torstai 30. maaliskuuta 2017

Hyvänolon huhtikuu!

Moikka!


Niin kuin varmasti olette huomanneet, olemme Itsensä piiskuri - blogin Helzun ja HeiLauta elämää - blogin Lauran kanssa pyrkineet keksimään tämä vuoden jokaiselle kuukaudelle jonkun haasteen, johon halukkaat saavat lähteä mukaan. Huhtikuussa alkaakin oma henkilökohtainen suosikkini näistä haasteista (ainakin tähän asti) ja toivonkin, että mahdollisimman moni teistä lähtee mukaan :) Ennen kuin mennään tulevaan haasteeseen, kerron pikaiset fiilikset maaliskuun haasteesta.

Maaliskuun haastehan oli nimeltään MahaMaaliskuu, eli kyseessä oli vatsalihashaaste. Itselläni on selän kanssa ongelmaa vatsalihaksia tehdessä, joten korvasin liikkeet tekemällä fysioterapeutin minulle määräämiä liikkeitä, joissa vahvistettiin pääasiassa syviä vatsalihaksia.
Sain ohjeet liikkeisiin marraskuussa ja olen tehnyt niitä vaihtelevasti. Selkäongelmani ovat olleet minulla niin kauan kuin muistan ja vatsalihasten lisäksi olen joutunut jättämään esimerkiksi kyykkäämisen ja maastavedon salitreeneissä kokonaan pois selän ongelman takia.

MahaMaaliskuussa en tehnyt liikkeitä niin usein kuin olisi pitänyt, sen tunnustan. Tein kuitenkin enemmän kuin aikaisemmin ja arvatkaa mitä! Huomasin todella paljon muutosta parempaan! Olen nyt pystynyt tekemään jalkapäivän kokonaan ilman selkäkipuja ja lisäämään muutamia liikkeitä, jotka aikaisemmin jouduin jättämään pois! Ihan mahtavaa on huomata edistystä parempaan päin. Samoin vatsalihasliike, jossa maataan selinmakuulla ja nostetaan jalkoja, aikaisemmin en pystynyt tekemään liikettä lainkaan ja nyt pystyn tekemään yli 20 toistoa! Olen yleensä tosi skeptinen ja lopetan tekemisen helposti, kun en nää tulosta. Tässä kuitenkin näkyi muutosta parempaan päin ja olen todella iloinen :) Maaliskuussa en hirveän paljon tänne blogiin päivitellyt haasteen kuulumisia, mutta yritän kertoa enemmän huhtikuussa fiiliksiä :) Kuinka teillä meni MahaMaaliskuu, jos olitte siinä mukana?

Sitten tulevaan haasteeseen, eli Hyvänolon Huhtikuuhun! Nimensä mukaisesti huhtikuussa tarkoituksena on keskittyä kokonaisvaltaiseen hyvään oloon.
Tämän kuun haasteen visuaalisesta toteutuksesta vastasi Helzu ja olenkin kopioinut hänen blogistaan haasteen ohjeet.

 HYVÄNOLON HUHTIKUU

Haasteen ideointi:
Uusi alkuni - blogin Vanessa
Itsensä piiskuri - blogin Helzu
HeiLauta elämää - blogin Laura
Kuva: Pixabay

Huhtikuussa kiinnitä huomiosi omaan hyvinvointiisi. Huolla kehoasi ja mieltäsi, mieti mikä tekee sinut onnelliseksi ja tyytyväiseksi. Hemmottele itseäsi. Mieti mistä pidät ja mitä juuri sinä tarvitset.


- Tee vapaavalintaista mielen- tai kehonhuoltoa 2 krt/ vko:ssa. Kirjaa ylös alla olevaan päiväkirjaan.

- Kirjaa päiväkirjaan viikon ajalta päivittäin ylös 1- 2 asiaa, joista olet onnellinen tai jokin kokemasi onnistumiskokemus arjessa, koulussa, töissä tai jokin positiivinen oivallus.


Hyvänolon huhtikuu- haaste ajalla 3.4- 30.4.


Viikko 1
Ma
Ti
KE
To
PE
LA
Su 

Ainakin itselleni tämä haaste tulee niin tarpeeseen, koska laiminlyön kehonhuollon liian usein ja olen itselleni ankara. Liian usein sitä keskittyy ainoastaan niihin negatiivisiin juttuihin ja siksi on hyvä, että tässä haasteessa keksitään juuri positiivisia juttuja joka päivä. Tämä haaste on ainakin sellainen, että ihan jokainen voi lähteä mukaan :)  Haasteen aikana voidaan myös kommenteissa kannustaa ja kehua toinen toistamme, tehdään tästä yhdessä onnistunut ja mukava haaste! Ketkä ovat mukana? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)