keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Voihan Inbody - mittaus!

Moikka!

Olen tosi pettynyt tällä hetkellä! Kävin tosiaan tänään inbody - mittauksessa. En olisi välttämättä halunnut nähdä kehonkoostumustani, mutta toisaalta kai se on ihan hyvä kuitenkin tietää. Kuten tiedätte jo syömishäiriötaustastani, niin oman kehon koostumuksen näkeminen ei välttämättä ole aina se paras juttu. Oli se tulos mikä tahansa minun on todella vaikea nähdä se hyvänä ja tällä hetkellä mieli on vähän maassa, vaikka olisi ne tulokset voineet huonompiakin olla... En ole aikaisemmin käynyt kunnollisessa inbody - mittauksessa, joten vertailukohtaa ei ole. Tähän mittaukseen tulen sitten jatkossa vertaamaan.


Mittaus oli tänään kymmenen jälkeen, eikä aamupalaa saanut syödä sitä ennen. Koko aamu on mennyt kyllä kärvistellessä, koska en todellakaan ole tottunut olemaan ilman aamupalaa! En ole puntarilla käynyt lähes kuukauteen ja painon näkemistä ehkä odotinkin eniten. Paino oli 61,1kg. Olin jo mielessäni toivonut sen olevan alle 60, joten vähän pettymyshän se oli. Samalla kuitenkin olen tyytyväinen että edes tuon vähäisen verran on lähtenyt pois.

Rasvaprosentista minulla oli vain pieni aavistus. Vuosi sitten kesällä lukema oli pihtimittauksella yli 30. Tuolloin kuitenkin oli puhetta että koska rasva kertyy minulla pääasiassa keskivartaloon, mittaa pihdit rasvaprosentin vähän yläkanttiin. Siksi toivoinkin reilusti alle 30 lukemaa. Ja 29,8 % se oli. Alle kolmekymmentä kyllä, mutta odotin toiveikkaasti 25-28 lukemaa. Yksi mittari näytti kuukausi sitten jopa 23%. Rasvaprosentti oli ehkä suurin pettymys.
Paino on siis edelleen vähän enemmän kuin saisi, samoin kuin rasvaprosentti. Koska painonnousuni tuli vajaa kaksi vuotta sitten niin nopeasti, en ole vieläkään tottunut näihin "isoihin" lukemiin. Tiedän että moni olisi tyytyväinen tuloksiini, mutta jokainen vertaa tuloksia itseensä ja omaan tilanteeseensa, enkä minä vaan pysty olemaan tyytyväinen.

Ainoa mikä mieltä lämmitti tässä mittauksessa oli käden lihakset! 2, 26 ja 2,25 oli lihasta ja se oli lähellä yli normaalin tulosta. Se tuntui todella kivalta, tosin kädet on aina ollut minun vahvuuteni. Ne ottavat hyvin treeniä vastaan eivätkä kerää rasvaa niin helposti.

Miten tästä eteenpäin?
Projekti jatkuu niin kuin ennenkin. En ole vielä ihan varma mitä tämä mittaus teki motivaatiolle. Toisaalta tekee mieli tsempata todella ja mennä keväällä uuteen mittaukseen. Toisaalta taas on vähän toivoton olo, koska nyt tulee täyteen neljä vuotta painon pudotusta ja sinä aikana rasvaprosentti on noussut 10% ja paino melkein 10 kiloa. Aikamoinen saavutus :D Tuntuu että kaikki alkaa olla annettu ja tässä on tulos. Joskus vaan täytyy käsitellä pettymys ja antaa itselleen lupa olla pettynyt ja sitten jatkaa taas positiivisin mielin eteenpäin. Koska olen tunnesyöjä, mieleni tekisi nyt vaan rynnätä kauppaan ostamaan suklaata ja hautautua itsesääliin peiton alle. Yritän kuitenkin ryhdistäytyä, koska tiedän että tuosta olo vaan pahenee. Jospa tämä tästä pikkuhiljaa taas nousuun lähtee. Fiilis siis, ei paino! :D

Tässä on juuri yksi suurin syy miksi kirjoitan blogia... Koska pelkkä ajatuksista kirjoittaminen helpottaa oloa. Pitää vaan ajatella että tässä on lähtötilanne ja tästä parannetaan!
Ja haluan vielä muistuttaa siitä, ettei inbody tuloksia voi verrata eri ihmisten kesken. Jokainen keho on erilainen ja niin kuin sanoinkin, jokainen vertaa vain itseensä tuloksiaan. Vaikka minä olisin pettynyt johonkin lukemaani, ei se tarkoita että kenenkään muun pitäisi olla samoista tuloksista tai eri tuloksista yhtään pettynyt!

Oletteko te käyneet inbody - mittauksessa? Onko oman kehon koostumuksen näkeminen mielenkiintoista vai ahdistavaa?

Ja vielä lyhyet muut kuulumiset! Itsenäisyyspäivä meni mukavasti, Linnanjuhlia katsellessa tottakai. Herkkuja en syönyt onneksi, joten ihan hyvä fiilis. Treenit on jäänyt koulukiireiden takia, mutta lomalla viimeistään taas tsempataan siinä asiassa! Koulustressi aiheuttaa myös sen, että uni ei meinaa iltaisin millään tulla. Nytkin olen nukkunut ehkä nelisen tuntia, jonka aikana heräilin ja näin painajaista :(

Mitä teille kuuluu?:)

Itsenäisyyspäivän tee :)

9 kommenttia:

 1. Hyvät tuloksethan sulla oli. Mutta jos odottelit jotain muuta on sinulla tietenkin oikeus harmistua. Kävin myös mittauksessa kolmisen viikkoa sitten, sen verran voin mainita että rasvaprosenttini oli yli 50 :) Ja olen siis laihduttanut jo yli kolmekymmentä vuotta. Hymyilen täällä itselleni. Olen nyt kuitenkin oikein hyvässä painonpudotusryhmässä ja paino alkaa pikkuhiljaa alenemaan. Toivon että kahden vuoden sisään olen normaalipainossani. Haluaisin kovasti että kuntoni kohenisi ja pääsisin liikkumaan ilman että jalat valittaa :)
  Kivaa joulukuuta sinulle ja joulun odotusta jos olet jouluihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Tosiaan, nyt kun alkaa vähän tuo ensipettymys hellittää niin pystyy katsomaan omia tuloksiaan vähän positiivisempien lasien läpi.:) Mutta tosiaan jokainen vertaa tuloksia itseensä ja omiin tavoitteisiinsa ja siitä johtui minun pettymykseni. Onko sinulla tulossa uusi inbody-mittaus sitten tämän ryhmän kautta? Juuri tuohon tulosten vertailuunhan inbody on ihan loistava, eikä tällaiseen itsensä kiusaamiseen kuin minulla :D
   Kiva kuulla että olet hyvässä ryhmässä mukana. Sinnikkyys ja kärsivällisyys palkitaan ja niitä sinulla varmasti löytyy kirjoittamasi perusteella! Kiitos kun kommentoit, tämä piristi kovasti! Oikein mukavaa joulun odotusta myös sinne ja onnea omaan projektiisi! :)

   Poista
 2. Olen monta kertaa miettinyt inbody mittaukseen menoa, mutten ole "uskaltautunut" menemään ja näkemään tuloksia😓Ylipainoa kuitenkin on se melkein 30kg 😔 Tsemppiä sinulle! Helppo sanoa mutta yritä olla ajattelematta niitä tuloksia, kyllä sinä vielä pääset tavoitteeseesi 💪🏻 Koita miettiä joku pieni palkinto joka veisi sinua eteenpäin, vaikka se mekko tai joku muu. Keksi vielä jotain välipalkintoja! En muista lukeneeni oliko sulla joku tavoitepaino? En usko että kauheasti on tuosta 60 kg pudotettava 😊 Kädet sulla on hyvässä kunnossa, nauti siitä ja ole ylpeä niistä. -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Laura!
   Minulla oli kyllä ihan samanlaiset fiilikset ennen tuota mittausta! Toisaalta on untelias näkemään mitä siellä on, mutta toisaalta taas pelottaa että tulos on huonompi kuin on ajatellut. Huono tulos pitää vain yrittää ajatella sellaisena vertailukohtana tulevaan :) No hyvähän se minun on nyt sanoa kun olen juuri valitellut omista tuloksistani :D Kiitos tsempeistä! Pitää tosiaan yrittää keksiä jotain välipalkintoja ja jospa se mekkokin menisi jo edes vähän pidemmälle kiinni ;) Tavoitepainoa minulla ei tarkkaan ole, mutta suunnilleen 53-55kg olisin tosi tyytyväinen. Kiitos jälleen kun jaksoit kommentoida! Aina tulee niin hyvä mieli :)
   Tsemppiä myös sinne, ei ole enää kauaa puretreeniä jäljellä!:)

   Poista
 3. Itse kävin muutama vuosi sitten mittauksessa ja tajusin kuinka vääristynyt kehonkuvani oli, sillä pidin itseäni pulleana, mutta mittaus paljastikin rasvaprosenttini olevan vain 18% ja painokin oli melkein 6 kiloa alle "ideaalipainon".
  Nyt olen harkinnut käyväni uudestaan, jotta tiedän vähän missä mennään. Ajatus ei sinänsä ihan hirveästi houkuta sillä paino on noussut silloisesta 8 kiloa ylöspäin ja pelkään tulosten masentavan kun tietää missä on ollut ja missä voisi olla nyt :D

  Tsemppiä koulustressiin, täällä on ollut samaa ilmassa, yöheräilyä ja muuta kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, laskin netissä rasvaprosenttilaskurilla (ei tietenkään sama asia kuin kehonkoostumusmittaus) ja siitä tuli arvioksi 26,2%. Nyt on varmaan pakko käydä oikeassa mittauksessa, että saan toivon mukaan tietää ettei toi luku oo todellinen :'D

   Poista
  2. Aika jännä että mieli voi huijata noin paljon! Sinun tapauksessasi tuolloin mittauksesta oli varmasti paljon hyötyä, koska siitä sait konkreettista tietoa kehosi koostumuksesta :)
   Juuri tuollaisia samanlaisia ajatuksia minullakin oli ennen mittaukseen menoa! Nyt päivän tuon mittauksen jälkeen olen kuitenkin tyytyväinen että kävin siellä. Kyllä se motivaatio sieltä lopulta tuli :D Eli suosittelen kyllä käymään mittauksessa jos se mietityttää!
   Onhan nuo mittaukset ihan mielenkiintoisia ja niistä saa hyvin tietoa omasta edistyksestä (tai takapakista). Nuo netin laskurit on kyllä vähän mitä sattuu, itsekin olen niillä joskus laskeskellut :D Ja vaikka tuo sinun laskemasi lukema olisikin totta, niin hyvä lukema se silti on :) Toki tässä taas jokaisella on omat tavoitteet ja taustat!
   Kiitos tsempeistä ja samanlaiset takaisin! Tämä aika ennen joululomaa on aina se pahin, mutta ei enää kauaa :) Kiva kun kommentoit ja mukavaa joulun odotusta!

   Poista
  3. Joo, nyt olisi muutenkin kiva käyd toisen kerran kun on vähän vertailuarvoja. Esim. treenasin alkuvuodesta aika raskailla painoilla eli olisko esim lihasmassa kasvanut siitä parin vuoden takaisesta jne :) Sais ainakin lohtua ettei kaikki tullut paino ole rasvaa :D
   Hyvä, että oot tuloksiisi nyt tyytyväisempi, ei ne kuitenkaan huonot tulokset tosiaankaan olleet! Naisillahan se keskimääräinen rasvaprosentti on 25-33 :) Ja nyt sulla on jotain mitä vertailla, treenaat nyt vaan kovaa ja käyt keväällä uudestaan :)

   Poista
  4. Niinpä, onhan se paljon mukavampi käydä kun voi verrata omaa edistystään. Yritän itsekin ajatella tämän ensimmäisen inbodyn vain vertailukohtana seuraavaan. Varmasti olet saanut paljon myös lihasta, joten älä huoli! Mutta tosiaan käy ihmeessä inbodyssa niin saat asiasta mustaa valkoisella. Ja olet ihan oikeassa, nyt vaan kova tsemppi päälle niin sitten on kiva nähdä se edistys keväällä! :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)