tiistai 30. toukokuuta 2017

Itsehillintä, mihin katosit?

Moro!

Taisin taas nuolaista ennen kuin tipahtaa. Voisiko joku tulla estämään minua painamasta tuota "julkaise"-nappia liian aikaisin? :D No ei, pitäähän tämän olla rehellinen blogi ja sen vuoksi kirjoitankin nyt tällaisen tunnustuksen.

Tämä ei todellakaan ole pahimmasta päästä, mutta kerrotaan nyt kuitenkin. Sunnuntaina kirjoittelin suuresta edistyksestäni ja mainitsin muun muassa ostaneeni herkkuja varastoon, koska nyt tuntuu siltä että uskallan luottaa itseeni ja pystyn "varastoimaan" herkkuja.
No, en pysty. Heti samana päivänä kotiin päästyäni päätin aukaista maistiaisiksi noita erityisherkkuja. Sunnuntainahan oli siis viime viikolla herkkupäiväni, joten siinä kohtaa en vielä tehnyt mitään väärää. Hyvältä tietenkin maistui ja jätin maistiaisten jälkeen loput syömättä ja sinne kuuluisaan varastoon.
Voiko näitä muka vastustaa??

Seuraavana aamuna suunnitelma oli seuraava: herään aikaisin ja pyöräilen salille tekemään jalkatreenin ennen töitä.
Heräsin aikaisin... syömään loput suklaat! Jee, hyvä minä...not. Herkut loppui aika nopeasti, mutta "onneksi" on kaupat! Illalla menin ja ostin muroja, irtokarkkeja ja yhden kerroshampurilaisen.
Ei tuossakaan vielä mitään, en minä nyt niin paljoa herkutellut, mitä aikaisemmin olisin voinut! Treeni jäi tekemättä, mikä on aina ikävää, mutta ei voi mitään.
Päätin, että tämä tiistaiaamu starttaa pitkällä kävely/juoksulenkillä ja että tämän viikon herkkupäivä oli sitten maanantai.

Tänään on tiistai... ja piti olla herkut herkuteltu... ja tässä minä syön jäätelöä ja mutakakkua, jonka löysin pakkasesta. Yhtä palaa mutakakkua siis, ei kokonaista kakkua (vaikka kyllä sekin varmaan menisi!). Mitä täällä tapahtuu?
Eilen vielä totesin, että eipä taas kannattanut ja että aidosti tekee mieli taas normaalia ruokaa. Vaan aamulla itsehillintäni kai jatkoi nukkumista kun itse heräsin ja tässä sitä ollaan!
Pitkään kyllä taistelin itseni kanssa ja jopa puhuin ääneen ja yritin perustella, miksi tänään saisin syödä. Yleensä se nimittäin auttaa, kun ääneen puhuessaan tajuaa miten naurettavia selityksiä sitä on herkkujen syöntiin. Vaan tällä kertaa se ei auttanut, vaan herkut kutsuivat liian voimakkaasti.
Kävin aamulla myös puntarilla ja tietenkin paino oli noussut. Nestettähän se vain on, mutta silti ärsyttää. Olin juuri päässyt toukokuun tavoitteeseeni ja se siitä. En nyt ala liikaa tätä painoakaan harmittelemaan, koska äkkiä se palaa taas ennalleen, kunhan tämä kierre saadaan katkaistua.


Nyt voinkin tehdä julkisen lupauksen, että huomenna minä ihan oikeasti lopetan tämän kierteen ennen kuin se kunnolla alkaakaan!
Sanotaan nyt vaikka näin, että jos huomenna en osaa hillitä itseäni, niin lupaan heittää talviturkin tällä viikolla (muuten menee varmaan heinäkuuhun). Näin, nyt on parempi mieli. Ainakin huomenna pitäisi alkaa taas parempi meno, koska en ihan tosissaan halua vielä talviturkkia heittää, enkä todellakaan ole vielä valmis sinne julkiselle rannalle, vaikka se kuuluikin bucket listiini.

Ihanaa, nyt olen taas saanut avata omatuntoni teille ja voin lopettaa tämän turhan murehtimisen. Huomenna paremmin!
Kuinka teillä menee? :)

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka tutulta kuulostaa! Mutta vaikka kaikki ei ehkä mennytkään ihan suunnitelmien mukaan, niin ihailen kovasti sitä, miten hienolla asenteella osaat kirjoittaa siitä tänne. Lisäksi arvostan rehellisyyttäsi. Se tuo mukavaa inhimillisyyttä mukaan ja tavallaan lohduttavaa lukea, ettei muillakaan mene ihan putkeen syömisten kanssa.

    Tällä asenteella on kuitenkin hyvä jatkaa, joten turha murehtia tilannetta ja huomenna uudella innolla eteenpäin! Mielestäni on jo suuri edistysaskel, että osaat suhtautua asiaa näin fiksusti, joten sitäkin voi pitää onnistumisena :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos!<3 Haluan kyllä ehdottomasti olla rehellinen täällä, vaikka aina ei menisi ihan putkeen. Olet ihan oikeassa, tämäkin on osaltaan onnistuminen että osaan suhtautua tällaiseen paljon rennommin kuin ennen! Aikaisemmin olisin ollut niin vihainen itselleni, että olisin jatkanut syömistä tästä eteenpäinkin :D Kiitoksia taas kivasta kommentista! :)

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)