maanantai 12. joulukuuta 2016

Herkkukierteen katkaiseminen

Hellou!

Mitenkäs kävikään sille herkuttomalle joulukuulle? Ei hyvin!
Tässä nyt kolmatta päivää putkeen vedän suklaata ääntä kohti...

No, onneksi entiset herkkumäärät on pysyneet poissa ja olen pystynyt syömään (itselleni) suhteellisen kohtuullisia määriä! Tyytyäinen en kuitenkaan ole. En edes tiedä miksi säin herkkuja, koska mieli ei edes hirveästi tehnyt mieli syödä mitään, mutta koska olen niin tottunut rikkomaan itseni kanssa tehtyjä sopimuksia, tein sen taas. Jostain syystä sitä on vain niin vaikeaa pitää itselleen tekemiä lupauksia! Välillä tuntuu että rikon niitä vain ja ainoastaan omaksi kiusakseni.. Onko jollain tälle selitystä? :D

No anyway. Karkkikierre on jälleen katkaistava, mikä on aina yhtä vaikeaa. Ihan yhdessä illassakin sitä pystyy koukuttamaan itsensä sokeriin, vaikka olisi ollut pitkäänkin "kuivilla". Nyt ei onneksi ole ihan niin vaikea tehtävä, koska missään vaiheessa en ole syönyt siksi että hirveästi tekisi mieli (miksi edes söin, niinpä...) vaan enemmän tottumuksesta. Aika rutiinilla menee siis tämä huonon kierteen katkaiseminenkin, senkin kun olen aika monta kertaa joutunut tekemään sattuneista syistä..

Mitkä on teidän parhaita keinoja herkkukierteen lopettamiseen?
Minulla toimii yleensä vaan totaalikieltäytyminen hetkeksi. En tykkää sanasta "lakko", mutta yleensä edes päivän kestävä lakko pysäyttää sen pahimman kierteen. Koska herkuttelu yleensä johtuu omalla kohdallani psyykkisistä tekijöistä, voin myös katkaista kierteen parhaiten tsemppaamalla itseäni ja motivoimalla itseni takaisin radalle.

Jouluhan on tunnetusti aika vaikeaa aikaa tällaisille suklaalle persolle kuin minulle. Hyllyt notkuu ihania suklaarasioita ja itselleen on niin helppo perustella että "eihän näitä saa kuin kerran vuodessa". Niinpä niin... aina löytyy syy! Ja treenaaminenkin on nyt edelleen ollut vähän tauolla. Pitäisi käyttää se aika mikä herkutteluun menee johonkin järkevämpään, kuten juuri tuohon treenaamiseen.Kuinka teidän joulukuunne on mennyt? Onko vaikeaa vastustaa suklaarasioita ja muita herkkuja?

12 kommenttia:

 1. Valitettavasti kuulun niihin ihmisiin jotka ei voi ottaa ensimmäistäkään herkkua ilman että koukuttuu taas sokerikierteeseen. Lapsenlapset halusivat täällä leipoa pipareita ja jäljelle jääneitä oli iso rasia vaikka annoin heille mukaankin. Mies sitten niitä söi mutta yhtenä iltana en voinut mukamas vastustaa ja siitä se lähti. Söin niitä niin että maha tuli kipeäksi, voihan nenu sentään. Mutta ehkä taas opin muutamaksi hetkeksi että ruokaa vaan reilusti ja jos haluaa jotain niin heti ruuan jälkeen jotain makeaa ihan pikkuisen.
  Mukavaa joulukuun jatkoa ja kirjoittelehan taas kuulumisia. Käyn täällä katsomassa melkein joka päivä mutta olen aika huono kommentoimaan. Tämä sokerikoukku asia vaan iski suoraan omiin kokemuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, et ole kyllä ainut! Minulla on ihan sama homma, että yksikin pieni herkku saattaa aloittaa tosi pahan koukuttumisen. Tuo on kyllä aina hankalaa jos kaapissa on jotain herkkuja, tosi vaikea on silloin vastustaa kiusausta. Joulun aika on ehkä vuodesta kaikkein vaikein. Pitää kuitenkin yrittää olla itselleen armollinen ja muistaa, että saa niitä herkkuja aina välillä syödä :)
   Ihanaa kuulla että olet jaksanut käydä täällä lukemassa kuulumisiani! Ja kiva kun kommentoit, mukavaa on kuulla mitä sinnekin kuuluu :) Ihanaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 2. Kirjotin sulle hirveen pitkän kommentin, mut se katos jonnekkin bittiavaruuteen :(

  Noh tiivistettynä: Sun kannattais kokeilla jonkun näköstä vetoa jonkun toisen ihmisen kanssa. Esim. kumpikaan ei syö herkkuja kuukauteen tai toinen joutuu maksaa toiselle 50e tai jotain tällasta. Mä joskus nuorempana löin mun isän kanssa vetoa että oon vuoden syömättä karkkia. Raha oli hyvä motivaattori ja siinnä tuli opittua aikalailla itsekuria. Tosi nopeasti jäi kaikki mieliteot herkkuihin ja vuos meni ihan hujauksessa:) Ja voin kertoo, että vuoden tauon jälkeen kun syö ekaa kertaa karkkia niin se ei edes OIKEASTI maistu hyvältä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, aina yhtä ärsyttävää jos teksti tai kommentti häviää!
   Tuo veto on kyllä oikeasti tosi hyvä idea! Olen joskus aikaa sitten tehnytkin tuollaisen vedon ja se kyllä toimi aika hyvin. Pitää varmaan yrittää pistää tuollainen veto taas pystyyn, kiitos ideasta! :) Huhhuh, nostan kyllä hattua että olet pystynyt olemaan vuoden ilman karkkia! Itse en ainakaan vielä voisi kuvitella pystyväni samaan. Vaikea kuvitella ettei karkki maistuisi hyvältä, mutta noin se varmasti on noin pitkän tauon jälkeen kun ei ole tottunut niin makeaan. :)
   Laitan tuon ehdotuksesi kyllä ehdottomasti muistiin, kenties uuden vuoden jälkeen voisi olla hyvä aika vedolle.;)

   Poista
  2. Neidän pitäis porukassa pistää pystyyn joku blogien välinen haaste tms 👊🏻👊🏻💪🏻💪🏻 Tsemppiä sulle kauheasti! Pure on loppu ja mietin eetä mites tästä jatkaa, tekis mieli vetää joka päivä jotakin😱😨😬😳 -Laura-

   Poista
  3. Hei tossahan oliskin ideaa! Voitaisiin hyvinkin kehitellä joku yhteinen haaste esimerkiksi juuri tuonne ensi vuoden alkuun :) Kiitos tsempeistä! Luinkin blogistasi että pure on ohi ja hyvin oli mennyt! Jätin kommenttiakin, mutta en tiedä minne se on kadonnut :( Tuo on kyllä tiukemmissa dieeteissä se huono puoli että kun ne loppuu niin on vaikeaa pysyä aisoissa. Tsemppiä myös sinne!

   Poista
  4. Kehitellään toki vuoden alkuun joku haaste tms, hyvä me! Mietitään loppuvuosi millainen voisi olla sopiva haaste meile ja katsotaan jos joku muukin lähtisi mukaan:) Mihinköhän se kommentyi on hävinnyt, harmi! Kommnettaja on aina niin mukava saada. Onkohan muiden komenntteja kadonnut....

   Poista
  5. En ymmärrä se oli mennyt roskapostiksi, otin sen pois sieltä. Mitä ihmettä.

   Poista
  6. Joo pitääpäs alkaa miettimään mitä se voisi olla! :) Onpas kumma että oli roskapostiksi mennyt :( Eipä näistä koskaan näköjään tiedä, toivottavasti muita kommentteja ei ole hävinnyt, koska niitä on kyllä tosiaan kiva saada :) Mukavaa joulun odotusta sinne! Laitetaanhan mietintämyssyt päähän tuon haasteen suhteen ;)

   Poista
  7. Mäkin oon tässä miettinyt et olis hauska ottaa uudelle vuodelle joku uus haaste, en oo mitään vetoja pitkään aikaan pistänytkään pystyyn :D Oon ehdottomasti mukana!

   Poista
  8. Jee mahtavaa! Katsotaan mitä keksitään :D

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)