keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Ruokapäiväkirjani neljä vuotta sitten

Moi!

Kuten ehkä muistatte, minun "laihdutusurani" alkoi noin neljä ja puoli vuotta sitten. Silloin päätin, että haluan pudottaa painoa. Olin tuolloin(kin) ihan täysin normaalipainoinen, painoin vähemmän kuin nykyään. Tuolloin aloin myös silloin tällöin kirjaamaan syömisiäni ylös, jotta pysyisin paremmin kartalla siitä, mitä syön ja kuinka paljon, sekä mistä voin ehkä hieman nipistää.

Tuossa nelisen vuotta sitten olin siis lukion ensimmäisellä luokalla, eikä minulla ollut sen kummemmin tietoa ravitsemusasioista. Söin normaalisti kouluruokaa ja kotiruokaa, mutta sen enempää en oikeastaan tiennyt. Perheessäni on kyllä aina syöty ihan perusterveellisesti, joten en ole ihan hakuteillä ollut kai koskaan.
Löysin tässä vanhan ruokapäiväkirjani noilta ajoilta ja ajattelin jakaa teidän kanssanne muutaman esimerkkipäivän. En ole laittanut ylös tarkempia määriä, pelkästään ruokalajit. Ruokailuni ovat näistä ajoista aika paljon muuttuneet! Välillä muistin kirjoittaa päivän liikunnat ruokailujen perään, mutta useammin se unohtui. Kirjoitan punaisella omat kommenttini kunkin päivän jälkeen :)
Jos tykkäätte tästä postauksesta, niin voin tulevaisuudessa tehdä näitä lisää, eli kommenttia vaan tulemaan jos tykkäsit! :)


Sunnuntai 3.3.2013

Aamupala:
Kaksi leipää, maitoa

Lounas: 
Perunaa, salaattia, kotletteja

Päivällinen:
2 palaa kinkkupiirakaa
Perunaa, jauhelihapihvejä, salaattia, maitolasi

Iltapala:
2 leipää,
verigreippi,
kinkkupiirakka,
maitolasi

Okeiokei, vedetäänpäs hieman taaksepäin tuosta alun tekstistä... Olen näköjään tuolloin syönyt paljon paremmin kuin nykyään! Huomaa, että kaloreista en ole tiennyt mitään, koska tuota kinkkupiirakkaa olen aika huoleti vetänyt... Kinkkupiirakka oli noihin aikoihin "bravuurini" ja tykkäsin sekä tehdä, että syödä sitä. Mutta muuten homma on tässä aika hyvin hallussa! Nykyäänhän syön harvemmin kahta ruokaa lämmintä päivässä, vaikka pitäisi... 

Skipataanpas pari samantyylistä päivää ja siirrytään keskiviikkoon.

Keskiviikko 6.3.2013

Aamupala: 
2 leipää, omena, maitolasi

Lounas:
Perunamuusi,
jauhemaksapihvi,
salaatti,
2 leipää

Välipala: Välipalapatukka

Päivällinen:
Kalakeitto, leipä

Iltapala:
2 leipää
Jogurttia


No huhhuh... Voisinko saada 17-vuotiaalta itseltäni vähän ravitsemusvinkkejä!? Tässä sen näkee, että syömiseni ennen syömishäiriötä oli oikeasti aika hyvällä mallilla. Ei stressiä, riittävästi kunnon ruokaa tasaisesti ja hyvä omatunto. En edes muista milloin viimeksi olisin syönyt päivässä noin paljon oikeaa ruokaa! En olisi uskonut, että tämä menee näin päin :D

Sunnuntai 10.3.2013 "hups vähän lipsahti"

Aamupala: 
2 leipää
muroja, kiisseliä
kaakaota

Lounas:
Pizza, vettä

Välissä: 150g karkkia

Iltapala:
pähkinöitä,
jogurttia,
muroja,
maitoa,
juustopalleroita

Niin eli olin siis kirjoittanut päivämäärän viereen tuon "hups, vähän lipsahti" ja päivän lopuksi olin vielä piirtänyt surunaaman. Öö? Missä se lipsahdus on?? Tuo on vielä ihan normaalia viikonlopun herkuttelua, todella pientä nykyiseen ahmimiseeni verrattuna! Kunpa vaan nykyäänkin pienet lipsahdukseni olisivat tätä luokkaa...

Sunnuntai 17.3.2013

Aamupala: 
Muroja, maitoa
Jogurttia, marjoja,
verigreippi

Lounas: 
Salaattia,
kalapihvi,
perunaa,
maitoa

Päivällinen: 
Lohikiusausta,
jogurttia,
maitoa

Iltapala: 
2 leipää (juusto, kananmuna, maksapasteija)
maito
muroja

Liikunta: Kävely 2h 15min
2h 30min lajitreenit (lajista jota tuolloin harrastin)


Tästä saa aika hyvän käsityksen ruokailuistani ennen syömisongelmia. Täysin normaalia, hyvää syömistä. Kunpa en koskaan olisi alkanut tuosta nipistämään! :( Kun kirjoitin tuon alun tekstin, ajattelin että ruokailuni olisivat olleet huonolla mallilla, mutta näköjään ihan hyvin meni tuossa vaiheessa!

Tuosta pari kuukautta eteenpäin on meno jo aika eri näköistä... Mutta se jääköön seuraavaan postaukseen, jos siis haluatte lukea näitä lisää.

Miltä teidän mielestänne aikaisempi ruokailuni näytti? Onko teillä tapahtunut isoja muutoksia syömisessä vuosien varrella?

Niin ja muistuttelen vielä, että tein eilen blogille Facebook - sivun! Käyhän siis tykkäämässä, jos kiinnostaa seurailla siellä :) Linkin löydät tästä tai tuolta vasemmalta sivupalkista :)

2 kommenttia:

 1. Hyviä huomioita ja kommentteja noihin aikaisempiin syömisiin, ja kuten sanoit, niin näyttää hyvinkin normaalilta. Voin myös samaistua siihen, että joskus aikaisemmin syömiset olivat paljon normaalimpia ja terveempiä, ja näin jälkeenpäin ajatellen ei todellakaan olisi tarvinnut tai kannattanut alkaa sekoittaa tilannetta liialla kontrolloinnilla tai muulla "sekoilulla".

  Joka tapauksessa hienoa, että osaat nyt katsoa noita aikaisempia ruokapäiväkirjoja näin fiksusta näkökulmasta :)

  Ja olisi tosiaan kiinnostavaa lukea myös siitä, miten tilanne on sen jälkeen muuttunut, eli kirjoita ihmeessä aiheesta lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne!
   Niinpä, kunpa sitä vaan olisi tuolloin tiennyt sen minkä tietää nyt! Mutta koska menneisyyttä ei voi muuttaa, täytyy vaan yrittää oppia virheistään. :)
   Täytyypäs kirjoittaa tällaisia postauksia sitten lisää! :)

   Kiitos kivasta kommentista!<3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)