torstai 15. joulukuuta 2016

Päiväni itsehillinnän rajoilla

Moi!

Siis tiedättekö sen tunteen, kun pitkän sokeriputken päätteeksi pitäisi palata takaisin niihin hyviin valintoihin? Se ensimmäinen päivä ilman sokeriherkkuja on vaan niin tuskallinen! Minulla se päivä oli tänään.
Niin ja senhän piti olla eilen... ja tiistaina... ja maanantaina... ja sunnuntaina. Joka päivä onnistuin vakuuttamaan itseni siitä, että vielä tänään voin herkutella ja huomenna syön ihan varmasti taas normaalisti! Näköjään aika monta päivää tuo tekosyy tehosi, kunnes tänään vihdoin tajusin käyttäväni tuota syytä vaikka tästä ikuisuuteen ellen tee täys-stoppia.

dog, funny, and animals imageTällä hetkellä kello on vähän yli neljä ja yritän harhauttaa itseäni kirjoittamalla tänne :D Koko päivän on vaan tehnyt niin paljon mieli mennä sinne kauppaan! Koska kyllähän minä vielä tänään voin ihan vähän herkutella... Koko päivä on ollut ainakin tähän asti sitä, että olen yrittänyt keksiä itselleni ohjelmaa jotta herkutteluhimot ei nousisi pintaan :D Ja minua oikeasti ärsyttää nykyään sana "herkku" tai "herkkuhimo" ihan hirveästi. Käytän näitä varmaan joka tekstissä! Olisikohan jotain korvaavaa sanaa jota voisin alkaa viljellä? :D

Noniin, eli päiväni on ollut seuraavanlainen...
Aamulla tein piiiiiitkästä aikaa tosi hyvän valinnan: menin aamulenkille! En ole lenkkeillyt pitkiin pitkiin aikoihin, saati sitten heti herättyäni! Onnistuin vakuuttamaan itseni siitä, että minulla on nyt paljon energiaa varastossa kiitos viime päivien herkkujen (tuo sana on niin ärsyttävä!) ja että kannattaa juosta. Ajatus tuli ihan yllättäen, koska ei minua yleensä saa aamulla lenkille millään ja jos jotenkin saa, niin olen tsempannut itseäni monta päivää etukäteen :D Nyt aamulla kiskoin lenkkivaatteet heti niskaan ja ryntäsin ulos ennen kuin ehdin puhua itseni ulos suunnitelmasta. Meinasin jo jättää koko touhun, kun ulkona oli "kylmä" ja oikeanlaisia vaatteita ei meinannut löytyä. Onneksi kerrankin tahdonvoimani oli tarpeeksi vahva!

Lenkin jälkeen fiilis oli niin mahtava! Minä tein sen! Kun päivän aloittaa noin hyvin, ei tee mieli pilata hyvin alkanutta päivää niillä jutuilla jonka nimi ärsyttää :D
Söin aamupalan ja lähdin käymään koululla. Oikeastaan sinne ei olisi edes ollut pakko mennä, mutta koska muutakaan tekemistä ei ollut ja pelkäsin kotiin jäädessäni vain syöväni, lähdin kävelemään kohti koulua.
Koulussa menikin tosi vähän aikaa ja taas jouduin keksimään jotain tekemistä etten menisi kotiin herkuttelemaan... Menin kirjastoon lukemaan uusimman Sport-lehden. Nämä on taas näitä erittäin harvinaisia juttuja, mutta onneksi menin.

Tulin juuri kotiin ja yritän keksiä jotain tekemistä vielä illalle, jotta olisi jälleen kerran helpompaa olla syömättä! Niin ja heräsin tosiaan vasta klo 11, joten vaikka tekemisen määrä ei näytä suurelta, olen ollut koko hereilläoloaikani liikkeellä. Voisin yrittää heräillä vähän aikaisemmin...
Kirjoitan loput tästä tekstistä illemmalla :D

Noniin ja jatkuu! Päivä on melkein pulkassa eikä herkkuja ole syöty! Jee... Ehkä huomenna on sitten vähän helpompaa, kun putki on katkaistu. Tein vielä lyhyen kotitreenin ja muuten olen vaan katsonut tv:tä ja siivoillut. Ihme kyllä ei enää ole tehnyt mieli edes herkkuja (niin paljoa). Illalla teen vielä banaanilettuja ja menen aikaisin nukkumaan :) Tällainen oli tämä päivä, ei todellakaan niitä helpoimpia tältä osalta ainakaan.

self control


2016

Kuinka teidän päivänne on mennyt? Tunnistatteko tällaiset päivät kun herkuttelukierre pitäisi lopettaa? Toivon todella, että en ole ainoa jolle tämä on joskus näin vaikeaa! :D

12 kommenttia:

 1. Olipa kiva kirjoitus vaikka ei niin kivasta aiheesta :) Joinakin päivinä onnistuu ja joinain ei jaksa vastustaa millään, onneksi mulla on ollut noita hyviä päiviä jo jonkin verran ja laihtumistakin tapahtuu, noin 2 kiloa kuukaudessa on ollut vauhti. Minä niin toivon että tahti jatkuu samanlaisena.
  Kivoja joulunodotuspäiviä sulle ja sinnitellään h.....himoissamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! Nyt tuntuu että tästäkin päivästä tulee samanlainen, vaikka luulin pahimman olevan jo ohi :D Ihan mahtavaa että siellä on mennyt hyvin ja tuo pudotustahti kuulostaa oikein hyvältä. Voit olla itsestäsi ylpeä, jatka samaan malliin :)
   Kiitos ja samoin sinne! Kyllä me kestetään ;)

   Poista
 2. Miltä kuulostais: TouhuTammikuu vai Touhukas Tsemppi Tammikuu -haaste? Onko ihan tyhmiä? Haasteena: herkuton kuukausi, 12 treeniä (lihaskuntoa esim.sali tai vastaava) ja 12 aerobista (kävely, juoksu tai vastaava) tammikuun aikana? Onko sulle tullut jotain ideoita? -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai vastaavasti 24 liikuntakertaa jollet pysty jostain syystä vaikka jompaa kumpaa tekemään ollenkaan?

   Poista
  2. Kuulostaisi tosi hyvältä! Ajattelin että voisin vielä kirjoittaa tuosta erikseen postauksen niin halukkaat voisi sitten ehdotella tai ilmoittautua mukaan :) Mutta juuri tuollaista minäkin ajattelin, kuukausi ilman herkkuja ainakin ja esimerkiksi vaikka nuo treenit! Hyviä ideoita! :)

   Poista
  3. Minäkin voisin tehdä postauksen asiasta vielä erikseen jos tulisi lisää porukkaa mukaan:) Mikä laitetaan haasteelle nimeksi?

   Poista
  4. Joo! Hmm, ainakin tuo TouhuTammikuu kuulosti aika hauskalta :D Mennäänkö sillä? :)

   Poista
  5. Tein jo blogiin haasteesta kirjoituksen, ajattelin että saataisiin mahdollisimman moni näin mukaan :)

   Poista
 3. Ilmoittauduin mukaan kun tuolla Heilauta elämää -blogissa oli jo tehty postaus TouhuTammikuun haasteesta. Jos sinulle Vanessa käy niin ilmoittelen sitten haasteen aikana tänne sinun blogiisi lähinnä kun olet tutumpi kirjoittaja.
  Voi että tuntuu kivalle aloittaa vuosi 2017 oikein tsemppimielellä, herkuttomuus ja säännöllinen liikunta on yksi kompastuskivistäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että lähdet mukaan haasteeseen! Sopii oikein hyvin että ilmoittelet tänne miten sujuu, mielelläni kyllä luen muiden osallistujien kuulumisia ja varsinkin sinun, kun olet jo tutumpi lukija :)
   Olen ihan samaa mieltä, vuosi lähtee hyvin käyntiin tällaisella haasteella, en malta odottaa että pääsee aloittamaan! :D

   Poista
  2. Minäkään en malta odottaa että päästän aloittamaan, toivottovasti tämä into kestää koko tammikuun:) Ja että keksitään vuonna 2017 jokaiselle kuukaudella jokin uusi haaste :) 💪🏻💪🏻👊🏻👊🏻

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)