maanantai 7. elokuuta 2017

Aikalisä

Hei!

Aina ei vaan mene putkeen. Tai sanotaanko näin, että välillä menee normaalia pahemmin metsään :D
Ja juuri nyt on sellainen vaihe. Enpä olisi uskonut, kun viikko sitten puntarille nousin, että se laukaisisi vanhat huonot tavat pitkästä aikaa.
 Olin jo pitkään ajatellut, että minun ahmimiseni ja siihen liittyvät mielialan laskemiset yms. Ovat takanapäin. Kaipa ne suurimmaksi osaksi ovatkin, takapakit kun aina kuuluvat myös onnistumistarinoihin.


Nyt kuitenkin tuntuu taas aikamoiselta suossa rämpimiseltä. Tuumasinkin tässä, että voisi olla aika ottaa pieni aikalisä ja miettiä että mitä tässä nyt kannattaa ja ei kannata tehdä. Minulla kun on tapana vähän liian hanakasti tarttua uuteen suunnitelmaan ja epäonnistua siinä lähes yhtä nopeasti.
Ja kyllä, aina on pakko olla joku suunnitelma. Vaikka se sitten olisi se, että suunnitelmaa ei ole :D

Tahdoin vain tulla kertomaan missä mennään. Päivittelen sitten taas aktiivisemmin kun siltä tuntuu ja itseni tuntien siihen ei kauaa mene :D Kuten aina, täältä noustaan taas entistä vahvempana ja päättäväisempänä!

Toivon että teillä muilla menee paremmin. Mukavaa viikkoa!:)

6 kommenttia:

 1. Kiva kun päivittelit tilannetta ja varmasti ihan hyvä ajatus ottaa pieni aikalisä. Toivottavasti sopiva suunta löytyy ja kirjoittele taas kuulumisia, kun siltä tuntuu :)

  Tsemppiä ja kaikkea hyvää tähän viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä ja tuesta! Hyvää viikkoa myös sinulle Anne!<3

   Poista
 2. Hei, kurja kuulla että on mennyt huonommin. Pakko sanoa, että en usko, että tulet noilla keinoilla ja tuossa vaiheessa laihtumaan. Saattaa kuulostaa lannistavalta. Mutta sanomani on se, että se ei ole sun syytä, eikä merkki huonoudesta eikä epäonnistumista. Näen sussa niin paljon sitä mitä olin itse vielä nelisen kuukautta sitten. Olin ihan samassa jamassa, olisin hirveästi halunnut laihtua ja yritin mutta se meni aina ylensyömiseksi ja johti pahaan oloon. Lopulta viimeinkin ymmärsin, että hakkaan päätäni seinään. Söin liian vähän niinä ns. Hyvinä päivinä, ja esimerkki päiväsi perusteella säkin syöt aivan hirvittävän vähän. Ja kun syö ihan liian vähän päivinä joita pitää hyvinä, se on syömisongelmaiselle sama kun kaataisi bensaa liekkeihin. Ei se tarkoita sitä ettå olisit huono, koska ei kyse ole itsekurista enää tuossa vaiheessa, vaan on oikeastaan melkein mahdotonta onnistua.

  Toivottavasti et ota tätä loukkauksena. En tarkoita ettet ikinä voisi laihtua. Vaan sitä että ehkä kannattaisi nyt pitää tosissaan ihan kunnon tauko siitä, ja pyrkiä syömään kulutuksen mukaan eli enemmän ihan normiruokaa mitä tällä hetkellä syöt? Se ihan liian vähäinen ihan tavallisen ruuan syöminen provosoi siihen ylensyöntiin..

  Tosiaan toivon etten sanoillani loukkaa. Se vaan kun tarvoin niin kauan samassa suossa. Tajusin että en mä tuu onnistumaan niillä keinoin mitä yritin varmaan sata kertaa. Ja kun jokin ei toimi niin ei sitä kannata jatkaa loputtomiin. Lisäsin ruokamääriä ja annoin itselleni luvan syödä tarpeeksi jolloin melkein heti jäi se himo herkkuihin pois.
  Tsemppiä ja voimia <3 muista ettet ole epäonnistunut.

  -piiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piiju!
   Kiitos kommentistasi, tämä kyllä herätti paljon ajatuksia. Et missään tapauksessa loukannut, tiedän että olet aivan oikeassa. Tässä on tämä klassinen tilanne, että tiedän sinun olevan oikeassa, mutta silti haluaisin uskotella itselleni että et ole :D
   Hienoa kuulla, että olet päässyt vastaavanlaisesta tilanteesta pois. On aina todella lohduttavaa kuulla "oikeilta ihmisiltä", että tästä voi päästä yli.
   Ehkä jonain päivänä minäkin huomaan kaiken olevan takanapäin.
   Kiitos erittäin viisaasta kommentista! En voi luvata että ottaisin heti neuvosta vaarin, mutta en kyllä unohda neuvojasi. Minusta on välillä ihan hyvä että minulle sanotaan ihan suoraan että tämä nykyinen meno ei tule toimimaan, koska totta kai se on.
   Mukavaa viikkoa sinulle!<3

   Poista
 3. Tiedän, että sitä mitä aikaisemmin kommentoin, ei ole välttämättä helppo ottaa vastaan käytännössä, kun syömishäiriö/syömisongelmat (en tiedä minkä noista käsität parhaiten itsellesi sopivaksi määritelmäksi, joten laitoin molemmat :D )ovat vahvana päällä. Eikä ole helppoa tehdä muutosta, tiedän sen myös. Ei se tapahdu tuosta vaan. Itselleni uuden suunnan ottamiseen vaadittiin paljon työtä, oon siis vuosien mittaan käynyt varmaan kaikki syömishäriön muodot läpi ja monet vinoutuneet uskomukset olivat vallalla vuosia. Kai jossain vaiheessa palaset vaan alkoivat loksahdella paikoilleen ja uskalsin käytännössä yrittää muutosta. Oli kuitenkin tosi vaikeaa ottaa askeleita parempaan päin, koska tuntui niin pahalta ajatukselta menettää kontrolli.

  Kun aloin syödä enemmän, tajusin että en mä menettänyt silloin kontrollia vaikka etukäteen niin pelkäsin, vaan syömishäiriö menetti otettaan musta. Sen tajuaa vasta jälkeenpäin miten inhottavasti sh kietoutuu koko elämän ympärille ja kontrolloi silloin minua, eikä niin päin että itselläni olisi ollut enää mitään kontrollia vaikka niin kuvittelin.

  Ja kuule, toivoa on.. <3 uskon, että menet parempaan suuntaan kyllä. Anna siihen itsellesi aikaa, ja pohdi näitä asioita ihan rauhassa, ja sitä, että muutosta ei kannata yrittää tehdä loputtomiin keinoilla, jotka eivät ole onnistuneet enää pitkiin aikoihin jos koskaan. Kun pääsin shäiriön puristavasta otteesta pikku hiljaa, niin se toi ihan mielettömän helpottuneen olon. On ihan huippua kun syömiset ei ahdista ja syöminen on vapautuneempaa ja rennompaa. Silloin on myös helpompi oppia olemaan itselleen armollisempi. Ja se prosessi ei ole helppo. Mutta elämä ilman ruokapainokilokalori-ahdistusta on kaiken sen vaivan arvoista lopulta.

  -Piiju
  ps. Voisinko ehkä laittaa sulle sähköpostia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, on vaikeaa ottaa vastaan neuvoja, vaikka kuitenkin tietää että niillä tarkoitetaan pelkästään hyvää ja että ne varmasti toimisivat.
   On kyllä todella niin hienoa kuulla että sinulla menee paremmin, olet varmasti tehnyt suuren työn päästäksesi siihen tilanteeseen missä olet nyt!
   Koen itsekin edistyneeni kevään ja kesän aikana todella paljon ja vaikka näitä huonompia jaksoja tulee, niin niitä tulee paljon harvemmin ja niiden välissä on hyviä jaksoja, joina jo nään itseni täysin parantuneena :)
   Täytyy kyllä tehdä töitä edelleen tämän asian kanssa ja näistä kommenteistasi sain kyllä paljon toivoa ja hyviä ajattelun aiheita! Joten kiitos!<3
   Ja tottakai, olisi mukavaa jos laittaisit sähköpostia! :) uusialkuni@gmail.com on s-postini :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)