torstai 10. marraskuuta 2016

Painonpudotus- vai syömishäiriöblogi?

Hei!

Täytyy myöntää, että tämän postauksen julkaiseminen jännittää! Jotenkin tuo sana tuolla otsikossa jo saa vähän niskavillat pystyyn.

Olen viime aikoina ajatellut tätä blogia ja sen sisältöä ja jatkoa. Haluaisinkin kuulla teiltä mielipiteitä siitä, millaisista asioista teitä kiinnostaa lukea?
En ole kertonut kertaakaan täällä sitä oikeaa syytä, miksi kirjoitan tätä blogia ja miksi sen aloitin ja siksi ajattelinkin vähän avata aihetta.

Pikainen historia: Vuoden 2014 elokuussa olin laihdutuksesta lähes pakkomielteinen. Halusin laihtua todella paljon, mutta en halunnut kertoa siitä kenellekään tutulle. Halusin kuitenkin jakaa ajatuksiani ja kokemuksiani laihdutuksesta muille ja siksi aloin kirjoittaa blogia. Kirjoitin ennen myös päiväkirjaa, mutta koska teknologia vei myös minut mennessäni, päiväkirja netissä tuntui luontevalta tavalta jatkaa. Ajattelin myös, että tuolloin aloitan sen vihoviimeisen ja ainoan onnistuneen laihdutuksen, julkisesti kun sanoo tavoitteen ääneen, ei voi perääntyä!

No, niin kuin tämän blogin teksteistä voi moneen kertaan lukea, ei asiat todellakaan menneet niin. Vajaa vuosi myöhemmin tajusin vasta itse syömisen hallitsevan elämääni ja että laihdutuksesta on tullut todellinen ongelma. Meni silti todella pitkään ennen kuin uskalsin kirjoittaa tänne syömishäiriöstäni, sillä olen aina pelännyt jonkun tutun löytävän blogini ja kuulevan minun syömisongelmistani.

Olen koko ajan ajatellut kirjoittavani laihdutusblogia ja ainoastaan laihdutusblogia. Painon pudotus on kyllä varmaan ainoa asia, mikä elämässäni on samalla tavalla kuin silloin kun aloitin tämän blogin. Nykyään minulla on niin paljon enemmän tietoa ja taitoa näihin asioihin liittyen.
Kuten olen aina välillä maininnut, opiskelen liikunta-alaa, toiveenani jonakin päivänä auttaa painon kanssa kamppailevia ihmisiä, jotka käyvät kenties läpi samanlaisia juttuja kuin minä nyt. Ajattelin myös syömishäiriöstä ensimmäisen kerran mainitessani, että tämä kaikki on moninkertaisesti sen arvoista, jos pystyn auttamaan tai kannustamaan edes yhtä ihmistä.:)

Nyt päästäänkin sen todellisen mietteeni ja kysymykseni ääreen. En voi tietää, mitä kautta kukin teistä ihanista lukijoista on tänne päätynyt, mutta viime aikoina minusta on tuntunut, että kenties blogillani voisi olla annettavaa syömisongelmasta toipumisen ja siihen liittyvien ajatuksien jakamisessa. Laihdutusblogejahan on todella paljon ja kenties tämä taustani on se minun tapani erottua joukosta ja tuoda jotakin uutta tänne. Edelleen tavoitteenani on painon pudotus ja tulen siitä kirjoittamaan, mutta onko siellä ruudun takana niitä, joita kiinnostaa syömiseen liiittyvät ajatukset ja tunteet? Tällä hetkellä olen nimittäin tietoisesti aihetta jonkin verran vältellyt, sillä syömishäiriö on aiheena aika arka ja pelottavakin ja olen halunnut pitää kirjoitusten aiheet melko kevyinä. Nyt koen kuitenkin olevani sen verran pitkällä paranemisprosessissa, että minun on helpompi asioista kirjoittaa. Olisi kiva kuulla mitä ajattelette.

Ja loppuun vielä haluan kiittää juuri sinua, joka luet tätä tekstiä. Arvostan todella paljon, että olet jaksanut avata tämän postauksen. Ja jos olet jaksanut lukea tämän blogin höpötyksiä jo pidempään, tai jopa kommentoida, niin kiitos todella paljon! <3 Olette kaikki todella ihania!

4 kommenttia:

 1. Mielestäni tässä blogissa on hienoa juuri se, että kirjoitat syömisiin liittyvistä ajatuksista ja ongelmista ja olisi myös jatkossakin kiva lukea sellaisia tekstejä, jossa kerrot rehellisesti omista tunteista ja ajatuksista syömiseen. Uskon, että moni saa juuri näistä paljon irti. Aika monen laihdutushan tyssää juuri syömispuoleen! Aihe on varmasti myös arka, mutta toisaalta sen pohtiminen varmaan antaa myös enemmän apua itselle ja muille:-) Teoriassahan laihdutus ja terveellinen elämä on yksinkertaista, mutta vaikeaa se on juuri toteuttaa käytännössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Yritän jatkossa ottaa vielä enemmän tuota henkistä puolta teksteihin mukaan. Olet ihan oikeassa, että teoriassa terveellinen elämä ja laihdutus on yksinkertaista, mutta toteutus onkin sitten ihan toinen juttu!:D Myöskin tuo mitä sanoit, että aiheen pohtiminen auttaa muita ja myös itseä on aivan totta! Mukavaa päivänjatkoa!:)

   Poista
 2. Kiitos kaikista kirjoituksistasi. Löysin blogisi ja luin sen tänään kokonaan. Kivasti kirjoittelet. Kokemuksesi ovat kaikki kuin minun elämästäni. Muistan kun nuorena kipuilin painostani ja nyt kuusikymppisenä olisin todella tyytyväinen sen hetkiseen painooni enkä välittäisi vatsakummustani (olemattomasta) vähäsen vertaa. Kaikenlaisia kuureja ja konsteja olen kokeillut tähän ikään ja nyt syön ihan tavallista ruokaa ja ainoastaan myöhäisen iltasyömisen olen jättänyt pois. Paino alenee pikkuhiljaa, pari vuotta olen antanut itselleni aikaa laihtua normaalipainoon. Ehkäpä se toteutuu, vaikka pudotettavaa on sellainen kolmisenkymmentä kiloa. Oikein ihanaa joulunodotusta sinulle ja toivottavasti jaksat jatkossakin kirjoitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Olen todella otettu että olet jaksanut lukea blogini jopa kokonaan!
   On aina mukavaa kuulla, että joku pystyy samaistumaan teksteihini, tietää ettei ole yksin näiden asioiden kanssa.:) Onneksi olet pystynyt jättämään kuurit ja muut konstit taakse ja siirtynyt ihan tavalliseen ruokaan, niin minäkin olen yrittänyt. Olen varma että saavutat tavoitteesi ja hitaasti eteneminen on varmasti se paras tapa. Eihän se aina helppoa ole, mutta sitäkin palkitsevampaa!
   Tällaiset kommentit kyllä tuovat valtavasti lisää motivaatiota kirjoittamiseen. Toivottavasti jaksat jatkossakin lukea tekstejäni.
   Mukavaa joulunodotusta myös sinne ja kovasti tsemppiä omaan projektiisi! :)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)