maanantai 31. heinäkuuta 2017

HeviHeinäkuu ja EnerginenElokuu

Moikka!

HeviHeinäkuu on ohitse ja on aika siirtyä uuden haasteen pariin.
Sitä ennen kuitenkin pieni kertaus viime kuuhun.

HeviHeinäkuun ideana oli tiivistettynä siis syödä paljon erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja marjoja. Tarkemmat tiedot löytyy yläpuolella olevasta linkistä :)
Omalta kohdaltani olisin voinut panostaa haasteeseen enemmän. Söin paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia, mutta en juurikaan  tavallista enempää.
Ei tämä haaste kuitenkaan hukkaan mennyt, nimittäin smoothieista tuli heinäkuussa jälleen uusi suosikkini!

Uusi smoothiereseptini menee näin:

- Loraus maitoa/vettä/mehua nesteeksi
- Pussillinen smoothiesekoitusta (esim. mango-banaani tai mansikka-mustikka-banaani)
- Skyr, joka sopii marjojen kanssa yhteen. Esim. mansikka-banaani tai hedelmämix.
- Halutessasi vähän kaurahiutaleita


Aika perus resepti siis, mutta kuitenkin hyväksi todettu. Itse kun olen niin makean perään, niin skyrin lisääminen hedelmien sekaan toi juuri sopivan makeuden :)

Maistoin kuukauden aikana myös yhtä uutta hedelmää. Olisin voinut maistella enemmänkin, outojen hedelmien hinnat vaan ovat aika korkeita ja tästä syystä päätin pari kertaa jättää hedelmät hyllylle.
Kuvassa oleva paraguayo oli aika samanlainen maultaan ja koostumukseltaan kuin persikka ja nektariini. Maku oli vähän miedompi ja tämä oli hauskemman muotoinen. Oli kuitenkin hyvää ja aion ostaa toistekin :)

HeviHeinäkuu oli kokonaisuudessaan mukava haaste ja vaikka olisin voinut panostaa enemmän, niin tästä kuusta jäi kuitenkin hyvä mieli.

Seuraava haaste on sitten kokonaan HeiLauta elämää-blogin Lauran käsialaa. Kuva on kopioitu hänen blogistaan.EnerginenElokuu on siis hyvin samanlainen kuin ihan ensimmäinen haasteemme tänä vuonna, eli TouhuTammikuu. Nyt on siis hyvä tilaisuus TouhuTammikuussa mukana olleille lähteä mukaan uudestaan. Tällä kertaa herkkurajoitusta ei ole :)
Lähtekäähän taas reippaasti mukaan. Tekeminen on yhdessä mukavampaa :)

2 kommenttia:

 1. Jee, kivoja haasteita ja mukava yhteenveto heinäkuulta! :)
  Tämä heinäkuun haaste toimi hyvänä innostajana itsellenikin kasvisten lisäämiseen ja uusien kokeiluun. Kuten jo taisin aikaisemminkin mainita, niin tällä saralla olisi paljonkin parannettavaa, ja on yllättävänkin vaikeaa "uskaltaa" kokeilla mitään uutta. Nytkään en tehnyt mitään suuria uutuuskokeiluja, mutta tämän kuun aikana kaupasta ja torilta tarttui kuitenkin mukaan enemmän kasviksia kuin tavallisesti - esimerkiksi salaattia ja kurkkua (uutena kokeiluna myös avomaankurkkua) tuli syötyä tavallista enemmän.

  Korkeita hintoja on usein tullut pidettyä esteenä HeVi-osaston ostoksille (vaikka herkkuihin sitten muka rahaa riittäisikin). Toisaalta, kun on ollut hyviä tarjouksia, niin niiden ansiosta on ollut hyvä syy ostaa myös niitä kasvisherkkuja. Viimeisen viikon aikana esimerkiksi torilta on löytynyt lähes joka päivä joltain kojulta herneitä 1e/litra, joten ne ovat toimineet hyvänä terveellisempänä herkkuna.

  Kiva kuulla myös sun uudesta kokeilusta - menee paljon eksoottisemmaksi kuin omat "turvalliset" valintani :D
  Tämä oli joka tapauksessa sen verran hyvä haaste, että tätä voisi jatkaa tulevaisuudessakin, erityisesti satokausiajattelun mukaisesti, niin hintojenkaan ei pitäisi tulla esteeksi.

  Hieno haaste myös elokuulle :) Intoa siis tähän uuteen haasteeseen ja muutenkin energistä kuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla että haaste kannusti myös siellä kasvisten lisäämiseen ja kokeilemiseen! :)
   Ja voisin itsekin ottaa kyllä testiin joku päivä tuon avomaankurkun pitkästä pitkästä aikaa!
   Minulla on kyllä ollut sama juttu, eli korkea hinta oli esteenä uusien eksoottisten makujen kokeilemisessa. Mutta juuri niin kuin itsekin sanoit, niin herkkuja silti voi ostaa :D
   Harmittaa että itse ei tullut torilta ostettua mitään, sieltä kun saisi niin ihanan tuoreita herkkuja.
   Hienoa, että päätät jatkaa tulevaisuudessakin tällaista haastetta, täytyy kyllä itsekin yrittää :)
   Mukavaa että olit haasteessa mukana! Ja kiva että tulit kertomaan miten se sinulla meni <3 :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)