keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Syö, syö, syö!

Hei!

Tässä vaiheessa "laihdutusuraani" tunnistan jo aika hyvin omat heikkouteni ja vahvuuteni. Tein niistä jokin aika sitten myös postauksen, jonne pääset tästä.
Usein ajatellaan, että henkilö jolla on liikaa painoa yksinkertaisesti syö liikaa. Toki pidemmän päälle asia on näin, mutta monesti ei ajatella sitä, mitä liikaa syömisen taustalla on. Ja nyt en lähde miettimään mitään syvempiä syitä, vaan puhtaasti sitä, että ihminen saattaa syödä liian vähän. Nyt tietenkin yleistän, mutta ainakin omalla kohdallani on näin.

Olen aina tiedostanut, että minun konstini pudottaa painoa ei ole mikään kaikista paras, koska en syö tarpeeksi kunnon ruokaa. Tämä sitten yleensä kostautuu liian suurena energiavajeena, joka puolestaan johtaa ahmimiseen, tai vähintäänkin herkutteluun,

Olen tiedostanut tämän ongelman jo pitkään. On hassua (tai oikeastaan aika tyhmää), että en siltikään ole muuttanut. Minun on hankalaa syödä se viisi kertaa päivässä, koska ahdistun niin helposti "ylimääräisistä" kaloreista. Todellisuudessahan sitä tavallista ruokaa saisi syödä aika isonkin määrän. Sen olen huomannut, kun olen noudattanut "oikeita" dieettejä. Silloin sitä saa olla jatkuvasti syömässä ja isoja määriä ja silti paino putoaa.
Niinhän sitä sanotaan, että ihminen ei laihdu syömättömyydellä, vaan syömisellä.
Jos jotain yrittää pitkään eikä onnistu, on jotain muutettava. Silti tämä on asia, jota edelleenkään en ole ollut valmis muuttamaan.

Tällä hetkellä olen noudattanut hyvin pitkälle rytmiä, jossa syön neljä kertaa päivässä. Osittain se toimii, mutta silti jonkun aterian välissä tulee todella kova nälkä.
Pointtini tässä koko tekstissä on se, että haluan alkaa pikkuhiljaa opettelemaan taas syömään viisi kertaa päivässä ja puhdasta ruokaa. Tarvitsisin varmaan jonkun kotivalmentajan, joka aina huutaisi korvan juuressa kun pitää syödä. Okei, se olisi aika kauheaa :D Mutta ainakin tulisi syötyä. Muistan niin elävästi, kun olin aikaa sitten personal trainerin asiakkaana ja voi sitä ruuan määrää! Olin jokaisen aterian jälkeen niin täysi ja pian piti syödä uudestaan. Silti ennen jokaista ateriaa vatsa kurni jo :D Tuolloin keho kyllä toimi todella hyvin ja tuollaiseen fiilikseen pyrin takaisin.

Viime syksynä hankin erään nettivalmennuksen, mutta silloin en alkanut sitä noudattaa. Onneksi ohjelma jää kuitenkin omaan käyttöön, kun sen kerran on ostanut. Ajattelin katsoa tuosta ohjelmasta hieman vinkkejä, vaikka en edelleenkään sitä aio kokonaan noudattaa. Lisäksi minulla on myös tuo entisen pt:n ruokavalio tallella. Tähän vielä päälle, että minulla on myös oma tieto hyvästä ruokavaliosta, joten jos ei näillä opeilla tule hyvää, niin ei sitten millään!

Tärkeintä on se, että saan syötyä tarpeeksi usein ja tarpeeksi paljon kerrallaan. Toinen asia, mihin pyrin nyt kiinnittämään huomiota on rasvan saanti. Painonpudotuksessä väärä ajatus on se, että vältellään rasvaa. Pikemminkin päin vastoin, jokin hyvän rasvan lähde olisi hyvä olla joka aterialla (esim. öljy, pähkinät, avokado).
Nyt on hyvä aika ottaa vielä kuukausi kunnon tsemppiä kohti kesäkuntoa. Monethan loppuvaiheessa kiristävät dieettiä ja vähentävät hieman energiaa, mutta minä teen toisin päin. Tahdon, että kehoni voi hyvin ja treeni kulkee. Yritän tehdä pieniä muutoksia parempaan päin.

Kesä tulee tänäkin vuonna liian nopeasti, mutta minulla ei onneksi ole mikään kiire tavotteisiini. Nyt kuitenkin on ollut jo pitkään olo, että minä pääsen tavoitteisiini tänä vuonna joka tapauksessa :)

Oletteko huomanneet itsellänne tätä ongelmaa, että söisitte liian vähän? Kuinka teillä muuten menee? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)