torstai 31. elokuuta 2017

Tänä syksynä aion olla onnellinen!

Heippa!

Tässä blogissa ei ole mitään uutta kertoa että olen pohdiskellut asioita :D Se, mitä tällä kertaa olen pohtinut ja mihin tulokseen olen päätynyt on kuitenkin ainutkertaista.
Tuntuu että olen tehnyt oikeasti isoja oivalluksia aivan yllättäen. Tottakai haluan jakaa teidän kanssanne nämä pohdiskeluni.

Tuskin kovin moni on voinut välttyä ehkä jopa vähän kliseiseltä quotelta "Happiness is not a destination it's a way of life". Eli onnellisuus ei ole määränpää, vaan elämäntapa. Tuota lausahdusta on painettu magneetteihin, pyyhkeisiin, tauluihin ja itsekin olen joskus harkinnut ostavani jonkun sisustuselementin joka sisältää tuon lausahduksen.
Syy siihen miksi otin tuon lauseen esiin ylipäätään on se, että olen yhtäkkiä tajunnut mitä se oikeasti tarkoittaa! Kuulostaa hassulta, mutta antakaas kun avaan hieman.

Kuten sanottu, olen joskus harkinnut ostavani jotakin tuolla tekstillä, koska mielestäni se on kuulostanut kivalta ja olen jopa kuvitellut ymmärtäväni sen sanoman. Mutta ehei, kuinka hakoteillä olenkaan ollut tämänhetkiseen olotilaan verrattuna! Toivon että osaan pukea ajatukseni tarpeeksi hyvin sanoiksi tässä postauksessa.


happiness, life, and destination image
Koko tämän blogin olemassaolon ajan ja siitä vielä aikaisemminkin voin sanoa, että en ole ollut onnellisimmillani. Syömishäiriö ja siihen liittyvä alakuloisuus on nykyään jo niin arkipäivää, että koen sen kuuluvan perusluonteeseeni.
Olen kai tavallaan vain hyväksynyt asian, tai sitten minulla ei ole ollut voimia tai osaamista asian muuttamiseksi. Voin kuitenkin rehellisesti sanoa, että en ole ollut viime vuosina kovin onnellinen, tai osannut iloita kunnolla oikeastaan mistään. Olen elänyt tyypillistä "sitten kun"-elämää, eli ajatellut joskus tulevaisuudessa olevani onnellinen ja siihen asti kai vain odottelen sitä onnellisuutta.

Kirjoitin muutama päivä sitten tekstin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja oikeastaan tuon pohdinnan ja kirjoittamisen jälkeen koin oivalluksia.
Ei se onnellisuus tietenkään itsestään tule, minun täytyy itse luoda se! Voi miten kliseiseltä tämä kuulostaakaan! Voisin kuvitella, että jos itse lukisin tällaista jostain blogista pyörittelisin silmiäni ja sivuuttaisin koko tekstin. En kyllä todellakaan olisi uskonut itse tällaista kirjoittavani.
Mutta totta se on! En jaksa enää odotella sitä päivää kun olen laihempi tai sitä kun penkistä nousee tulos x, tai sitä kun en enää ahmi. Tahdon nauttia elämästä tässä ja nyt, enkä myöhemmin.
Osittain tähän yhtäkkiseen innostumiseeni syynä on projektit, joita olen itselleni kehitellyt syksyksi. Ne jääköön seuraavaan postaukseen, koska muuten tästä tulee turhan pitkä ja sekava selitys :)

Halusin vain tulla kertomaan millaisen ison oivalluksen olen saanut. Ja voin kertoa, että pelkästään päätös siitä että aion olla onnellinen tekee minut todella toiveikkaaksi ja iloiseksi! Mitä jos tämä oikeasti toimiikin?

Ja hei! Sitten vielä ilmoitusasiaa kaikille Helsingissä asuville ja siellä päin liikkuville!

Helsingin psykologiyhdistys järjestää tapahtuman Lähde mieleesi - psykologi tavattavissa yhteistyössä Lapinlahden lähteen kanssa lauantaina 23.9.2017.
Tapahtumassa on neljän tunnin ajan mielen hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa täysin ilmaiseksi!

Tässä tapahtuman kuvaus:

Lähde mieleesi – psykologi tavattavissa
Mitä, jos yksisarvishoito tai enkeliterapia ei autakaan? Mitä tarkoittaa evidence-based-tieto? Miten valitset auttajasi, kun kohtaat haasteita elämässäsi tai haluat kehittää itseäsi? Miten voit psykologian ja psykologien avulla vaikuttaa hyvinvointiisi ja itsesi kehittämiseen? Mitä psykologit tekevät ja miksi psykologi on hyvä valinta silloin, kun kaipaat tukea erilaisissa elämäntilanteissa?
Tule tutustumaan psykologeihin ja psykologiaan! Lähde mieleesi – psykologi tavattavissa järjestetään Lapinlahden Lähteellä lauantaina 23.9. klo 13-17.

Lähde mieleesi -tapahtumassa kuulet luentoja sekä voit osallistua työpajoihin ja keskusteluihin, joiden teemat liittyvät henkilökohtaiseen hyvinvointiin, perheisiin ja ihmissuhteisiin sekä työelämään ja työssä jaksamiseen. Kuulet lisäksi, miksi nykypäivän monenlaisen tarjonnan seasta on hyvä valita tieteelliseen tutkimukseen perustuvia hoitomenetelmiä. Luvassa on neljän tunnin aikana monenlaista ohjelmaa treffipalvelusta työstressin selättämiseen ja itsemyötätuntoharjoituksista kehityspsykologian uusimpiin tutkimuslöydöksiin. Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuun aikana - stay tuned!
Tapahtuman järjestää Helsingin psykologiyhdistys. Tapahtuma on maksuton.


Tapahtumapaikka: Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1, 00180 Helsinki

Linkkasin blogini Facebook - sivulle tapahtuman Facebook - sivut, joten käy ihmeessä kurkkaamassa sieltä tarkemmin. Mielestäni tapahtuma on erittäin tärkeällä asialla ja suosittelen kyllä kaikille kynnelle kykeneville paikalle menemistä. Haluan vielä mainita, että mainostan tapahtumaa omasta tahdostani enkä saa mitään vastineeksi. 
Tapahtuma on siis kaikille avoin ja mikä parasta veloitukseton! :)

2 kommenttia:

 1. Vau, olipa hyviä oivalluksia ja hyvin kirjoitettu!
  Erityisesti hyviä huomioita tuosta syömishäiriöön liittyvästä alakuloisuudesta ja miten siitä tulee ikään kuin normaalitila sekä "sitten kun" -elämästä. Ja toisaalta ihana lukea siitä positiivisemmasta suunnasta :)

  Kiitos myös kiinnostavasta tapahtumavinkistä! Itselläni on sen verran matkaa Helsinkiin, että täytyy jättää väliin, mutta vaikutti todella mielenkiintoiselta. Ja jos olet itse osallistumassa, niin olisi mukava lukea jonkinlaista raporttia tai kuulumisia tätä kautta :)

  VastaaPoista
 2. Jee, kiitos! :)
  On kyllä tosi surullista miten syömishäiriöstä tulee niin iso osa elämää että kaikki muu menee toiselle sijalle ja sitä myöten elämä on juurikin tuota "sitten kun"-elämää.
  Kiva että kiinnostuit tapahtumasta! Minulla on itselläni sama ongelma, että on vaikeaa päästä paikalle välimatkan vuoksi :( Kuulisin mielelläni itsekin jälkikäteen millainen taoahtuma on ollut, joten toivotaan että joku paikalla ollut jakaa sitten someen kuulumisia! :)

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)