perjantai 24. helmikuuta 2017

Ja taas mennään!

Mooi!

Noniin, olen palannut! Tai siis motivoitunut minä on palannut! Tai ainakin kovaa vauhtia palaamassa. Olen joutunut viime päivinä tekemään todella paljon töitä sen eteen, että jälleen uskoisin itseeni ja onnistumiseeni. Olen selaillut motivoivia kuvia ja tekstejä, katsonut videoita ja ohjelmia, kirjoittanut paperille minua motivoivia juttuja ja etsinyt muun muassa Instagramista ja Snapchatista uusia seurattavia, joiden tekeminen motivoisi minua. Aina ei motivaatio tule itsestään, vaan se täytyy oikeasti kaivaa jostain kiven alta. Edelleenkin tuntuu, että en ole niin motivoitunut kuin itselleni väitän... Mutta olen ihan varma, että jos teeskentelen itselleni olevani todella innoissani tästä, niin väkisinkin alan itse uskoa siihen.

Pitkästä aikaa alan taas löytää sen pienen kipinän itsestäni! Noloa myöntää, mutta turvauduin myös ystäväämme Googleen hakusanalla "how to believe in myself". Onneksi Googlelta löytyi tähänkin kysymykseen vastaus! Kirjoitin paperille juttuja, joissa olen viime aikoina onnistunut ja pyrin niiden avulla muistuttamaan itseäni, että on minusta ennenkin ollut johonkin :D Muitakin vinkkejä Google tarjosi, mutta tähän tartuin ja se tuntui auttavan :)

Tuossa onnistumisiani kirjatessa huomasin yhden asian, mitä en ollut vielä aikaisemmin varsinaisesti tajunnut... Viime marraskuusta tammikuuhun on kolme kuukautta. Onnistuin noiden kuukausien aikana pudottamaan yhteensä kuusi kiloa!! Eli siis kaksi kiloa per kuukausi! Siis minulle aivan käsittämätön saavutus! Olenkin aikaisemminkin sanonut, että en ole laihtunut koskaan kahta kiloa enempää putkeen ja nekin saanut hyvin pian takaisin! En voi uskoa tätä todeksi. Olen aina pitänyt -2kg/kk tahtia itselleni aika epätodellisena juttuna, mutta olin aivan huomaamattani onnistunut tuossa! Mitä ihmettä?

Sain tuosta havainnosta ihan valtavasti lisää motivaatiota ja itseluottamusta! Tässä sen huomaa, että perusluonteeltani olen aika negatiivinen, enkä edes huomaa onnistumisiani vaikka ne ovat nenäni edessä. Nyt pitäisikin saada positiivisuus kunniaan! Ja nyt, kun käynnissä on haasteiden vuosi 2017, niin ehdotankin, että yksi kuukausi pyhitetään positiivisuudelle. Mitäs sanotte?

Joka tapauksessa, halusin vain tulla kertomaan että olen taas palannut kehiin, jälleen kerran entistä vahvempana! Kesäkunto 2017 täältä tullaan! :)
Nyt otankin seuraavat asiat erityishuomioon tämän kevään aikana:

1. Positiivisuus
- Kehun itseäni ja yritän tarkastella tekemisiäni positiivisempien lasien läpi

2. Palkitseminen
Palkitsen itseäni kehujen lisäksi konkreettisesti: ostan esimerkiksi uuden treenivaatteen

3. Ei vaa'alla ravaamista
Seuraan kyllä painoani ja mittojani, mutta korkeintaan kerran viikossa (jos sitäkään). Keväällä otan taas salitreenin ihan kunnolla viikko-ohjelmaan mukaan, jolloin on aivan turhaa tuijottaa sitä puntaria jatkuvasti. Vaa'alla pyrin käymään lepopäivien jälkeen.

4. Sallivuus
Pidän karkkipäivän kerran viikossa ja muutoinkin pyrin sallivuuteen syömisissä ja ruokailuissa. Ihan liian sallivaksi ei tietenkään voi heittäytyä, jos tuloksia haluaa, mutta tällä tarkoitan turhan stressaamisen pois jättämistä.

5. Kärsivällisyys
Yritän ajatella, ettei ole väliä miten nopeasti etenen. Tärkeämpää on se, että en ota takapakkia ja ylipäätään etenen! Tämä on ehkä kohdista vaikein, mutta myös yksi tärkeimmistä...

Nämä viisi kohtaa yritän ottaa erityishuomioon nyt. Aina se ei todellakaan tule olemaan helppoa, mutta muistutelkaa tekin minua näistä, jos meinaa päästä unohtumaan :D

fitness
kuva: weheartit.com

Niin ja nimeän tämän tästä alkavan tsemppikuurin Kohti Kesäkuntoa - projektiksi, niin kliseinen kuin se onkin :D Yhtä kliseinen oli kuitenkin viime syksyn Laihdutuskuuri. Nimet on ihan vaan sitä varten, että tuolta sivupalkista on helpompi löytää sitten myöhemmin juuri sen kauden postauksia joita haluaa :)

Millaisia juttuja te otatte tai olette ottaneet erityishuomioon tänä vuonna, jos olette?:)

Loppuun vielä tämän blogin entisen nimen lainaus: I believe I can! ;)

11 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus!
  Mulla menee nyt hyvin, hiukan takapakkia painon kanssa mutta sain taas miinusta viime viikosta.
  Sitkeys on nyt mun juttuni, en välitä jos ei joka viikko tapahdu jotain painon kanssa.
  Liikunta on nyt kivaa, Youtuben ylipainoisten liikuntajuttuja teen, crosstrainer ja spinningpyörä käytössä. Joka toinen päivä painoharjoittelua Weider laitteessa, kuula myös käytössä ja vapaat painot, sitten tanssin ja teen Asahia (sekin Youtuben videon tahdissa).
  Tsemppiä sulle eteenkin päin, 2 kiloa kuussa on hyvä tahti, mulla on myöskin noin, vaikka ylikiloja on kymmenittäin.
  Kivaa kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taffi!
   Onpas kiva kuulla kuulumisiasi, olenkin miettinyt mitä sinulle kuuluu :)
   Asenteesi painon pudotusta kohtaan kuulostaa todella hyvältä! Ja kiva että olet löytänyt liikunnan ilon :) Ihan mahtavaa kaikin puolin!
   Ihanaa kevään odotusta myös sinulle, tulehan taas päivittelemään kuulumisiasi! :)<3

   Poista
  2. Taffi lähdehän meidän MahaMaaliskuu haasteeseen mukaan:) ¨
   HyvinvointiHuuhtikuussa keskistytään sitten mielen ja kehon hyvinvointiin:)

   Poista
  3. Kiitos kovasti kutsusta. Mutta tiedän että ei se onnistuisi kuitenkaan. Olen joskus ollut tämäntyyppisissä haasteissa mutta kun tuota ikää jo on, niin en ole onnistunut. Mutta kun nykyinen liikunta tuli tammikuun haasteen myötä niin kivaksi jokapäiväiseksi tavaksi niin jatkan sillä.
   Mutta seuraan mielelläni teidän nuorempien haastepolkuja. Oikein ihanaa kevättä kaikille!

   Poista
  4. Kiva kuulla että tammikuun haaste auttoi sinua, upea juttu:)
   Ehkäpä tulee vielä haaste johon sinäkin pystyt osallistumaan...
   Kiitos ja oikein mukavaa kevättä sinulleki!

   Poista
 2. Hyvä Vanessa ❤ iso peukutus täältä ja hirmusesti tsemppiä🎀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, haluaisitko laittaa minulle spostia? Voitaisiin sitten haasteita suunnitella helpommin:) Helzun kanssakin ollaan vaihdettu muutama sposti viesti. Blogin sposti osoite on snackass13@gmail.com
   Vähän itsekseni mietin, kysyn kuitenkin teidän kummankin mielipidettä vielä... Jos Helzu tekisi taulukon/lista tms HyvinvointiHuhtikuulle ja sinä taulukon/listan tms. ToistoToukokuulle. Tulee sitten erilaisia taulukoita/listoja kun jokainen saa suunnitella:) Se olisi mielestäni kivaa:)
   Yhdessä tietenkin voidaan miettiä mitä haaste pitäisi sisällään:)

   Poista
  2. Joo minäpä laitan, helpompi siellä suunnitella!:) Kuulostaa hyvältä, palaillaan vielä spostin puolella!(=

   Poista
 3. yes you can! ihanan positiivinen ja kannustava kirjoitus. :)

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)