sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Päivä jona en laihduttanut

Moikka!

Eilenhän vietettiin siis Älä laihduta-päivää. Jos et ole vielä lukenut viime postaustani, niin linkkaan sen tähän. Kannattaa lukaista se, jotta tiedät mistä on kyse.

Millainen oli siis päivä jolloin en laihduttanut? Harvinainen ainakin!
Laihduttaminen on nykyään niin syvälle juurtunut tapa, ettei sitä ihan noin vain päiväksi lopeteta. Tein kuitenkin parhaani.

Aloitin aamuni vähän liiankin tuttuun tapaan, ensiksi vessaan ja sen jälkeen puntarille. Vasta vaa'alla muistin mikä päivä on ja hyppäsin äkkiä pois. Ehdin jo nähdä lukeman, mutta sillä ei ole merkitystä. Ei tänään ainakaan. Tästä sitä heti huomaa, miten tottumuksesta laihduttamiseen liittyvät tavat tulevat. Sen kummempia ajattelematta sitä vaan suuntaa kohti vaakaa aamulla.

Lauantai oli minulle koulupäivä ja herätyskin oli aika aikaisin. Pienestä kiireestä huolimatta söin hyvän aamupalan, kaksi ruisleipää kalkkunaleikkeillä ja levitteellä, yksi kananmuna ja skyr-rahka viinimarjasoseella ja myslillä.
Lisäksi join teetä, johon hyvällä omatunnolla laitoin paljon hunajaa. Kyllä, sekin on saavutus. Kerroin kumppanilleni jo heti aamulla, että tänään on sitten päivä kun en laihduta. Hänen ensimmäinen reaktionsa oli, että "tänään on siis herkkupäivä"! Aika hassua. Tuo oli nimittäin itsellänikin ensimmäinen ajatus. Nyt kun en laihduta, voin syödä herkkuja ilman huonoa omatuntoa.
Mutta siitähän Älä laihduta-päivässä ei todellakaan ole kyse. Siis siitä, että yhtenä päivänä saa herkutella koska ei laihduta ja sen jälkeen jatketaan taas sitä laihduttamista samaa rataa. Tässä päivässä tärkeämpää on se rentous ja oman kehon hyväksyminen sellaisenaan. Herkkupäivästä ei siis ollut kyse, vaikka otinkin rennommin syömisten kanssa, niin kuin kohta saatte lukea :)


Koulun takia pääsin kotiin vasta klo 15 ja en ollut oikeasti ehtinyt syömään. Todella todella harvinainen tilanne. Oli minulla banaani mukana, mutta eihän noin pitkä väli todellakaan hyvää tee! Kotiin päästyäni keitin heti annoksen pakastekalakeittoa ja söin vielä proteiinipatukan "välipalaksi" päälle.
Poikaystäväni on koko viikon haaveillut itse tehdystä pizzasta ja melkein joka päivä kysynyt, tehtäisiinkö viikonloppuna pizzaa :D Koska olen ajatellut vain painoani, olen sanonut joka päivä että en itse halua pizzaa. Tänään, kun kuulin taas tutun kysymyksen, olin jo tottumuksesta vastaamassa kieltävästi. Sitten tulin toisiin ajatuksiin. Miksi en saisi syödä tänään pizzaa? Itse tehtynä voin määritellä itse täytteiden määrän ja koska onhan koulupäivästä huolimatta kuitenkin lauantai! Ostin myös mehujään ja kaksi tikkaria pizzalle jälkiruuaksi. Koska miksi ei?Koska en ole ihan sinut oman vartaloni kanssa, pukeudun lähes aina löysiin vaatteisiin, tai sitten laitan jonkun päällyspuseron päälle. Jopa kotona siis.
Tänään kuitenkin päätin tehdä poikkeuksen. Olin koko illan tiukahkossa t-paidassa! Tällaiset jutut kuulostavat pieneltä, mutta ovat minulle tosi isoja juttuja. En käynyt kurkkimassa peilistä jatkuvasti, näyttikö vatsani kyseisessä paidassa isolta. Vaikka pizza turvotti ja sai vatsan hieman pömpöttämään, olin silti ylpeä vartalostani. Miksei tällaisia päiviä ole useammin!? Tai olisihan niitä, jos sitä vaan itse niin päättää.

Tänään en mennyt treenaamaan. Koulupäivä ja sen aikainen syömättömyys veti voimille ja otin vain rennosti illan. Olisin ehkä normipäivänä saattanut potea tästä huonoa omaatuntoa tai raahautunut salille, mutta en tänään. Minulla on kaikki oikeus ottaa rennosti ja kuunnella kehoani. Se ansaitsee lepoa :)

Yhteenvetona tämä päivä oli melko tavallinen, mutta kuitenkin hyvin erilainen. Vaikka kyseessä oli vain yksi päivä, niin huomasin miten pienillä muutoksilla ajatteluun saa suuria muutoksia aikaan omassa olossa.
Edelleenkään en voi luvata, että laihdutus loppuisi kohdaltani vielä lähiaikoina. Silti tällaiset päivät tekevät välillä niin hyvää!

Osallistuiko moni teistä Älä laihduta-päivään? Kuinka se teidän kohdallanne sujui?:)


4 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Juuri tuollaiset pienet oivallukset ja poikkeukset tavallisesta kuulostavat hienolta ja toimivat päivän tavoitteen mukaan :) Ja juuri niin kuin itse hyvin sanoit: "Miksei tällaisia päiviä ole useammin!? Tai olisihan niitä, jos sitä vaan itse niin päättää." Niin, miksei ja miksei voisi niin päättää! Hieno oivallus ja toivon, että voisit ja uskaltaisit päättää niin useamminkin.

  Omalla kohdallani parasta Älä laihduta -päivässä oli erityisesti sen saama some-näkyvyys ja monet hyvä blogikirjoitukset aiheesta. Tykkäsin näistä kirjoituksista jo viime vuonna ja juuri näiden kirjoitusten myötä löysin muutaman uuden blogin seurattavaksi. Tänä vuonna juuri tämä blogi taisi olla se paras löytö :) Kiva siis että osallistuit päivään sekä esimerkillisen toiminnan ja hyvien kirjoitusten osalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne!
   Olet aivan oikeassa, täytyy yrittää useammin tehdä tuo päätös olla laihduttamatta, koska tuo päivä teki kyllä hyvää! Vietitkö itsekin päivän ilman laihduttamista? :)

   Minun mielestäni Älä laihduta-päivä on ajatuksena todella hyvä, koska jotkut, kuten minä (:D) tarvitsevat sen ulkoisen "luvan" lopettaa laihduttaminen. Itsekin luin joitakin blogeja, jotka päivästä kirjoittelivat ja todella hyviä tekstejä oli monessa blogissa :)
   Siksi onkin erityisen suuri kohteliaisuus kuulla sinulta, että pidät tätä blogia hyvänä löytönä!<3
   Ihanaa että jäit lukemaan ja kommentoimaan! Toivottavasti pidät kirjoituksistani jatkossakin :) Kiitos jälleen ihanasta ja piristävästä kommentista! <3

   Poista
  2. Omalla kohdallani tuo päivä meni aika samaan tapaan kuin muutkin. En olen pitkään aikaan varsinaisesti laihduttanut, mutta jonkinlainen syömishäiriö on kuitenkin edelleen, ja myös sen osalta päivä meni melko normaalisti. Syömishäiriöhistoriaa on jo niin pitkään takana, että vaikea oikeastaan edes erottaa sitä muusta elämästä, koska syömisrutiinit ovat muotoutuneet osaltaan sen myötä. Joka tapauksessa päivä muistutti hyvin niistä terveemmistä ihanteista ja hyväksyvämmästä asenteesta. Ihanaa, että tämä tärkeä asenne tulee esiin myös blogistasi ja toivottavasti onnistut pitämään kiinni siitä myös omassa elämässäsi <3

   Poista
  3. Ymmärrän todella hyvin mitä tarkoitat, että syömisrutiinit ovat muokkautuneet syömishäiriön myötä ja on vaikeaa erottaa sitä enää muusta elämästä. Minulla on kyllä sama tilanne osaltani.
   On kuitenkin todella hienoa, että et ole pitkiin aikoihin laihduttanut! Se on iso saavutus :)
   Yritän parhaani kyllä tuoda tuota hyväksyvämpää asennetta ja positiivisuutta elämääni ja sitä kautta myös tänne blogiin, ihana kuulla että se tulee esiin edes välillä! <3 :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)