torstai 6. heinäkuuta 2017

Ruokapäiväkirjani neljä vuotta sitten, osa 2

Moikka!

Kuten tiedätte, niin minulla on nyt ollut taas vähän huonompi jakso päällä. Olen aloittanut kirjoittamaan tänne teille tekstiä varmaan jo viisi kertaa eilisen ja tämän päivän aikana, mutta tuntuu että en oikein saa mitään ulos. Jätän siis kuulumisten kertomisen jollekin muulle päivälle ja sen sijaan julkaisen tämän toivotun kakkososan ruokapäiväkirjastani.

Jokin aika sitten jaoin kanssanne otteita ruokapäiväkirjastani neljän vuoden takaa. Pääset siihen tästä. Ensimmäisessä osassa ruokailuni oli vielä ihan hallinnassa, mitä nyt podin herkutteluista huonoa omatuntoa.
Nyt harpataan ruokapäiväkirjassani hieman eteenpäin. Itsellenikin on todella mielenkiintoista nähdä miten tilanne kehittyi ja miten päädyin tilanteeseen johon lopulta päädyin. Nyt harpataan tuosta viime postauksesta yhdeksän kuukautta eteenpäin, eli vuoden 2013 joulukuuhun.
Kuten tulette huomaamaan, tilanne ei ole vielä silloinkaan mikään liian hälyttävä, vaikka edellisen osan ruokailuista onkin menty vähän tarkempaan ja rajoittuneempaan suuntaan.

Ke 18.12.2014

Aamu: 
Mandariini
Ruisleipä, (5xjuustoviipale :O)
3x kalkkunaviipale
Maito
~300kcal

Lounas:
Maksalaatikko
Maito
Puolukka
Joulukalenteri (tarkoittanee siis yhtä suklaapalaa joulukalenterista :D)
~350kcal

Välipala: 
2x mukillinen jogurttia

Välipala:
Glögi
Mandariini

Iltapala:
Ihan vähän hunajamelonia
Jogurttimuki ja
UPS! 6x juustoriisikakku (3 ekaa oli niin mauttomia :()

Liikunta: Jillian taso 3

Okei, selkeästi on menty rajoittuneempaan suuntaan, koska olen kokenut tarpeelliseksi laskea suuntaa-antavasti syömäni kalorit alkupäivän aterioista. Myös viiden juustoviipaleen ja kuuden juustoriisikakun syöminen on ollut suuri synti kirjoittamani perusteella.
Jogurttimuki on tuolloin kehittelemäni resepti, johon olin aivan koukussa :D Siihen tuli vaikka ja mitä... voisi muuten joku päivä syödä sellaisen taas!

Liikunta-kohdassa on tuo Jillian, mikä tarkoittaa siis mm. Youtubesta löytyvää Jillian Michaelsin 30 day shredin kolmostason treeniä. Minulla oli vaihe, kun tein joka päivä jonkun noista Jillianin kolmesta treenistä. Ne ovat siis vähän Hiitin tyyppistä treeniä, jossa tulee sekä lihaskuntoa että aerobista treeniä. Ihan hyviä harjoituksia, mutta se että joka päivä piti tehdä yksi niitä oli aika typerää.

To 19.12.2013

Aamu:
Leipä (juusto x3, kalkkuna x3),
Mandariini,
maito,
hunajamelonin pala
~300 kcal

Lounas:
Kana, riisiä, maito
~300kcal

Välipala:
3x riisikakku
hunajamelonia
~200kcal

Välipala2:
Joululimppuviipale, juusto, kalkkuna,
pieni lasi kiisseliä
~200kcal

Välipala 3:
Joululimppuviipale,
banaani
~250

Iltapala: 
Jogurttimuki,
riisikakku
~300kcal


Liikunta: Lajireenit 1h 30min

No, ainakin säännöllistä syömistä. Ei tässä mitään ihmeellistä, ehkä vähän yksitoikkoinen päivä ja proteiinin määrä on turhan alhainen, muuten ihan ok.

Siirrytään pari päivää eteenpäin, koska perjantaista tai lauantaista ei ole kokonaista ruokapäiväkirjaa.

Su 22.12.2013

Aamu:
Nougat-tyynymuroja n. 20kpl (kuka laskee murot!?)
leipäpalat + voi, banaani (leivän päällä), tee
~~200-300kcal

Lounas: 
Perunaa,
lihapala,
salaatti, puolukka,
maito
~350-400kcal

Välipala: 
Kinkku-katkarapu piiraspala (n. 10x10)
3x juustis (=juustoriisikakku)
~450

Iltapala:
Jogumuki (Jogurttimuki, eli edelleen se oma reseptini :D)
hunajameloni,
8x ruissipsi,
juustokakku,
pala piirakkaa

Juu-u... No, eipä sen kummempaa tässäkään ole, mutta tiedän millainen laskeminen minulla on tämän päivän ajan ollut päässäni. Iltapalaan en ole enää edes merkannut kaloreita ja olen lähes satavarma että se on johtunut ahdistuksesta. En ole ajatellut syöväni piirakkaa tai juustokakkua (jonka alkuperää ihmettelen, koska meillä ei KOSKAAN syödä juustokakkua!) ja niiden mukaantulo on tuottanut todella huonon omatunnon. 

Ma 23.12.2013

Aamu: 
verigreippi,
ruisleipä (juusto x2, kalkkuna),
maitolasi,
M&M joulukalenteri
~300 kcal

Lounas: 
Salaatti,
puolikas peruna,
kalapala,
lasi maitoa
~300kcal

Päivällinen:
Riisipuuro, mehukeitto ja kaneli-sokeri
~300kcal

Välipala: 
4x ruissipsi, kinkkupala, juustoriisikakku
~150kcal

Iltapala: 
Jogurttimuki, M&M,
3x juustoriisikakku, 1x kalkkunaleike
Maistiaisia kinkusta

Liikunta: Lenkki (n. 200kcal), jään takia ei voinut juosta
Kävely 270kcal

Tämän päivän edellä luki, että paino oli pudonnut kilon verran (55,0kg). Ja kuten ruoistakin huomaa, niin joulutunnelmissa ollaan. Noihin aikoihin tosiaan näin liikunnan kaloreiden polttamisena ja välillä ajan sijasta olen laskenut poltetut kalorit, niin kuin tämän päivän kohdalla. Edelleen kuitenkin ihailen tuota ruokailun rentoutta ja säännöllisyyttä.

Siinä oli ruokapäiväkirjaotteeni vuodelta 2013. Paljon oli hyviä juttuja, ainakin verrattuna siihen mitä on huonommillaan syömiseni ollut. Huomaa kuitenkin näistä jo sen, miten se painonpudotus ja paino hallitsee ajatuksia jo jonkun verran.
Toivottavasti tykkäsitte lukea näitä vanhoja ruokapäiväkirjoja, palautetta saa aina antaa! :)

Jaoin muuten blogin Facebook-sivulle kiinnostavan artikkelin, joka käsitteli itseänikin paljon mietityttänyttä aihetta. Käykää kurkkaamassa, jos ette vielä ole sitä lukeneet :)

2 kommenttia:

 1. Kiva että kirjoittelit taas, ja jos nykyisistä kuulumisista kirjoittaminen ei meinaa sujua, niin mukava lukea näitä vanhempia juttuja :)

  Kuten sanoitkin, niin vaikutti tosiaan ihailtavan säännölliseltä, vaikka määristä ja kalorien laskemisesta huomaakin, että tavoitteena on jonkinlainen hallinta ja painonpudotus. Erityisesti naurahdin tuolle murojen laskemiselle :D Sinänsä huvittavaa, vaikka toisaalta myös surullista, jos syöminen menee siihen, että laskee tuollaisiakin asioita (ja tämä on kyllä tuttua toimintaa itsellenikin vuosien takaa).
  Erityisesti myös hyviä kommentteja nyt myöhemmin näihin aikaisempiin syömisiin. Hienoa, että osaat arvioita nyt aikaisempaa tilannetta näinkin fiksusti! :)

  Kiitos siis postauksesta ja parempaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit, vaikka ei aivan tämän hetken tuntemuksista ollutkaan tämä postaus.
   Joo naurahdin kyllä itsekin tuolle murojen laskemiselle, näen itseni sieluni silmin laskemassa yksittäisiä muroja :D
   Kiitos jälleen kannustavasta kommentista ja oikein hyvää viikonloppua!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)