torstai 29. joulukuuta 2016

Katsaus vuoteen 2016

Hei!

Vuosi alkaa olla ihan kohta paketissa! Sen kunniaksi käydään läpi hieman mennyttä vuotta. Itse tykkään ainakin aina lukea tällaisia postauksia muilta, joten toivotaan että tekin tykkäätte :D

Ajattelin nostaa jokaiselta kuukaudelta yhden postauksen, joka mielestäni on sen kuukauden paras teksti tai muuten kuvaa parhaiten kyseistä kuukautta. Samalla tulee myös pientä selitystä kyseisen kuukauden kuulumisista :)

Tammikuu

Kuten jokainen uusi vuosi, myös vuosi 2016 alkoi hyvin toiveikkaasti. Kesäkuntoon ja elämänsä kuntoon ja mitä näitä nyt on :D  Olin aivan varma, että tänä vuonna onnistun! Olin saanut marras-joulukuussa pari kiloa tiputettua ja olo oli pysäyttämätön.  Melko pian jouduin kuitenkin huomaamaan, ettei suhtautumiseni ruokaan ja syömiseen ole vielä ihan kunnossa, vaikka en sitä itselleni halunnutkaan myöntää. Vaikeaa päättää postaus jonka haluan nostaa esiin, mutta aikaisemmin tein postaussarjaa nimeltä "näitä kannattaa seurata". Noita on ollut kiva tehdä, joten heittäkää kommenttia jos haluaisitte päivitettyä versiota :) 

Helmikuu

Helmikuussa ei tullut postauksia yhtä tiheästi kuin tammikuussa. Syy oli muistaakseni valtava pettymys itseeni. Olisin halunnut kirjoitella painon putoamisesta ja onnistumisista, mutta olo oli aika toivoton ja surullinen kun onnistuin aina ahmimaan edistykseni pois. Olin todella turhautunut. Painokuulumisten sijaan kirjoittelin vinkkejä rahkan sekaan. :)

Maaliskuu

Minulla on oikeasti aika huono muisti ja on tosi vaikeaa muistaa tapahtumia. Onneksi täältä voin kuitenkin palailla vanhoihin tunnelmiin helposti! Maaliskuussa meno oli aika sama kuin helmikuussa. Kova oli yritys, mutta otin aina yhden askeleen eteen ja kaksi taakse.Tämä postaus tiivistää aika hyvin näitä haasteitani. Alkuvuoden postaukset olivat vielä vähän pinnallisia ja muistan, että oli vaikeaa kirjoittaa tänne sanomatta suoraan että syömiseni on häiriintynyttä.Huhtikuu

Huhtikuussa tajusin, että kesään on enää kaksi kuukautta ja ahdistuin siitä. Oli pakko saada paino äkkiä alas ja kokeilinkin tuolloin 5:2 dieettiä. Vihdoin koin olevani valmis kertomaan tarinan syömishäiriöstäni. Tuon postauksen julkaiseminen jännitti todella paljon! Olen kuitenkin todella iloinen että kirjoitin sen, koska sen jälkeen koin pystyväni kirjoittamaan rehellisempiä ja aidommin omia tuntemuksiani ja ajatuksiani.
Vanha banneri

Toukokuu

Toukokuu oli aika sekava kuukausi. Päätin lopettaa laihduttamisen Älä laihduta-päivän kunniaksi. Hetken tuota ihanaa vapautta kestikin ja paino jopa putosi! Pian löysin kuitenkin itseni jälleen samasta laihdutuksen kierteestä, vaikka yritinkin vakuutella itselleni ja teille, että homma on aivan hallinnassa. Jotenkin onnistuin aina vakuuttamaan itseni siitä, että olen menossa oikeaan suuntaan vaikka en ollutkaan. Tuolloin kirjoitin tekstin, joka minun itsenikin olisi hyvä lukea tasaisin väliajoin: jos kehoni osaisi puhua.

Kesäkuu

Kesäkuussa muutin opiskelupaikkakunnalta takaisin kotiin vanhempien luokse kesän ajaksi. Kesätöiden lisäksi kävin myös kesäleirillä ohjaamassa. Varsinkin alkuun työ tuntui tosi raskaalta fyysisesti  ja kerroin olevani ihan rikki :D Ajattelin myös kesällä tsemppaavani ja onnistuvani painon pudotuksessa ja aloitim jälleen hirveällä tohinalla herkkulakot sun muut...

Heinäkuu

Hiljeneminen blogin puolella kertoo minulla siitä, että huonosti menee. Silloin ei tee mieli kertoa tai ajatella, vain syödä. Heinäkuussa en kirjoittanutkaan kuin kaksi postausta ja molemmat alkukuusta, eli loppuheinäkuu meni ihan miten sattuu. Heinäkuun alun toiveikkaat kuulumiset voit lukea täältä. Käyn opiskelupaikkakunnalla juttelemassa terapiassa säännöllisesti ja kesätauko sieltä saattoi osittain aiheuttaa sen, että omia tunteita ja impulsseja oli vaikeaa hallita.

Elokuu

Huvittavaa miten samaa kaavaa tämä blogi menee :D Ensin aloitetaan hirveällä motivaatiolla ja innolla pudottaa painoa ja viimeistään kahden viikon päästä on homma jo mennyt mönkään... Elokuussa meni kuitenkin jo paremmin kuin heinäkuussa, mutta olin kerännyt pari kiloa ylimääräistä mukaani heinäkuussa ja jos oikein muistan, elokuussa ei mennyt paljoa pahemmin. Elokuun kuulumisia esimerkiksi täällä.

Syyskuu

Syyskuussa palailin taas opiskelujen pariin, nyt vaan pari kesäkiloa painavampana. En ollut koskaan painanut niin paljoa kuin tuolloin. Olin erittäin motivoitunut ottamaan itseäni vihdoin niskasta kiinni ja onnistumaan. Olinkin syyskuun ajan herkkulakossa ja vaikka ahminkin muilla ruuilla, ei herkkuja onneksi mennyt suuhun!
Syyskuun kirjoitukset ovat kuitenkin aikalailla surkeita ja turhautuminen paistaa niistä läpi. Nuo pari kesäkiloa tuntuivat valtavalta haasteelta ja ne harmittivat toden teolla. Edelleenkin painon tarkkailu oli lähes pakkomielle ja kirjoitinkin, että Paino pilaa mun päivän.


Lokakuu

Lokakuu oli myös turhautumisen aikaa. En saanut painoa tippumaan, vaikka olin jo onnistunt vakiinnuttamaan säännöllisen ruokarytmin ja treenit. Kerrankin koin oikeasti tekeväni asioita oikein, mutta tulosta ei tullut. Olin todella ärsyyntynyt ja tarkkailin painoani ja mittojani päivittäin. En vaan voinut uskoa ettei dieettini toimi, enkä tiennyt mitä tehdä. Lokakuussa tuli myös ahmittua, mutta toisin kuin ennen, ne olivat vain yksittäisiä päiviä eikä kausia. Päätin myös kieltää itseltäni puntarin, mikä oli ehkä paras päätös ikinä! 


Marraskuu

Marraskuusta tuntuu olevan todella vähän aikaa ja niinhän siitä kai onkin.Painon kanssa oltiin edelleen jumissa, mutta pikkuhiljaa aloin huomata mittanauhassa muutoksia. Itse en tietenkään ollut tähänkään tyytyväinen, mutta sentään jotain edistystä! Turhautuminen johti herkutteluun, mikä harmitti mutta ei kuitenkaan ollut niin suuri asia kuin ennen.


Joulukuu

Joulukuussa aloin jo huomaamaan pientä edistystä! Valitettavasti Inbody-mittaus ei ollut kanssani samaa mieltä, jonka vuoksi mieli meni hetkellisesti aika matalaksi. Onneksi sain kuitenkin lopulta siitä vain lisää virtaa ja niin kuin aika vasta kerroinkin, niin lähes saavutin välitavoitteeni!
Joulukuussa en ole ahminut, vaikka paljon olenkin herkutellut. Painokaan ei ole lähtenyt pitkiin aikoihin suureen nousuun, niin kuin aikaisemmin ja kesäkilot on vihdoin karistettu pois!Noin. Siinä oli vuoteni tiivistettynä. Paljon ala- ja ylämäkiä, mutta olen valtavan tyytyväinen omaan (henkiseen) tilanteeseeni juuri nyt! Voi olla että välitavoite jaa parin sadan gramman päähän, mutta se ei haittaa mitään. Tammikuussa sitten alkaa TouhuTammikuun haaste ja sen myötä toivon mukaan tuo tavoitelukemakin saavutetaan ja mennään siitä yli (tai ali)! 
Vuosi 2016 on kyllä ollut minulle tosi opettavainen vuosi ja olen kasvanut alkuvuoden minusta valtavasti! Paljon on vielä töitä edessä sekä kehon, että mielen kanssa. Olen kuitenkin toiveikkaampi kuin koskaan ja luotan omaan tekemiseeni ihan eri tavalla kuin ennen!

Kiitos ihan jokaiselle teille jotka luette tätä blogia! Olen saanut teiltä todella paljon tukea ja motivaatiota, niin kuin olen varmaan jo monesti sanonutkin. Ja ihanaa että jaksatte myös kommentoida, tuntuu että olen saanut teistä ystäviä <3 


Nyt vaan kohti uutta vuotta ja uusia haasteita pää pystyssä! :)

Millainen oli teidän vuotenne 2016?

9 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Tällainen olisi kiva tehdä:) Täytyykin katsoa jos saisi tällaisen kasaan. Vuonna 2017 voisi kirjoittaa tätä joka kuukausi valmiiksi jotta muistaisi asiat varmasti:) Hienoa että ollaan saatu tuo haaste juttu kasaaan, kiva kun joku innostui mun kanssa tällasesta asiasta - sinä ja muutkin. Varmasti keksitää haasteille jatkoa mulla pyörii mielessä HaBaHelmikuu ja MahaMaaliskuu 😂😂😂😂 Olisko parempia ideoita?!?
  Kiva on mustakin ollut saada kavereita blogin kautta ❤️-Laura-

  VastaaPoista
 2. Niin ja tuo mitä kannattaa seurailla instagrammissa ja blogeissa, oli tosi kivat! Haluisin lukea tämän hetkisiset seurailusi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura! Kiva kuulla että tykkäsit! Olisi kyllä kiva lukea jos päätät tehdä tällaisen postauksen myös😊 Oli kyllä tosi mukavaa kun ehdotit tuota haastetta! Ja mahtavia ideoita jälleen näyttää olevan, nostan kyllä hattua tuosta kekseliäisyydestä!😄 Yritän itsekin mietiskellä joitakin haasteita ensi vuodelle! Hyvä idea muuten tuo että kirjoittaisi ensi vuonna joka kuukaudesta vähän muistiin, helpottaisi huomattavasti ensi vuonna vastaavan postauksen kirjoittamista :D Ja juu minäpäs väsään jossakin välissä taas noita seurailupostauksia.:) Kiitos kun olet jaksanut lukea ja kommentoida, ihana on ollut tutustua näin blogien kautta!❤😊

   Poista
 3. Alkuvuosi oli sellaista yritystä, mutta tulosta ei tullut. Syyskuusta lähtien olen sitten noudattanut jokseenkin terveellistä tapaa syödä tavallista ruokaa ja sallien jotakin herkuttelua. Herkkuihin luen vaikkapa grilliluut joita ajoittain himoitsen.
  Paino on pudonnut syyskuusta lähtien 7 kiloa, johon joulu toi muutaman sadan gramman plussan.
  Kunhan haaste alkaa jätän herkuttelun kokonaan ja alan liikkua säännöllisesti.(Hui, pelottaa oikein että onnistunko)
  Kiva kirjoitus sinulla oli koko vuodestasi, mukava oli lukea ja toivotaan molemmat että vuoden 2017 lopussa olemme saavuttaneet tavoitteemme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Selvästi jonkun verran yhtäläisyyksiä vuosiemme kulussa, kun alkuvuodesta ei meinannut onnistua ja syyskuussa alkoi mennä paremmin. Vau, seitsemän kiloa on tosi hyvä saavutus, voit olla ylpeä itsestäsi!😊
   Kiva tosiaan kun lähdit haasteeseen mukaan! Voidaan sitten tukea toinen toistamme kaikki osallitujat. :)
   Kiva kuulla että tykkäsit tästä postauksesta! Kiitos Taffi kun jaksat lukea ja kommentoida! Olet tsempannut ja kannustanut minua kovasti ja on kiva kuulla miten sinulla menee😊❤

   Poista
 4. Unohdin aamulla vielä kirjoittaa, että mun mielestä sulla oli tosi hyvä idea kun teit itsellesi yksi viikonloppu sen treenihaasteen. Sitä vois hyvin käyttää noissa haasteissa, x määrä x liikettä kuukauden aikana ja tietenkin haasteeseen sopivia liikkeitä. Joihinkin kuukausiin vois sitten sisällyttää jotain "mielen juttuja" josta vois tehdä postauksen tai vaikkapa noita seurailen postauksia:) Taivas on rajana:) Olen ollu kipeenä ja maannut vain joten on vähän liiankin paljon aikaa ajatella 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! Tuo voisi olla esimerkiksi jonkun ToistoToukokuun idea tms :D Ja minusta on tosi hyvä idea että osa haasteista keskittyisi enemmän sellaisiin henkisiin haasteisiin!:) Saadaan varmasti ihan mahtava vuosi näillä ideoilla! Ikävä kuulla että olet kipeänä, paranemisia sinne! Mutta hyvä että luovuus silti kukkii XD

   Poista
 5. Huh, huh. Jännittääköhän ketään muuta huominen ja haasteen alku. Sorruin syömään vielä viime yönä herkkuja ja ruokaa liian kanssa. Melkein yöunet kärsi kun oli niin täysi maha. Olen yrittänyt harjoitella herkuttomuutta mutta kaikkea jouluun ostettua on vielä ollut. Nyt kyllä pyysin mieheltä jo armoa ja piilottikin konvehdit ties minne. Mun täytyy vielä illalla sanoa oikein mahdottoman ankarasti että mulle ei sitten mitään. Tänään mennään vielä lastenlasten kanssa kauppaan ja saavat ostaa lastenlehdet ja jotain kivaa syömistä, tykkäävät esim. pensasmustikoista tosi paljon. Jos vaikka itsellekin ostaisi, marjoja ei voi hyvällä tahdollakaan luokitella herkuiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo haaste alkaa jo mielessä kolkutella itse kullakin! Siitä ei kuitenkaan tarvitse stressiä ottaa :) Helposti käy kyllä niin kun aloittaa herkkulakon, että ennen sitä "tankkaa" herkkuja kun tietää ettei kohta saakkaan syödä. Itselleni ainakin meinaa näin käydä ja eilen ainakin tuli syötyä aika paljon. Pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on vain yksi kuukausi, joka lopulta menee aika nopeasti :) Marjat on kyllä loistava herkun korvike, ne kun ovat melkein karkkia! Vaikeina hetkinä pitää vaan yrittää muistella, miksi tätä tehdään. Yhdessä pystytään tähän kyllä aivan varmasti!! Ihanaa uutta vuotta sinulle!:)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)