetkellä tuntuu siltä, että edistys on erittäin hidasta, mutta kuitenkin oikeaan suuntaan menevää.

Erään aamun aamupala
Tiivistääkseni kuulumiset, voin kertoa että voin oikein hyvin ja olen onnellinen, että olen taas löytänyt itselleni sopivan tavan edetä. Minusta ei tunnu kuin yrittäisin pudottaa painoa (vaikka edelleen se paino mielessä pyörii), vaan että olen löytänyt minulle sopivan elämäntavan.
Osaan varautua myös siihen, että niitä huonompia jaksoja tulee aivan varmasti. Toivotaan kuitenkin, että seuraavaan romahdukseen on pitkä aika ja että siitä päästään sitten nopeasti yli. Ei kuitenkaan pidä murehtia etukäteen vaan nauttia tästä hyvästä mielestä mikä juuri nyt vallitsee :)
En ole täällä tainnut asiasta edes mainita, mutta pari viikkoa sitten koin ison oivalluksen ja kenties jopa läpimurron kun keksin mikä tekijä siellä minun ahmimiseni taustalla vaikuttaa. Tuon oivalluksen jälkeen olen hallinnut syömistäni todella hyvinkin.

Toivon että teilläkin menee oikein hyvin! Kertokaahan kommentteihin kuulumisianne jos haluatte :)
Tällä hetkellä koulustressi vie aika paljon ajatuksia ja aikaa ja siksi tämä päivittelykin meinaa jäädä. Välillä tuntuu myös siltä, ettei ole niin paljoa sanottavaakaan juuri nyt. Jos teillä on toiveita, mistä haluaisitte minun kirjottavan niin aina saa ehdottaa! :)
Mukavaa huomenna alkavaa viikkoa!<3

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla. että sinulla on hyvä fiilis tällä hetkellä. Itsensä pakottaminen johonkin ja ääripäiden "överit" asiassa kuin asiassa on usein huono vaihtoehto. Tsemppiä treenaamiseen ja herkkujen maltilliseen nauttimiseen. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva kommentti, kiitos Helzu! :) Överit tosiaan harvemmin tuovat mitään positiivisia vaikutuksia. Kiitoksia kommentista, tsemppiä myös sinne ja ihanaa viikon alkua!<3

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu että sinulla on hyvä fiilis:) Mukava kuulla❤️
  Tsemppiä! Pikkuhiljaa pienin askelin edetään ja saadaan niitä oivalluksia👊🏻
  -Laura-

  VastaaPoista
 4. Kiitos!<3 Niinpä, pienin askelin eteenpäin. Tsemppiä sinnekin! :) <3

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)