maanantai 9. tammikuuta 2017

Nyt mä kyllä mokasin...

Hei!

Ajattelin ensin, että en kehtaa kirjoittaa tästä, että kerron vaan että kaikki on mennyt hyvin... Mutta en halua että tämä blogi menee sellaiseen suuntaan, vaan haluan olla rehellinen, koska kaikilla meillähän on myös niitä huonoja hetkiä.
Tässä tulee siis minun tunnustukseni...


Sunnuntaina, eli eilen tuli syötyä herkkuja :( Kävin ulkona syömässä ja otin myös jälkiruuan ja sen jälkeen kävin vielä ostamassa irtokarkkeja ja jäätelön. Näin pääsi käymään, valitettavasti. Aikaisemmin viikolla maistoin kylässä pari konvehtia, mutta sitä en pidä epäonnistumisena, päin vastoin koska pystyin pitäytymään vaan niissä parissa konvehdissa.

Siinä se tuli. Olen pahoillani. :(

Sitten selityksiin, koska niitähän aina on :D Tämä viikonloppu on ollut henkisesti vähän raskas. Ei (kerrankin) mitään syömisongelmiin liittyvää, vaan ihan vaan turhaa riitaa ihmissuhteissa. Tällaisena tunnesyöppönä ensimmäinen ajatus on tietenkin syöminen... Ihan kuin se mitään auttaisi. Tekosyyhän tuo tietenkin on, mutta onhan se itsellekin parempi miettiä epäonnistumisen syytä, jotta siitä voi oppia. Nyt tuo turha draama on takana päin ja kaikki on hyvin, eli turhaa sitä tuli nuokin kalorit taas syötyä.

En varmaan ole muistanut sanoa, mutta tiedän että täysi herkuttomuus tässä kuussa on "mahdoton", kiitos muun muassa omien syntymäpäivieni ja yhden muun juhlan. Tällaisia omia sooloiluja ei kuitenkaan pitäisi tulla ollenkaan ja totta kai olen itseeni tosi pettynyt. Tuntuu että olen pettänyt myös teidät muut haasteessa mukana olevat, vaikka itseä vartenhan tässä tätä tehdään.

Miten tästä eteenpäin? Haaste tietenkin jatkuu niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tästä vaan entistä vahvemmalla tahdolla eteenpäin! Treenit on kulkenut tosi hyvin ja kaksi puolentoista tunnin voimatreeniä on tehty ja kaksi tunnin aerobista harjoitusta plus yksi 20min HIIT. Jos ei lasketa tuota sunnuntaita, niin ruokailut on mennyt tosi hyvin! Olo on edelleen tosi hyvä ja energinen :)
Ensi viikolla alkaa taas arki ja voin sanoa jo nyt, että kiirettä tulee olemaan! Yritän parhaani saada kaikki treenit tehtyä.

quote

Positiiviset jutut 
Jos nyt unohdetaan hetkeksi tuo sana epäonnistuminen ja keskitytään hyviin juttuihin. Olihan uuden vuoden lupauksenikin olla positiivisempi. Ensimmäinen juttu, mikä tekee minut todella ylpeäksi itsestäni on se, että EN AHMINUT! Söin herkkuja, mutta en oikeasti ahminut! Se on minulle valtava saavutus, koska aikaisemmin se olisi ollut aivan väistämätön seuraus tällaisesta epäonnistumisesta. Tuskin edes olisin nyt kirjoittamassa tätä postausta, vaan ahtaisin suuhuni lisää herkkuja, koska "kaikki on jo pilalla". Nyt ei kuitenkaan ole sellaisesta tietoakaan, vaan olen enemmän kuin motivoitunut palaamaan terveellisten ruokien pariin! Lisää positiivista: vyötärö jatkaa kapenemistaan ja pitkästä pitkästä aikaa olen jopa vähän tyytyväinen peilikuvaani! Vaatteet istuu taas päälle ja olen siitä hurjan onnellinen, enkä olisi ikinä uskonut!

Mitoista ja painosta ei nyt valitettavasti ole uutta tietoa :( Tarkoitus oli mennä tänä aamuna puntarille, mutta kiitos eilisten herkkujen se on turhaa. Painossa näkyy vaan ne herkkujen keräämät nesteet, mikä jää vaan turhaan vaivaamaan ja harmittamaan. Saatte siis painopäivityksen viimeistään ensi viikolla!

Hyviä ja huonoja juttuja on siis tapahtunut. En anna tuon sortumisen pilata positiivista ja hyvää fiilistäni, vaikka hävettää kyllä todella paljon tulla jo ensimmäisen viikon jälkeen kirjoittamaan tällaisia kuulumisia.
Eipä tässä nyt muu auta, kuin pää pystyyn ja eteenpäin!

Kuinka teillä on mennyt TouhuTammikuun parissa, tai jos ette osallistuneet haasteeseen niin ihan yleisesti? Toivon mukaan paremmin kuin minulla :)

7 kommenttia:

 1. Heippa!
  Olen "uusi" lukijasi ja löysin blogisi joskus joululomilla ja luin sen kokonaan heti :D. Itse olen entinen urheilija ja urheilen nykyään sen viisi-kuusi kertaa viikossa. Ongelma on aina ollut syöminen: sairastuin bulimiaan 16-vuotiaana ja siitä kesti liian kauan toipua. Nyt viimeisimmästä kohtauksesta on melkein kaksi vuotta. Urheilen todella paljon, ja välillä herkkujen syönti menee holtittomaksi, sellaiseksi mekaaniseksi ahminnaksi, ettei edes nauti siitä. Opettelen herkuttelemaan kohtuudella, ja se on ilokseni onnistunut vuoden sisällä todella usein :)
  Haasteisiin en uskalla lähteä, sillä olen melkoinen suorittajaluonne jo muutenkin. Sen sijaan lempeys ja itselläni se, että uskallan syödä ruokaa, ovat tuoneet minulle sporttisia muotoja lisää.
  Älä lannistu tuosta yhdestä päivästä. Itse ajattelen, kuten jossain biisissä oli " jokainen on joskus luuseri, toiset vaan peittää sen paremmin.". Kaikki bloggarit eivät kerro rehellisesti, kun takapakkia tulee.
  Halusin vain toivottaa voimia ja tsemppiä ajatusten ja toiminnan muuttamiseen. Toivottavasti huomioit myös hienon edistymisesi esim. herkkujen suhteen. Laitan tämän kommentin nyt poikkeuksellisesti nimimerkillä :)
  -viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Tosi kiva kuulla että olet löytänyt tänne ja jäänyt lukemaan! :) Tosi hienoa että olet saanut ahmimista vähennettyä ja päässyt bulimiasta eroon, ne ovat aivan valtavia saavutuksia!
   Ahmiminen on minullakin se suurin ongelma, en tiedä mikä siinä onkin niin vaikeaa kun siitä ei edes millään tavalla nauti...
   Tuota lempeyttä yritän itsekin opetella ja ehkä nämä haasteet ei ole siihen niitä parhaita juttuja, vaikka herkästi niistä aina innostunkin :D
   Kiitos kommentistasi, se piristi kovasti ja tuli tarpeeseen!<3 Mukavaa viikkoa sinulle!:)

   Poista
 2. Heippa Vanessa!
  "Älä jää tuleen makaamaan vaan tultapäin" ❤ " Etiäpäin sanoi mummo lumessa" 😍
  Olet kuitenkin edistynyt herkkujen syömisen suhteen, se on hieno saavutus! Älä unohda sitä!
  Liikuntoja sulle on kertynyt oikein mukavaati, ole ylpeä!
  Mun mielestä mää meidän haasteet on hyvä suorittaa ilolla ja pilke silmäkulmassa, kunhan muutoksia tapahtuu parempaan😊 Mua tämä TouhuTammikuu on tsempannut kivasti kun porukalla tehdään ja kivaa että että ollaan suunniteltu jo jatkoakin!
  Halauksin, Laura

  VastaaPoista
 3. Kävin eilen lääkärissä ja pitkittynyt hengitystieinfektio, sairaslomaa perjantaihin saakka. Nyt vaan lepoa. Laihaksi jää mullakin tämän viikon liikunnat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Laura!😊
   Kiitos kannustavista sanoista! Se tässä yhdessä tekemisessä onkin parasta, että saa tukea muilta!:)
   Yritän muistaa onnistumiset ja olla niistä tyytyväinen ja tämä viikko on alkanut tosi hyvin!
   Todella ikävää kuulla että tuollainen infektio on iskenyt! Otahan nyt rauhassa lepoa, treenata ehtii aina myöhemminkin!😊 Tsemppiä sinne ja koita olla antamatta tuon lepojakson vaikuttaa motivaatioon!:)
   Kiitos kommentista ja tuesta!<3

   Poista
 4. Hienoa Vanessa että uskallat kirjoitta myös ne vaikeat hetket. Lohduttaa lukijaa jos itselläkin sattuisi olemaan se kiireisempi viikko.
  Mulla on nyt tämä alku mennyt hienosti. Ei herkkuja sekä liikuntaa kuutena päivänä, vuorotellen kävelylenkkejä ja voimaharjoittelua. Voi kun jatkuiskin näin. 600 grammaa putosi painokin. Jeee.
  Tsemppiä kovasti Sinullekin ja kaikille Touhutammikuun osallistujille. Viikon päästä taas raporttia jos en jo aikaisemmin täällä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taffi! Ihana kuulla että sinulla menee noin hyvin! Jatka samalla meiningillä eteenpäin ja tulokset puhuvat ihan varmasti puolestaan :)
   Kiitos tsempeistä ja kiva kuulla että muut osallistujat "antavat anteeksi" pienen repsahdukseni, joka ei tule toistumaan! :D
   Innolla odottelen kun tulet taas kertomaan kuulumisia :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)