keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Onnistumiset jatkuu!

Helou!

Pääsin vasta tänään ottamaan TouhuTammikuun aloitusmitat. Viime aikoina suunta on ollut alas päin painon suhteen, eli siis hyvään suuntaan :D Uskalsin toivoa saman jatkuvan, mutta arvioni nykyisestä painosta oli näköjään vähän yläkanttiin.

Muistatte ehkä, kun kerroin saavuttaneeni melkein tavoitteeni olla alle 60 kiloa uuteen vuoteen mennessä. En tiedä pääsinkö tuohon lukemaan lopulta, koska puntarille en päässyt, mutta voisin kuvitella päässeeni. Paino oli tänä aamuna nimittäin 59,2kg!
Ehkä hieman huvittavaa, mutta meinasin kyllä herkistyä tuon lukeman nähdessäni :D Olen niin pitkään yrittänyt päästä kutosella alkavista luvuista pois ja vaikka matkaa ei ole paljoa ollutkaan, en vaan ole millään saanut painoa alas. Ja nyt, ihan yhtäkkiä minä onnistuin! Olen niin iloinen tällä hetkellä ja ylpeä itsestäni! Voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon siitä, miten ja miksi en olisi uskonut pääseväni tähän tilanteeseen ja miksi tämä on minulle niin hienoa ja uskomatonta. Jätetään se kuitenkin nyt pois ja todetaan vaan, että hyvin menee ja kivalta tuntuu. :)

Niin hienolta ja sulavalta kuin tämä käyrä näyttääkin, on pakko tunnustaa että olen merkannut sinne ainoastaan onnistumisia :D Eli näin suoraan tämä paino ei todellakaan ole tippunut, tuota loppua lukuun ottamatta.

Aikaisemmin hyvät painotulokset on johtanut karkkikauppaan. Olen halunnut palkita itseni jollain, ja mikäpä olisi herkkuja parempaa. Tuossa onkin syy siihen, mikseivät onnistumiseni yleensä ole pysyviä... Tuo pieneksi tarkoitettu palkinto nimittäin helposti venyi päivien mittaiseksi syöpöttelyksi. Nyt, kiitos TouhuTammikuun ja oikeastaan muutenkin, ei tulisi mieleenikään mennä heti pilaamaan edistystä!
Karkkihyllyn sijaan suuntasin kuntosalille ja tein vuoden ekan salitreenin. Hyvää teki, vaikka vähän on vielä kroppa unessa joulun ja uuden vuoden jäljiltä.

Muut mitat, jotka aamulla kiireessä otin :D Suluissa on joulukuun lukema.

Paino: 59,2kg (60,1kg) -900g
Vyötärö: 79,5cm (81cm) -1,5cm
Reisi: 52cm (53cm) -1cm
Kuvat puhelimeni aktiBMI - sovelluksesta

Vaikka tosi iloinen ja tyytyväinen olenkin, on pakko tähän loppuun vielä pohdiskella paria juttua.
On tosi outoa, että paino on pudonnut noin paljon lyhyessä ajassa, Tarkoitan siis myös tuota aikaisempaa onnistumista, koska melkein kaksi kiloa on tippunut kuin itsestään, herkuttelusta huolimatta. Mielestäni en ole syönyt edes kovin hyvin tai miinuskaloreilla. Toki olen siihen pyrkinyt, mutta joulun alla noita poikkeuspäiviä oli tosi monta. Voi olla että osa tippuneesta painosta on lihasta, mikä ei todellakaan ole se mitä haluan. Muitakin syitä voi toki olla, mutta ehkä puhelen niistä joskus toiste.

TouhuTammikuun treenit on nyt startattu ja yhteensä kahdestatoista voimatreenistä on nyt yksi tehty! Voi olla, että tänään vielä teen jonkun aerobisen treenin, koska aikaa ja motivaatiota nyt on. Ja voi miten hyvältä tavallinen ruoka maistuukaan näin joulun ja uuden vuoden herkuttelujen jälkeen!

Kuinka teillä menee? Onko tammikuussa ollut helppoa palata rutiineihin, jos olette palanneet?:)8 kommenttia:

 1. Juuri hain kahvikupillisen ja 30 gr kokojyväleipää, vaaleaa. Mies vähän naureskeli kun kerroin että ihana kun voi nautiskella tällaisestakin herkusta! Tänään kasviksia ja broileria ruuaksi, molemmilla aterioilla samaa. Huomenna olis tarkoitus ottaa pakkasesta kasviskeittoa, siellä niitä on. Pakastimen voi sulattaakin kun ovat luvanneet kunnolla pakkasta.
  Hienosti on Vanessa sinulla mennyt tavoitteidesi kanssa, ihanaa kuulla onnistumisestasi, näillä jatketaan. Tänään mulla oli vuorossa Kävely liikuntapuolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta, että kun sokerin jättää pois niin pystyy ihan eri tavalla nauttimaan ruuasta! Täällä syötiin tänään kalamunakasta, mutta eiköhän se kanan ja kasvistenkin aika vielä koita ;) Kiva kuulla että siellä menee mukavasti ja kiitos jälleen kannustuksesta Taffi!:)

   Poista
 2. Miten kivaa kuulla, että kaiken jälkeen olet vihdoin päässyt tavoitteesesi!:-) Luo itsellekin uskoa, että kyllä se paino vielä tippuu! Jännä ilmiö myös tuo, että silloin kun tuntuu, että syö huonosti niin voikin paino tippua, vaikkei sitä odottaisi yhtään. Itsellä käynyt niin ja nyt epäilen myös, että olisikohan ollut muka pelkkää lihasta? Toisaalta uskon myös, että stressillä on ollut vaikutusta. Täällä ollaan myös touhutammikuussa mukana, vaikken usko voivani olla täysin herkuitta( sen verran kaikkia synttäreitä ja muita juhlia) :--D ,mutta yritän treenata ja palata arkeen syömällä paremmin kuin syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Onhan tässä vielä matkaa jäljellä, mutta ainakin esistystä on vihdoin tullut!
   Tosiaan on kyllä kummallista että paino tippuu kun sitä vähiten odottaa. Kenties joku stressi on siinä taustalla ja kun ottaa vähän rennommin niin paino putoaa helpommin :) Mutta kiva kuulla että edistystä on sielläkin tullut! Ja mahtavaa että olet touhutammikuussa mukana!:) Kyllä tämä tästä meillä molemmilla :)

   Poista
 3. Mahtavaa, onneks olkoon :) Tosta vaan motivaatiota jatkossa. Jos tekee mieli herkkuja niin ajattele, että sun paino nousee taas yli kuudenkympin jos herkuttelet :D

  Mulla on lähteny touhutammikuu kummallisen helposti käyntiin. Ei oo tehny yhtään mieli herkkuja ja oon jopa innostunut taas salilla käymisestä. 2/12 lihaskuntotreeniä kasassa ja tänään tulee kolmas :D Tarvii varmaan viikonloppuna keksiä jotain aerobista urheilua et saa nekin kasaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Norakarolina!:) Yritän kyllä valjastaa tämän onnistumisen tunteen motivoimiseen jatkossa ja tottahan se on, että aika äkkiä sitä oltaisiin taas kutosella alkavissa luvuissa jos nyt alkaisi herkutella!:D

   Onpas mahtava kuulla että haaste on lähtenyt siellä hyvin käyntiin! Mulla on sama homma että aerobisten kanssa meinaa tehdä vähän tiukkaa! Mutta ei se auta, tehtävä on mikä tehtävä on XD Kiitos kommentista ja tule ihmeessä kertomaan kuulumisia touhutammikuulta ja muutenkin jatkossakin!:)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)