tiistai 18. heinäkuuta 2017

"Motivaatiolomake"!

Heips!

Motivaatio tulee ja menee. Aina ei vaan yksinkertaisesti voi olla täynnä intoa ja 100% motivoitunut. Omalla kohdallani tuttuja juttuja ovat niin valtavat motivaatiobuustit, kuin kunnon alamäetkin, kun ei keksi yhtäkään hyvää syytä lähteä treenaamaan tai valita hedelmä suklaapatukan sijaan.

Pahoittelen sumennuksia, mutta jääköön osa vain minun tietooni :)

Kuten tiedätte, tämä kesä ei ole ollut ihan sitä mitä alun perin ajattelin. Silti kumma kyllä olen ihan valtavan motivoitunut tähän projektiini, enkä malta odottaa että minulla on taas tarpeeksi resursseja tehdä tavoitteideni eteen töitä.
Kuitenkin, jotta muistaisin tämän motivaation tunteen ja saisin siitä kaiken irti, tein eilen itselleni ns. motivaatiolomakkeen. Tuon "lomakkeen" ideana on toimia motivaation lähteenä huonompina hetkinä ja muistuttaa siitä, miksi tätä ylipäätään tekee.

Mikä siis on motivaatiolomake?
Tämä on itse keksimäni termi, en tiedä jos tätä on käytetty jossain muussa yhteydessä. :D Joka tapauksessa kaikessa yksinkertaisuudessaan keräsin yhteen Word-tiedostoon kaikki asiat, jotka tällä hetkellä koen motivoivina. Jaoin asiat eri kategorioihin, jotta ne ovat helpommin löydettävissä ja nähtävissä. Alempana kerron tarkemmin kategorioista, joihin jaoin omat motivaatiotekijäni. Lisäksi kopioin lomakkeeseen kuvia, jotka kuvaavat esimerkiksi tavoitekuntoani tai sisältävät jonkun kannustavan lauseen tai kuvan.
Ajattelin tulostaa tämän lomakkeen ja laittaa sen jonnekin näkyvälle paikalle, kuten jääkaapin oveen tai sängyn viereen seinälle.

Pelkästään tämän lomakkeen tekeminen ja täyttäminen sai minut täyteen intoa. Saako mennä treenaamaan?!? On vaikeaa keksiä tekosyitä istua sohvalla ja syödä herkkuja kun kaikki motivaation lähteet on nähtävissä yhdessä paikassa!


Itse jaoin motivaattorini seuraaviin kategorioihin:

Tapahtumat/jutut:
Mahdolliset tulevat tapahtumat tai asiat joissa haluan näyttää hyvältä, tai jotka muuten vaan motivoivat. Omassa lomakkeessani tähän kategoriaan pääsi esimerkiksi syksyn Fitness expo-tapahtuma, jonne aion mennä. Ja sanomattakin selvää että olen menossa vain katsomaan, en kisaamaan :D

Treenitavoitteet:
Pelkkä ajatus onnistumisesta saa motivoitumaan. Tähän kategoriaan laitoin esimerkiksi leuanvetotavoitteen ja penkkiennätyksen.

Henkilöt:
Listasin tähän henkilöitä, inspiroivat minua"oikeassa elämässä", eli ihmisiä jotka tunnen henkilökohtaisesti ja jotka ovat tehneet hienon muutoksen, tai ovat muuten inspiroivia minulle. Luonnollisesti tähän en laita nimiä, mutta mukana on esimerkiksi hienosti laihduttanut tuttuni, joka selkeästi puhkesi kukkaan ja sai itsevarmuutensa takaisin pudotettujen kilojen myötä. Lisäksi kirjasin ylös myös bodyfitneksessä kisanneen tuttuni.

"Goals"
Tämän otsikon alle kirjoitin julkisuuden henkilöiden nimiä, jotka motivoivat minua. Suurin osa on esimerkiksi Instagramissa seuraamiani henkilöitä. Esimerkiksi Denice Moberg-niminen ruotsalainen nainen, joka kirjoittaa blogia ja ylläpitää suosittua Instagram-tiliä. Löytyi myös viimeisimmästä Näitä kannattaa seurata-postauksestani.

Terveelliset herkut:
Ehkä tämä kategoria ei normaalisti tällaiseen motivaatiojuttuun kuulu, mutta minua motivoi ajatus siitä, että herkutella voi myös kevyemmillä jutuilla, jotka ovat samalla todella herkullisia :) Listassa mm. kaloriton treenijuoma Celcius, taatelitahna, maustetut rahkat ja banaaniletut. Toivon mukaan saan pian aikaiseksi kokeilla myös uusia reseptejä ja herkkuja, jotka voin sitten jakaa teidän kanssanne!

Palkinnot:
Tähän listasin sellaisia juttuja, joilla ajattelin palkita itseni onnistumisien myötä. Esimerkiksi treenilehden ostaminen tai nettishoppailu pääsivät tähän listaukseen.

Kuvia lisäsin tiedostoon siten, että vasemmalla puolella on aina joku motivoiva kroppakuva ja sen vieressä oikealla on joku motivoiva lause kuvan muodossa.
mm. tämä kuva löytyy lomakkeestani, kuva weheartit.comista
Ja arvatkaa mitä! Yksi motivoivista kuvista on minun omani, otettu vain noin kuukausi sitten! Enpä olisi ikinä uskonut, että voisin jonain päivänä laittaa oman kuvani motivaatioksi. Vaikka en kuvassa vielä ihan supertimmi olekaan, niin se silti motivoi minua ja muistuttaa siitä, että kyllä minä pystyn :)

Heräsikö tästä ajatuksia? Aiotteko tehdä oman motivaatiolomakkeen? Ja millaiset asiat motivoivat juuri sinua? :)2 kommenttia:

  1. Hieno idea ja toteutus! Erityisesti pidin siitä, että tähän kuuluu myös terveelliset herkut ja palkinnot :) Mahtavaa, että olet saanut myös oman kuvasi joukkoon! Se ainakin osoittaa, että tavoitteet ovat ihan realistiset ja toteutettavissa.

    Intoa ja motivaatiota viikon jatkoon!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)