keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Kiinnostaako onnistuminen ketään?

Moi!

Kirjoitin eilen pitkähkön blogitekstin siitä, miten "kaikki on ihanaa" ja hyvin menee. Päätin jättää sen kuitenkin julkaisematta. Minkä takia?
Jotenkin tuntui, ettei ketään kiinnosta lukea hehkutusta hyvästä olostani. Olen tottunut kirjoittamaan vuorotellen epäonnistumisesta ja uudelleen aloittamisesta. Onnistuminen? Mitä se sellainen on? Voiko sellaisestakin kirjoittaa?

Oli ihan mielenkiintoista huomata tämä ajatus itselläni. Ehkä olen leimannut tämän blogin omassa päässäni tietynlaiseksi ja nyt on hyvin vaikeaa lähteä muuttamaan omaa tyyliään. Ei tässä blogissa kuitenkaan ole liian usein onnistumisista tai hyvästä fiiliksestä kirjoiteltu...
Jotenkin itselleni on aina ollut helpompaa epäonnistua kuin onnistua ja siihen kai tämäkin liittyy. On helpompaa tunnustaa, että mokasin, kuin hehkuttaa miten hyvin menee. Olen paljon parempi tuossa ensimmäisessä. Toinen asia, mikä ehkä selittää ajatustani on tämä suomalainen vaatimattomuus.
"Eihän minulla nyt niin hyvin mene, tämä nyt on vaan tällaista..."
Niin kauan kuin kirjoitan harrastuksena ja omaksi (ja toivottavasti myös teidän) iloksenne, minun tietenkin pitäisi voida kirjoittaa siitä, mistä itse haluan ja millaisia ajatuksia milloinkin päässä pyörii. Silti onnistumisista kertominen tuntuu niin paljon vaikeammalta! Kai sitä jotenkin ajattelee, että muut ajattelevat minun olevan jotenkin leuhka, jos alan kehumaan omaa tekemistäni liiaksi.

Kuitenkin elämäni, asenteeni ja tekemiseni on tämän kevään aikana muuttunut aika paljonkin! Tässä tekemisessä alkaa vähitellen olemaan jopa jotain järkeä ja sitä myöten onnistumisia alkaa tulla. Vielä ei ole mitään valtavia onnistumisia tullut mitoissa tai painossa, mutta sitäkin suurempi ja tärkeämpi muutos on tapahtunut minun päässäni. Ehkä se on osittain tämä kevät, joka saa minut positiiviseksi ja iloiseksi, mutta osittain se on myös ihan todellinen muutos.

Tällä hetkellä uskon omaan onnistumiseeni ja tekemiseeni. Luotan itseeni ja jopa pidän itsestäni! Se tuntuu valtavan hienolta.
Samalla mietin, onko minulla enää niin paljon annettavaa täällä blogissa´tällä menolla, jos koko ajan menee vain paremmin ja paremmin. Tai sanotaanko näin, että ehkä minulla ei laihdutusblogina ole joskus tulevaisuudessa niin paljon annettavaa, mutta ehkä jossain muussa muodossa on. Sen näyttää aika. Eikä nyt mennä asioiden edelle, onhan tässä nyt vielä vaikka kuinka paljon matkaa jäljellä!

Kertokaa te kuitenkin oma mielipiteenne noin yleisesti. Onko onnistumisista "tylsempää" lukea kuin epäonnistumisista? Tai millaiset postaukset ylipäätään ovat teidän mieleenne eniten?


8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus.
  Itsellä taas on helmpompi kertoa niistä onnistumisista kuin epäonnistumisista vaikka rehellinen olen päättänyt olla joka tapauksessa.
  Olen tykännyt blogistasi ja se on opettanut/antanut minulle runsaasti tietoa. Toivon että jatkat bloggailua <3 Voithan kirjoittaa tekstin että miten epäonnistujasta tuli monen mutkan kautta onnistuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos paljon Laura!<3
   Aion kyllä ehdottomasti jatkaa bloggailua edelleen, mutta toki sitä joskus miettii vähän pidemmälle, että mitäs sitten.
   Tuossa on muuten tosi hyvä postausidea, kiitos siitä! Aion ehdottomasti toteuttaa sen :)
   Minäkin tykkään kyllä lukea sinun blogiasi. :)
   Kiitos kommentista ja hyvää toistotoukokuuta!;) <3

   Poista
  2. Kiitos:) Ja todellakin on kiva lukea onnistumisista <3 Se antaa toivoa ja tsemppiä itsellekin..

   Poista
 2. Kyllä onnistumisista on kiva lukea. Se luo toivoa. On myös hyvä mieli lukea jonkun toisen onnesta ja ilosta, olla onnellinen toisen puolesta. Toki voi blogia muokata jatkuvasti uuteen suuntaankin, vaihtaa näkökulmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas tosi mukava kuulla! Jatkossa kirjoitan varmasti rohkeammin sekä onnistumisista, että epäonnistumisista! Ja olet aivan oikeassa, että blogin näkökulmaakin voi toki muuttaa :) Kiitos kommentista Helzu!<3

   Poista
 3. Totta kai onnistumisista on kiva lukea :-).

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)