keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Yllättävän helppoa!

Hei!

Mitkä on fiilikset tällä hetkellä? Tosi hyvät! Tälle viikolle olen saanut hyvin treenit tehtyä (ainakin toistaiseksi) ja pysynyt hyvin ruokavaliossa. Viikonloppu tosiaan menee reissussa, joten sitä tärkeämpänä pidän treenaamista ja "ruokavalion noudattamista" nyt alkuviikolla. Siten ei edes haittaa vaikka viikonloppuna ei menisikään ihan niin hyvin. Minullahan siis ei ruokavaliota ole, eikä nyt tule olemaankaan. Tarkoitan tuolla, että jatkan missiotani syödä säännöllisesti ja hyvin.Viime postauksessa kerroinkin, että viime viikon alussa jouduin todella taistelemaan omien herkkuhimojeni ja huonon itsehillintäni kanssa. Nyt voin kyllä todetä, näin viikkoa myöhemmin, että onneksi pidin pintani! Niin vaikealta kuin se sillä hetkellä tuntuukin, niin kyllä se itsehillinnän tunne vaan on paras! Itse olen aina pitänyt vähän kliseenä sitä, että herkkuhimot vähenevät kun ensimmäisistä päivistä selviää. Nyt olen havainnut että se on totta! Juuri tänään totesin, että mieleni tekee maitorahkaa ja tuoreita mansikoita irtokarkkien sijaan ja se on uutta se! Edelleen olen pitänyt kiinni yhdestä herkkuhetkestä per päivä. Eilen se oli jäätelötuutti ja proteiinipatukka. Sitä edellisenä päivänä pelkästään proteiinipatukka. Tänään se tulee olemaan Lohilo-proteiinijäätelö. Jotain pientä siis joka päivälle ja ei edes tee mieli mitään isompaa. Näin tosin unta, että sain herkutella ja jahtasin jotain karkkipussia kaupasta toiseen :D Eli alitajuntaisesti vissiin tekisi vähän mieli muutakin kuin noita proteeiniherkkuja :D

Eilisen herkut
Ei kyllä pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa ja itsekin olen niin monta epäonnistumista ja uutta alkua kokenut, että en uskalla hihkua ennen kuin todella olen saavuttanut mitä haluan... Ja siihen menee vielä kauan. Mutta ainakin nyt siihen menee puolitoista viikkoa vähemmän aikaa kuin puolitoista viikkoa sitten! ;)
Olen kai ikuinen pessimisti, kun en uskalla iloita näistä välionnistumisista täysillä.

Aamupala

Hieman harmittavaa tässä on se, että tosiaan viikonloppuna tulee taas juotua ja syötyä mitä sattuu. Tiedän sen jo nyt. Ja tässä toki tulee se valinta, ei kukaan minua pakottaisi syömään ja juomaan ohi ruokavaliosta. Mutta kuten olen jo moneen kertaan täälläkin peräänkuuluttanut, niin nykyään ystävät ja ylipäätään sosiaalisuus menee oman painonpudotuksen edelle. Tai ainakin kovasti yrittää mennä, tässä sitä koko ajan harjoitellaan...
Harmittavinta tässä on vain se, että kun joka viikonloppu on jotain "pakollisia" herkutteluja, niin oma, lempiherkkujeni herkkupäivä katoaa vain kauemmaksi ja kauemmaksi. Pakkohan se on nimittäin myöntää, että ne ihanat irtokarkit houkuttelisivat kaikista eniten (kuten tuo unikin paljastaa). Ja niiden syöminen yksin hyvän sarjan kanssa. Edelleen herkuttelen mieluiten ypöyksin.

Sitten tämän hetken innostuksen aiheeni... En muuten muista kerroinko teille vielä, mutta löysin tosiaan kirpputorilta vanhat rullaluistimet! Nyt olenkin uudesta lajista aivan innoissani ja odottelen vain parempia kelejä, jotta pääsee kunnolla treenailemaan. En ole pitkiin aikoihin ollut mistään lajista näin innoissani! Enkä varsinkaan aerobisesta liikuntalajista :D

Ja hei! Oletteko käyneet vielä vilkaisemassa blogin Facebook-sivua? Jos ette, niin nyt ainakin kannattaa koska linkkasin sinne hyvän tekstin syömishäiriön äänestä, johon ainakin itse samastuin aivan täysin :) Muutenkin tuonne tulee säännöllisen epäsäännöllisesti linkattua mielenkiintoisia artikkeleita ja motivoivia kuvia. Sinne siis! :)

Tällaiset kuulumiset tällä kertaa. Alan tosiaan nyt useammin päivittelemään ihan pelkkiä kuulumisia, helpottaa myös itseäni kun saan vähän avattua ajatuksiani tänne :) Mukavaa päivää! :)

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa kuulla, että on mennyt näin hyvin ja muutenkin asenteesi on loistava! Aluksi herkkuhimojen kanssa on varmasti ollut vaikeaa, mutta hienoa, jos nekin ovat helpottaneet ja löytyy intoa treenaamiseen ja parempaan syömiseen.

  Voi myös todellakin samastua tuohon yksin herkuttelun kaipuuseen. Ei-suunnitellut syömiset ja muiden kanssa herkutelu stressaa usein juuri sen takia, että koen sen olevan pois "omista" syömisistäni ja varsinkin omista herkuista. Mieluiten siis "säästäisin" syömiset omalle ajalle, jotta voisin silloin syödä enemmän. Hienoa kuitenkin, että osaat laittaa sosiaalisuuden painonpudotuksen edelle - se kuulostaa paljon paremmalta kuin turha syömisistä stressaaminen :)

  Onnittelut myös mahtavasta kirpputorilöydöstä! Tällaiset jutut ovat juuri parasta motivaatiota liikkumiseen, kun into löytyy muualta kuin vain kalorienkulutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitoos!<3 Puit kyllä minunkin ajatukseni hyvin sanoiksi, juuri noin minäkin koen että se seurassa syöminen on omista herkutteluistani pois ja haluaisin vain säästää kaikki herkuttelut sinne yksinoloon. Tässäkin asiassa on tavallaan kiva kuulla että ei ole yksin :) Tämä sosiaalisuuden laittaminen yksin syömisen edelle on asia, jossa yritän kehittyä. Olen onneksi jo parempi kuin aikaisemmin :)
   Kiitoksia kommentista Anne!:) Mukavaa että jaksat lueskella ja kommentoida<3

   Poista
 2. Mun mielestä on tärkeää osata iloita pienistä asioista ja elämäntapamuutoksessahan se tarkoittaa juurikin niistä pienistä välionnistumisista iloitsemista. Toisin sanottuna hyvä sinä!! :)

  Ja täällä ilmoittautuu myös yksi yksin herkuttelija. :D Kyllä se vaan niin paljon kivempaa on yksin hyvän ohjelman tai musiikin ääressä.

  Terv. Kristiina Heikko haastaa itsensä -blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kristiina!
   Ihan totta, kyllä niistä välionnistumisista pitäisi aina osata iloita :) Tässäkin on asia, jossa itse koitan kehittyä jatkuvasti. Välillä sitä vaan on vaikeaa iloita pienistä onnistumisista, kun haikailee vaan sen "ison palkinnon" perään :D
   Huh, kiva että en ole ainoa yksin herkuttelija! Mikähän siinä onkin, että ne herkut vaan maistuu paljon paremmalta yksin syödessä?:D
   Kiitos kun jätit kommenttia!:) Kävin myös kurkkimassa sinun blogiasi ja hyvältä näyttää, jään odottelemaan uusia postauksiasi innolla :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)