torstai 20. huhtikuuta 2017

Saako normaalipainoinen pitää laihdutusblogia?

Mooi!

Niin kuin tiedätte, blogini käsittelee hyvin paljon painonpudotusta. Koko sen ajan, kun olen blogia kirjoittanut, minua on vaivannut tämä otsikostakin ilmenevä kysymys: saako normaalipainoinen pitää laihdutusblogia?

pexels.com


Minä en ole koskaan ollut ylipainoinen. Olen ollut korkeintaan muutaman kilon yli normaalipainon, ainakin jos BMI:tä tuijotetaan. Vyötärönympärykseni on ollut korkea (koska vatsani on ongelma-alueeni), mutta sekin on ollut lähes aina alle tuon 90cm haamurajan.
Varsinkin silloin kun aloitin blogin kirjoittamisen, minulla ei todellisuudessa ollut yhtään liikaa painoa, päin vastoin tällä hetkellä olisin todella iloinen jos pääsisin tuohon painoon takaisin!

Välillä tuntuu, että minun ei pitäisi kirjoittaa pienistä pudotuslukemista, tai ylipäätään viitata siihen, että haluan painoni tippuvan. Eihän minulla kuitenkaan ole mitään terveydellistä syytä pudottaa painoa, kyse on enemmän siitä omasta hyvinvoinnista henkisesti.
Olen saanut onneksi vain hyvää palautetta teiltä, mutta tämä asia kuitenkin mietityttää itseäni.
Joskus tekisi mieleni jopa kaunistella painolukemiani (en ole sitä tehnyt, enkä aiokaan), vaan että minun laihduttamiseni olisi jotenkin hyväksyttävämpää ja kiinnostavampaa. Itseäni ainakin ärsyttää sellaiset, joilla ei oikeasti ole syytä pudottaa painoa, mutta silti valitetaan että on lihava. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan.
Itsekin luen paljon painonpudotusblogeja, koska haluan tavallaan elää sitä onnistumista jonkun kautta. Minusta on todella kiinnostavaa ja inspiroivaa lukea jonkun toisen matkasta, koska jokaisella on kuitenkin oma tarinansa.

Tiedän, että joillekin voi tuntua jopa todella kummalliselta, että en olisi näissä mitoissa itseeni tyytyväinen. Ulkopuolisen silmin se olisi varmasti itsellenikin outoa. Juuri tästä syystä pohdin välillä näitä juttuja. Saanko minä kirjoittaa tällaista blogia? Saanko minä valittaa, jos paino jumittaa?
Minun mielestäni saan, mutta silti koen tarvetta selittää tätä asiaa.

Tässä taas huomataan, miten en voi kertoa näistä jutuista alkamatta heti puolustella itseäni, mutta silti on pakko selittää :D
On hassua, miten sitä itseltään vaan vaatii niin paljon. Minulla on tietyt tavoitteet ja haluan päästä niihin. Toki minulla on ollut myös ongelmia syömisen kanssa, mikä viittaa siihen että en välttämättä aina näe omaa itseäni tarpeeksi realistisesti.
Tavoitteistani huolimatta minulla ei ole mitään tiettyä vartaloihannetta, jota ihailisin muilla. Minusta minkälainen ja minkä painoinen vartalo tahansa on kaunis, painosta riippumatta. Ihailen kaikenlaisia ihmisiä, jotka kantavat itsensä ylpeydellä ja toivon, että jonain päivänä pystyn siihen itsekin.
Haluan siis tällä sanoa sitä, että minun mielestäni jokaisella on oikeus olla sellaisessa kehossa, kuin missä tuntee olonsa hyväksi.

Nykyään on paljon erilaisia blogeja. Yhtä monta kuin on blogia, on myös erilaisia kirjoittajia. Jokaiselle blogille varmasti löytyy lukijansa ja varmasti myös minun pienelle blogilleni on paikkansa tässä suuressa blogimaailmassa.

Toivon todella, että osasin kirjoittaa tämän postauksen niin, että ymmärrätte pointtini. Tarkoitukseni ei ole loukata ketään, tai aiheuttaa mitään väärinkäsityksiä.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! :)

2 kommenttia:

 1. Saa! Terveisin toinen normaalipainoinen laihduttaja. :D Tuntuu usein rasittavalta kun muille puhuu siitä, että haluaisi muokata kehoaan (vähemmän rasvaa ja enemmän lihaksia) ja saa vaan jatkuvasti kuulla että on ihan sopivan kokoinen. Paino ei oikeastaan ole minun projektissani pääpointtina kun lihaksia on tarkoitus kasvattaa, mutta suuntaa antavana on kuitenkin se, että tällä hetkellä on painoa 6kg enemmän kuin kolme vuotta sitten jolloin ajatuksissa myös oli pieni kehonmuokkaus. Tärkeintä on minusta olla (terveellä tavalla) tyytyväinen omaan kroppaansa, jokaisen pitäisi viihtyä omassa vartalossaan. :)

  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kohtalotoveri! :D
   Tuo on kyllä ihan totta ja itse olen todennut pääseväni vähemmällä, jos en edes sano olevani millään dieetillä. Toki ymmärrän myös muiden näkökulman tähän, koska tavallaanhan terveyden puolesta sitä tarvetta ei ole pudottaa painoa tai kiinteytyä. Mutta juuri niin kuin sanoitkin, tärkeintä on voida hyvin omassa kehossaan :)
   Minulla on sama juttu, painoa on aika lailla tuo sama 6kg minullakin siitä, kun alun perin ajatus kiinteytymisestä lähti. Mutta pikkuhiljaa tavotteita kohti :)
   Kiitos Mallu kun kommentoit ja ihanaa kevättä sinulle! <3

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)