perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kesäkuun kilometrit ja heinäkuun haaste!

Moikka!

Apua, jälleen yksi kuukausi tästä vuodesta alkaa olla taputeltu! Miten tämä aika vaan kuluu tällaista vauhtia!? Ja miten tämä päivä kuluu tätä vauhtia, on ollut ihan todella kiireinen päivä. Meinasin jo skipata tämän tekstin kirjoittamisen, mutta koska eilen lupasin tämän "raportin" julkaista, niin tässä se tulee :)

Kesäkuussahan haastesarjassamme oli vuorossa kilometrikesäkuu, jossa tavoitteena oli niinkin paljon kuin 400 kilometriä kuukauden aikana kävellen, juosten tai pyöräillen.
Omalla kohdallani haaste alkoi erittäin lupaavasti ja jo ensimmäisen viikon jälkeen kilometrejä oli takana yli 170! Tämän postauksen lopussa on yhteenveto alkukuun kilometreistä.

Hyvä alku taisi saada minut vähän liiankin itsevarmaksi, nimittäin tuohon se loisto sitten jäikin! Alun perin ajattelin vihdoinkin sytyttäväni sen lenkkeilykipinän ja tarkoitus oli käydä aamulenkeillä ja välillä myös illalla vähän tuulettumassa lenkkipolulla. Niin no... Kävin tasan kerran juoksulenkillä ja se oli nyt keskiviikkona. Muuten kävin kävelyillä ja pyöräilin paikasta toiseen, eli en oikeastaan lisännyt normaaliin arkeeni kuuluvaa liikuntaa.
Viimeisen viikon startatessa tein itselleni hiljaisen lupauksen, että edes 300 kilometriä täyttyisi. Olisihan sekin jo huima määrä, vaikka jääkin neljänneksen alkuperäisestä tavoiteesta.

Tässä tulevat nyt kesäkuun kilometrit:

Viikko 1: 

Torstai 1.6. 15,5km
Perjantai 2.6. 13km
Lauantai 3.6. 11km
Sunnuntai 4.6. 13km
Yhteensä: 52,5km

Viikko 2:

Maanantai 5.6. 17km
Tiistai 6.6. 27km
Keskiviikko 7.6. 25km
Torstai 8.6.  10km
Perjantai 9.6. 27km
Lauantai 10.6. 13km
Sunnuntai 11.6. 11km
Yhteensä: 130km

Viikko 3:

Maanantai 12.6. 11km
Tiistai 13.6. 11km
Keskiviikko 14.6. 11km
Torstai 15.6. 4km
Perjantai 16.6. 1km
Lauantai 17.6. 1km
Sunnuntai 18.6. 1km
Yhteensä: 40km

Viikko 4:

Maanantai 19.6. 0km
Tiistai 20.6. 21km
Keskiviikko 21.6. 11km
Torstai 22.6. 11km
Perjantai 23.6. 7km
Lauantai 24.6. 5km
Sunnuntai 25.6. 3km
Yhteensä: 58km

Viikko 5:

Maanantai 26.6. 1km
Tiistai 27.6. 16km
Keskiviikko 28.6. 18km
Torstai 29.6. 5km
Perjantai 30.6. 17km
Yhteensä: 57km

Kesäkuu yhteensä: 337,5km

Huhhuh! Ei se nyt niin paljosta kiinni jäänyt, mutta kuitenkin. Kokonaisuudessaan oli hyvin mielenkiintoista seurailla kertyviä kilometrejä kuukaudessa ja haaste tsemppasi liikkumaan. Tuo usein esiintyvä numero 11 on siis työmatkani ja esiintyy siksi noin usein tuolla. Tämä haaste kyllä kannusti pyöräilemään töihin myös silloin harvoin kun olisi ollut joku muu vaihtoehto. Olen ylpeä siitä, miten tämän haasteen suoritin vaikka tavoite ei aivan täyttynytkään. Olisi jatkossakin mielenkiintoista pitää kirjaa kertyneistä kilometreistä! :)

Sitten heinäkuun haasteeseen, joka on jotain aivan muuta kuin tämä kesäkuun haaste! Nimittäin HeviHeinäkuu! 
HeviHeinäkuun suunnitteluvastuu oli Itsensä piiskuri-blogin Helzulla, mutta kuten kaikissa tämän vuoden haasteissa, mukana on ollut minun lisäkseni myös HeiLauta elämää-blogista Laura. 

Haaste kopioitu Itsensä piiskuri - blogista.
HeVi- heinäkuun haasteen tarkoituksena on syödä ja tutustua monipuolisesti erilaisiin hedelmiin, vihanneksiin ja marjoihin. Koskaan ei tule syötyä liikaa kasviksia eikä hedelmiä ja marjoja. 
 • Ole rohkea ja maista, jotain mitä et ole ennen syönyt.
 • Kokeile rohkeasti erilaisia ruokaohjeita tutuistakin HeVi-kategorian tuotteista.
 • Yhdistele makuja ja värejä.
 • Postaa kuvia, ruokaohjeita ja vinkkejä sekä kokemuksia.
Kaikki siis mukaan tähän(kin) haasteeseen! :)


4 kommenttia:

 1. Vau, hieno kilometrimäärä, ja vaikka alkuperäinen tavoite ei ihan täyttynytkään, niin joka tapauksessa ihailtava saavutus! Mielenkiintoista muutenkin seurata, miten paljon kilometrejä kertyy, kun liikkuu kävellen tai pyörällä paikasta toiseen :)

  Peukkua myös tälle heinäkuun haasteelle! Mahtava idea ja juuri sopivan terveellinen ja innostava, varsinkin kun tähän aikaan monet marjat ja vihannekset ovat parhaimmillaan. Täytyy myöntää, että oma kasvisten, hedelmien ja marjojen syönti on aika yksipuolista ja turhan vähäistä. Yleensä ostan vain omenia ja satunnaisesti jotain muuta, mutta yleensä kuitenkin aina jotain tuttua ja turvallista. Tässä olisi siis itsellenikin hyvä haaste ja muistutus kokeilla jotain uutta ja monipuolistaa ruokavaliota tältä osin. Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan haastetta ja toivotan jo etukäteen herkullisia HeVi-kokeiluja! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! :) Täytyy kyllä jatkossakin seurailla kilometrimääriä, ehkä jonain kuukautena se 400km saadaan täyteen!:D

  Noniin, lähde ihmeessä sinäkin mukaan tähän haasteeseen! Minulla on vähän sama homma, että aina tulee syötyä samoja marjoja ja hedelmiä. Ehkä tämän kuun aikana tulee kokeiltua uusia lajikkeita ja sitä kautta löydettyä uusia suosikkeja!:) Kiitos kommentista ja hyvää viikonloppua!<3

  VastaaPoista
 3. Hieno suoritus kilometrien osalta...wau! Minä tipahdin haasteesta pois, kun se tuntui aivan liian haastavalta. Harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helzu! Tuo tavoite oli kyllä ehkä vähän turhan korkea. Hienoa kuitenkin että otit haasteen vastaan! Pitää varmaan ottaa joku vastaavanlainen haaste myöhemmin vähän matalammalla tavoitteella :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)