tiistai 31. tammikuuta 2017

TouhuTammikuun yhteenveto - kohti uutta haastetta!

Heipä hei vaan!

Tammikuu alkaa olla pulkassa ja samoin myös TouhuTammikuu - haaste.
Omalla kohdallani kaikki ei mennyt ihan putkeen, mutta onneksi muilla osallistujilla on kuulostanut menneen paremmin :)

TouhuTammikuussahan tavoitteenahan oli seuraavat:

- Kuukausi ilman herkkuja (fail)
- Vähintään viisi tuntia liikuntaa per viikko
- 12 aerobista ja 12 voimatreeniä kuukauden aikana, tai yhteensä 24 treeniä.

Tosiaan, herkuton tammikuu meni minun kohdallani ihan mönkään. Kai se on jo pikkuhiljaa taas myönnettävä, että sellainen totaalikielto ei vaan ole mun juttu. Tuntuu että mun mieli oikein taistelee sellaista kieltoa vastaan kaikin voimin :D Joka tapauksessa sen kummemmin tekosyitä selittelemättä: tämän osuuden mokasin.

Vaikka yksi osa-alue menikin vähän miten meni, niin muilla osa-alueilla onnistuin aika hyvin! Viime viikko oli ainoa, jolla tuo viisi tuntia viikossa ei ihan täyttynyt, mutta muilla viikoilla se puolestaan ylittyi. En ole ihan pysynyt laskuissa enää mukana, mutta treenitavoite kyllä täyttyi! :)

Tein siis tuon 24 treeniä, enkä 12/12.

Huomenna alkaakin sitten toinen tämän vuoden haasteista, eli HabaHelmikuu! Myös tämä haaste on keksitty HeiLauta elämää - blogin Lauran kanssa. Ideana on siis, että vuonna 2017 yritämme keksiä joka kuukaudelle jonkin treeniin tai hyvinvointiin liittyvän haasteen, joihin sitten halukkaat voivat lähteä mukaan :)Niin kuin haasteen nimikin sanoo, niin helmikuussa treenataan habaa!

Tavoitteena on siis seurata alla olevaa taulukkoa, toki omaa kehoa kuunnellen. Joitakin liikkeitä voi tehdä enemmän, jos alku tuntuu liian helpolta, tai sitten puolestaan voi vähentää alusta määriä jos siltä tuntuu. Pointtina on kuitenkin kuukauden ajan keskittyä nimen omaan hauiksen ja ojentajien treenaamiseen ja kehittämiseen :)
Omasta hauiksesta kannattaa ottaa joko mitta (hauis jännitettynä, korkeimman kohdan kohdalta ympärysmitta) tai kuva, jotta nähdään onko minkäänlaista edistystä saatu aikaan. Toki edistyksen näkee konkreettisesti myös haasteen edetessä, kosoka jokainen treeni on hieman aikaisempaa haastavampi.
Helmikuun haasteeseen ei liity mitään ruokarajoitteita (onneksi :D).Lähtekäähän ihmeessä mukaan ja voidaan sitten tsempata toinen toistamme! :)

Niin ja olisi kiva kuulla, miten tammikuu meni kokonaisuudessaan, olit sitten mukana TouhuTammikuussa tai et :)

4 kommenttia:

 1. Suuret kiitokset Touhu-Tammikuu haasteesta. Erityiskiitos sinulle Vanessa tuesta ja kannustuksesta.
  Yhteenvetona:
  Paino putosi pari kiloa. Mielestäni kunto on parantunut. Tein harjoitteita kuutena päivänä viikossa, harrastin kävelyä, spinningiä, crosstraineria, asahia, tuolijumppaa ja painoharjoittelua. Painopakkaan olen saanut lisätä yhden 5 kilon painon lisää.
  Haaste oli kiva ja sain vihdoinkin aloitettua säännöllisen liikunnan. En hyväksynyt mitään tekosyitä joita yleensä olen hyvä keksimään. Ruokailu oli terveellistä, nyt viikonloppuna kylläkin sorruin Runebergin torttuihin joten herkkulakko jäi muutamaa päivää vaille kuukauden mittaiseksi.
  Jatkan tällä samalla mallilla, sopii hyvin eläkeläisen elämään. En osallistu tuohon helmikuun haasteeseen, katson sitten myöhemmin mitä haasteita tulee jatkossa.

  Mukavaa kevään odotusta sinulle ja tsemppiä uuteen haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Voi kuule, kiitos vaan itsellesi tuesta ja motivoinnista ja että kerroit kuulumisiasi haasteen aikana!:)

   On niin mahtavaa kuulla miten hienosti suoritit haasteen ja että sait ihan konkreettista tulosta! Toivottavasti tämä motivoi jatkamaan samalla innolla ja tarmolla eteenpäin!:)

   Toivottavasti lähdet tulevaisuudessa vielä haasteisiin mukaan, jos sellainen itselle mukavalta kuulostava haaste keksitään ja kerro ihmeessä jos keksit hyviä haasteideoita!:) Kiitos kun olit mukana TouhuTammikuussa!

   Ja vaikka haaste onkin ohi, niin tulehan päivittelemään kuulumisiasi jatkossakin :)

   Ihanaa kevään odotusta sinne myös!<3

   Poista
 2. Aloin muuten tekemään vuosi 2017 postausta, pyrin tekemään kuukauden kerrallaan:)Nyt on tammikuu valmis ja helmikuutakin hieman aloitettu. Katsotaan kuinka käy, onnistuuko se tuolla lailla toteuttaen. -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä todella hyvä idea! Hyvä kun muistutit, voisin alkaa itsekin kirjoittelemaan :D

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)