tiistai 11. heinäkuuta 2017

Back in business!

Heips!

Niin se vaan on, että kaikki myrskyt laantuvat joskus ja huonoinkin syömiskausi menee ohi aikanaan.
Nyt ollaan taas niin sanotusti asian äärellä ja karkkipussit on saanueet taas hetkeksi siirtyä hedelmien tieltä. (Lasketaanko HeviHeinäkuuhun uusien hedelmäkarkkien testaaminen??:D)
Tällä hetkellä on oikeastaan taas aika toiveikas ja positiivinen olo! Ajattelinkin nyt kirjoitella vähän päälimmäisiä kuulumisia :)

Tein itseni kanssa sopimuksen viime viikolla, että tämän viikon maanantaina loppuu tuo herkuttelukierre. Jostain syystä edelleenkin on vaikeaa lopettaa keskellä viikkoa. Se maanantai on vaan jonkinlainen uusi alku ja silloin on helpompaa taas palailla oikealle tielle. Se kuuluisa "huomenna - ajattelu" jälleen!

Samalla kun päätin sulkea herkkuhanat taas hetkeksi, päätin kaksi asiaa: nyt ihan tosissaan keskityn siihen, että syön sen 3-4 tunnin välein ja mielellään viisi kertaa päivässä. Toinen juttu on treenien tuominen takaisin arkeen, edes muutamana päivänä viikossa. Ja hups, kolmas asiakin oli! Nimittäin se, että joka päivään sisältyy jokin pieni herkkuhetki. Kyllä, luit oikein! Pitää kyllä itsekin lukea tuo kohta uudelleen, koska tällaista ei ennen ole tähän blogiin kirjoitettu!
Eli olen siis ajatellut siirtyä vähän enemmän IIFYM - ruokaideologiaan (if it fits your macros). Eli saan syödä periaatteessa mitä tahansa jos se sopii makroihini. Tämä ei tietenkään tarkoita mitään jatkuvaa herkuttelua, vaan pikemminkin sitä, että n. 80-90% päivästä/viikosta syön puhdasta, hyvää ruokaa ja loppu 10-20% jää herkuille. Enkä tosiaankaan laske makrojani joka ateriasta, mutta tosiaan enemmän tuohon suuntaan olen menossa :)
Esimerkiksi tänään söin jälkiruuaksi jäätelötuutin ja eilen pienen palan raparperipiirakkaa.
Vaikka jokapäiväisestä herkkuhetkestä puhunkin, niin se ei joka päivä todellakaan tarkoita mitään supersokerista. Minulle herkuksi käy vaikka jokin maustettu rahka, proteiinipatukka, hedelmä pilkottuna, taateleita, kaloritonta limsaa tms. Ja miksei joskus vaikka suklaapatukka tai jäätelö, kuten tänään.
En tiedä vielä, sopiiko minulle paremmin tällainen tyyli herkutella vähän (melkein) joka päivä, vai se perinteinen herkkupäivä viikossa. Se selviää vain testaamalla ja nyt testissä on tämä! :)

Viime päivät on muuten mennyt rentoutuessa mökillä. Ihanaa heittää välillä aivot narikkaan ja nautiskella luonnon rauhasta :) Treenit on jääneet mökillä vähälle, mutta nyt pyrin niitä lisäämään hiljalleen.
HeviHeinäkuu meni viime viikolla vähän heikosti, niin kuin arvata saattaa. Olen kuitenkin lisännyt hedelmiä ruokavaliooni välipalaksi, naposteluun ja nyt otin myös testiin hedelmäisen smoothiesekoituksen, josta kuva alla. Olin todella positiivisesti yllättynyt, kun pussissa oli jo valmiiksi annosteltuna neljä pientä 125g pussia! Huippua :)
Ja hyvää smoothieta tuli!

Pakko myöntää, että jo eilen meinasi iskeä pieni epätoivo. Minulla on huono tapa miettiä etukäteen päiviä, joina "joudun" syömään herkkuja esim. vierailla. Ensi viikonloppuna on tulossa eräs illanvietto ja sen seuraavana viikonloppuna olen myös menossa mahdollisesti reissuun, jossa herkuista ei voi kieltäytyä kokonaan.
Tuli sellainen olo, että mitä tässä nyt edes yrittää katkaista sokerikierrettä, kun kuitenkin aina on tulossa joku kissanristiäinen jossa on pakko syödä kuitenkin. Tällainen ajattelu on yleensä yksi tekijä joka aiheuttaa herkuttelu/ahmimisputken pitkittymistä ja muutenkin luovuttamista.
Tällä kertaa ahdistuksen iskiessä hengitin syvään ulos ja sisään ja kerroin itselleni, että mikään ei mene hukkaan vaikka viikonloppuna söisinkin herkkuja tai joisin jotakin. Kaikki on silti hyvin. Olen ihan tarpeeksi kauan pitänyt elämääni "tauolla" laihduttamisen takia, enkä halua tehdä sitä enää. Haluan valita mieluummin sosiaaliset tilanteet, vaikka niihin sisältyisikin ruokaa jota en voi olla syömättä. Nyt kesällä ei haittaa vaikka paino ei hirveästi tippuisikaan. Syksyllä sitten taas on enemmän aikaa ja motivaatiota hikoilla kuntosalilla. Haluan myös nauttia kesästä tänä vuonna!

Tässä tekstissä ei punaista lankaa ollut, mutta ainakin taas olen kertonut missä mennään! :) Toivottavasti juuri sinun viikkosi on alkanut hyvin!


2 kommenttia:

 1. Vau, mahtavaa kuulla, että viikko on alkanut paremmin! Ja samalla ehkä hyvä muistutus myös siitä, että eivät ne huonommatkaan kaudet kestä ikuisesti, vaan jossain vaiheessa saa aina kiinni normaalimmasta elämästä :)

  Kaiken kaikkiaan kuulostaa erittäin hyvältä suunnitelmalta, erityisesti sen osalta, että tavoitteena ei ole mikään tiukka herkkulakko tai nälkäkuuri, vaan fiksulta ja normaalilta sekä sopivan rennolta näyttävä ruokavalio, jossa on myös tilaa herkuille.

  Heinäkuuta on myös vielä mukavasti jäljellä eli tässä on hyvin aikaa toteuttaa HeVi-haastetta. Itsellänikin tämä on kyllä ollut mielessä, mutta en ole kuitenkaan ainakaan vielä osannut ja uskaltanut kokeilla mitään uutta (paitsi kurkkua olen oppinut syömään tämän kesän aikana, mikä on siinä mielessä uutta, että ennen en ostanut sitä ollenkaan, mutta nyt sitä tulee syötyä päivittäin). Ongelmana on lähinnä ennakkoluuloni, etten tykkää muista kuin niistä tutuista tuotteista ja myös se, että olen niin laiska tekemään mitään ruokaa. Ehkä pitää kuitenkin yrittää edes jotain pientä testausta, ja nämä blogin kuvat toimivat ainakin mukavana kannustimena ja hyvinä vinkkeinä uusien juttujen kokeiluun!

  Pitää vielä myös sanoa, että tuo reissuihin tai muihin tapahtumiin liittyvien syömisten etukäteen miettiminen ja stressaaminen on hyvinkin tuttua. Asenteesi kuulostaa kuitenkin mahtavalta eli turha vältellä sosiaalisia tilanteita syömisten takia, vaan mieluummmin nauttia niistä ilman turhaa stressaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, huonotkin kaudet loppuvat joskus, niin se vaan aina menee :)
   Saa nähdä miten tämän rennomman otteen kanssa menee, joskus aikaisemminkin on tullut kokeiltua ja epäonnistuttua. Toisaalta nyt on kyllä paljon parempi fiilis ja sellainen olo että tämä voisi olla toimiva juttu!

   Ihan totta, heinäkuuta on vielä jäljellä ja kenties me molemmat vielä testailemme uusia makuja ja juttuja. Minulla on sama homma, olen vähän laiska laittamaan ruokaa, varsinkin jos täytyy tuijotella reseptiä. Mutta toisaalta houkuttelee ajatus mahdollisista uusista suosikeista! Hyvä että olet saanut kurkun lisättyä ruokavalioon, se on jo hyvä saavutus itsessään.

   Uskon että monille syömisongelmien kanssa kamppaileville tuo ns. sosiaalinen syöminen on vähän haastavaa. Yritän kuitenkin parhaani että en anna itseni skipata mitään hauskaa vain tuosta syystä. Helppoa se ei ole, mutta aion yrittää parhaani!
   Kiitos kivasta kommentista!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)