keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Jos en laihduttaisi, niin...

Moi!

Löysin blogini luonnoksista tällaisen otsikon ja jäin miettimään tuon lauseen jatkoa. En tiedä miksi en ole aikaisemmin tätä postausta kirjoittanut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tuo lause "jos en laihduttaisi" käy minulla usein mielessä. Millaista elämäni silloin olisi? Olen aikaisemmin pohdiskellut sitä, miten en tiedä millaista on olla laihduttamatta. Tämä on osittain sama asia, mutta hieman eri näkökulmasta ehkä :D
Vaikka minulla on syömisongelmia taustalla, halusin kuitenkin kirjoittaa tämän postauksen ihan "tavallisen" laihdutuksen näkökulmasta. Vielä ennen varsinaista asiaa on pakko sanoa, että yllätyin miten vaikeaa tuota lausetta onkaan jatkaa! Kyllähän se painonpudotus on jo niin iso osa elämää, että on vaikeaa kuvitella millaista olisi elää ilman sitä. Onhan tässä jo päälle neljä vuotta "ikilaihdutettu". En halunnut laatia listaa siltä kannalta, että laihdutus olisi mitenkään erityisen hyvästä tai pahasta. Yritin ajatella asioita mahdollisimman neutraalisti, ilman ennakkoajatusta että laihduttaminen olisi jotenkin erityisen huono tai  hyvä asia :)

Kuva: Brian Mann/Unsplash

Jos en laihduttaisi, niin...

- en tietäisi ravinnosta ja liikunnasta läheskään niin paljon kuin nyt
-  kävisin enemmän ulkona ystävieni kanssa
- olisin paljon avoimempi (en edelleenkään tahdo kertoa ihmisille että yritän laihduttaa ja välillä sen salassa pitäminen on vaikeaa)
- minulla olisi enemmän kavereita (uskoisin näin, edellisistä johtuen)
- minulla ei olisi välttämättä mitään projektia mihin syventyä
- laiskottelisin hyvällä omatunnolla silloin kun siltä tuntuu (teen tätä nytkin, mutta en aina niin hyvällä omatunnolla)
- en olisi nykyisessä opiskelupaikassani
- söisin herkkuja melkein joka päivä (ihan oikeasti! :D)
- nauttisin mahdollisesti liikunnasta eri tavalla kuin nyt
- ostaisin vain vaatteita joita aion oikeasti heti käyttää, enkä ostaisi "sitten kun" -vaatteita
- en miettisi ruuan kaloreita
- maustaisin ruokaani kastikkeilla ja maistelisin rohkeammin uusia ruokia
- en vertailisi omaa ulkonäköäni muihin niin paljon
- söisin valmisruokia useammin
- en kävisi lähes joka päivä puntarilla
- luultavasti vain hyväksyisin kehoni sellaisena kuin se on (en välttämättä olisi kuitenkaan tyytyväinen)
- en söisi salaa
- minun olisi helpompaa ostaa eväitä
- en vetäisi jatkuvasti vatsaa sisään
- en stressaisi syömisestä
- en kirjoittaisi tätä blogia
- en olisi tutustunut ihaniin ihmisiin tämän blogin kautta!<3Tällaisia ajatuksia minä sain tuon lauseen perään. Jos siellä on sellaisia jotka laihduttavat, oletteko koskaan miettinyt, mitä jos ette laihduttaisikaan. Olisiko elämänne tai arkenne jotenkin toisenlaista? Millaisia asioita teidän listaanne tulisi?
Minusta oli todella mielenkiintoista huomata, että sain listalleni sekä positiivisia, että negatiivisia juttuja. Jos tähän pohdintaan olisi otettu minun syömisongelmani mukaan, olisi lista varmasti jäänyt sinne miinuksen puolelle paljon vahvemmin.
Laihdutus on sekä antanut, että ottanut. "Mitä jos" - ajattelu ei yleensä kannata, jos vain takertuu menneisyyteen. Siksipä voin vain ottaa negatiiviset jutut tarkasteluun ja miettiä, voisinko tehdä niihin asioihin muutosta tulevaisuudessa. Tietenkään alun perin tarkoitus ei todellakaan ole ollut laihduttaa näin pitkään! Mutta niin on vain valitettavasti käynyt. Toivottavasti pian pääsen tavoitteisiini (tai pystyn muuten lopettamaan laihdutuksen) ja pääsen testaamaan tätä listaa ihan käytännössä !:D

Lisäys: linkkasin juuri blogin Facebookkiin Piia Pajusen todella hyvän blogitekstin, käyhän lukemassa!


2 kommenttia:

 1. Vau, mukavan monipuolinen ja ajatuksiaherättävä lista! Kuten sanoit, niin mukaan mahtuu sekä positiivista että negatiivista ja paljon sellaista, jota ei tulisi ehkä heti edes ajatelleeksi aiheeseen liittyen. Voisin myös itse allekirjoittaa monet kohdat.

  Hyvä lista myös siinä mielessä, että helposti laihduttamiseen suhtaudutaan hyvin mustavalkoisesti eli joko hyvänä tai pahana, mutta tästä huomaa ettei aihe olekaan niin yksinkertainen ja voi vaikuttaa elämään hyvin suuressakin määrin - sekä hyvässä että pahassa.

  Yhtenä hyvänä puolena ainakin tämä blogi, joten kiitos siitä, ja tämän listauksen pohjalta voi miettiä myös voisiko niitä negatiivisempia puolia jotenkin koittaa karsia ja keskittyä enemmän niihin positiivisiin juttuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva palaute, sai kyllä hyvälle tuulelle jälleen!<3
   Tuli kyllä kieltämättä itsellenikin yllätyksenä, miten paljon sekä hyviä, että huonoja puolia tässä laihduttamisessa lopulta on. Ehdottomasti täytyy jatkossa miettiä, että mitä noille negatiivisille puolille voisi tehdä. Hienoa kuulla että postaus herätti ajatuksia!
   Kiitos mukavasta kommentista Anne! <3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)