sunnuntai 10. syyskuuta 2017

3 x resepti!

Heippa! 

Vähän harvinaisempia ovat reseptipostaukset minulta, mutta nyt täältä pesee oikein kolmin verroin! Ja etenkin tuota viimeistä reseptiä teidän on ihan pakko kokeilla, se oli nimittäin niin herkkua ja mikä parasta, ravintoarvoiltaan hyvä myös! 
Viime viikolla tuli kokeiltua muutamaa uutta reseptiä ja tietenkin haluan jakaa teidän kanssanne nämä herkut :) Luvassa on siis tuorepuuro, hampurilaispihvi ja oma suosikkini: vähähiilarinen proteiinibrownie!


Marjainen tuorepuuro


Täydellinen aamu- tai välipala. Itse ainakin odotin aamua innolla kun tiesin että tällainen odottelee jääkaapissa :D

Ainekset:

1/2dl vadelmapuurohiutaleita (voit myös korvata normaaleilla kaurahiutaleilla)
1/2dl kaurahiutaleita
1,5dl luonnon jogurttia
0,5dl maitoa
1dl marjoja (itsellä viinimarjat, toimi todella hyvin!)
2 tl hunajaa

Sekoita ainekset keskenään purkissa/kulhossa, missä ikinä haluatkaan puuron lopulta syödä. Laita purkki jääkaappiin mielellään yön yli tekeytymään. Tämä resepti on nopea tehdä illalla ja aamulla on herkullinen aamupala odottelemassa syöjäänsä :P


Hampurilaispihvit  (6kpl)



Perjantaina minulla oli herkkupäivä ja teimmekin kotona hampurilaisia. Pihvit teimme itse, sämpylät ostimme laiskoina kaupasta. Hampurilaisten kanssa söimme juuresranskalaisia (palsternakkaa ja porkkanaa) ja bataattiranskalaisia. NAM!
Ainekset:
400g naudan jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
kermaviili
1dl korppujauhoja 
1 kananmuna
Mausteita oman maun mukaan (mm. paprikamauste, mustapippuri, suola)
Aloita pilkkomalla ja paistamalla sipulit pannulla kunnes ne saavat kuulaan värin (tämä vaihe ei pakollinen). Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita kädellä massaksi. Muotoile käsissä massasta pihvejä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna pihvien paistua uunissa 200 asteessa n. 15 min. Aikaa on hankala sanoa tarkkaan, mutta tarkkaile pihvien paistumista ja ota tarvittaessa aikaisemmin tai myöhemmin uunista pois. Me laitoimme vielä cheddarjuustoviipaleen jokaisen pihvin päälle ja annoimme sitten pihvien olla vielä sen aikaa uunissa että juusto suli niiden päälle.
Vaikka pihvit olivatkin ihan täydellisiä hampurilaisten väliin, niin miksipä näitä ei voisi tehdä vaikka ihan lounaaksi tai päivälliseksikin :)

Vähähiilihydraattinen proteiinibrownie (4kpl)

Viime kesänä löysin alennusmyynnistä todella lupaavalta vaikuttavan keittokirjan: Anna Swardin suuren proteiinikeittokirjan Potkua proteiinista.


Vasta nyt pääsin ensimmäistä kertaa kirjan reseptien pariin ja tämän perusteella aion kyllä todellakin ottaa testiin muitakin reseptejä! Tämä oli nimittäin sellaista herkkua että huhhuh! Aion tänään tehdä heti uuden satsin :D
Lauantaina ei enää ollut herkkupäivä, mutta herkkuja teki silti mieli. Tuota reseptikirjaa selaillessani tuli tämä resepti sitten vastaan ja ajattelin ottaa sen testiin. Brownie oli todella helppo ja nopea tehdä ja sen ravintoarvot ovat hyvät. Yhdessä browniessa: Kalorit: 118kcal, proteiinia 14g, hiilihydraatteja 4g, rasvoja 4g. Itse kyllä söin poikaystävän pienellä avustuksella koko pellillisen kerralla ja siltikin kalorit pysyvät maltillisena, parasta!


Ainekset:
 4rkl kookosjauhoa
25-30g suklaanmakuista herajauhetta
2dl munanvalkuaista
3rkl kaakaojauhetta (jos et tykkää kaakaonmausta, laita vähän vähemmän)
1rkl vaniljanmakuista stevioglykosidia (tai makusi mukaista makeutusainetta) Itse laitoin vaniljauutetippoja.
1 1/4 dl mantelimaitoa (käytin itse suklaan makuista)
1rkl maapähkinävoita kuorrutteeksi (halutessasi)
sulatettua tummaa suklaata kuorrutteeksi jos haluat (itse ripottelin suklaan palasia leivoksen päälle sen tultua uunista)

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään maapähkinävoita ja suklaata lukuunottamatta sauva- tai tehosekoittimella tai yleiskoneella. Kaada seos pieneen brownievuokaan. Laita uuniin ja anna paistua 30-35 minuuttia tai kunnes veitsellä pistettäessä terään ei tartu taikinaa. Varo paistamasta liikaa, jotta paistoksesta ei tule kuivaa, tarkkaile siis paiston aikana. Ota paistos pois uunista ja halutessasi voit laittaa brownien päälle maapähkinävoita ja/tai tummaa suklaata. 
Itse aion ensi kerralla kokeilla laittaa tummaa suklaata jo taikinan sekaan.


Browniessa oli todella vahva kaakaonmaku, joten halutessasi voit korvata osan kaakaojauheesta esim. stevialla tai laittaa lisäksi jotain makeutusta. Brownie on parhaimmillaan jonkun kanssa, esim. banaanijäätelön (pakastettu banaani tehosekoittimella mössöksi) tai vaniljarahkan kanssa. 
Kertokaahan jos aiotte laittaa reseptejä testiin! Ja kiinnostaako tällaiset ruokapostaukset jatkossa? :) Nyt ainakin tuntuu että haluan ottaa lisää herkkureseptejä testiin!

Ps. Banneri meni taas vaihtoon kuten huomaatte :D Jotenkin en vaan missään vaiheessa hirveästi tykännyt edellisestä, toivottavasti tykkäätte tästä uusimmasta! :)

4 kommenttia:

  1. Kiitti reseptivinkeistä!
    Itse olen todella laiska leipomaan tai tekemään mitään ruokaa ja harvoin tulee kokeiltua mitään uutta. Tällaiset reseptivinkit kuitenkin toimivat hyvänä innostajana ja vinkkinä siitä, mitä voisi kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä! :) Olen itsekin yleensä todella laiska leipomaan, mutta välillä tulee tällaisia kausia. Toivottavasti joku näistä resepteistä innosti kokeilemaan! Lämmin kiitos kommentista!<3

      Poista
  2. Luulin kommentoineeni tähän tekstiin jo :)
    Käytitkö tummaa kaakaota brownieihin? Haluaisin kokeilla tätä reseptiä :)
    Tykkään ehdottomasti resepti postauksista ja tuo kirja vaikuttaa kivalta:)
    -Laura-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että reseptipostaukset kiinnostaa! :) Käytin ihan tummaa kaakaota kyllä, mutta tuli aika voimakkaan makuista. Toisella kerralla laitoin yhden rkl ihan normikaakaojauhetta ja lisäsin leivinjauhetta, suosittelen :) Kerrohan sitten jos testasit reseptiä että mitä tykkäsit!
      Kiva kun kommentoit!<3

      Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)