lauantai 22. lokakuuta 2016

Nyt loppui valitus! (Positiivisuushaaste)

Hei!

Valivalivali... Kaikki varmaan tietää sen, kun on kylmä tai väsy tai nälkä tai paino ei putoa tai ulkona on huono sää tai mahaan sattuu tai muuten vaan ärsyttää tai ihan mitä vaan, lista jatkuu loputtomiin. Aina pitää vaan olla jotakin mistä valittaa.
Mulle alkaa ainakin nyt riittää. Olen ollut aina todella pessimistinen persoona, tai en varmaan aina, mutta ainakin viime vuosina. Olen myös ollut hyvin tietoinen tästä piirteestä itsessäni, mutta jotenkin vaan hyväksynyt sen osaksi itseäni.

quote, positive, and motivation imageOikeastaan viime postaus, sen kirjoittaminen ja julkaiseminen sai minut vähän heräämään. Alkoi itseäkin vähän ärsyttämään tämä ikuinen negatiivisuus ja valittaminen. Varsinkin tässä kroppaprojektissa huomaan vellovani joskus jopa itsesäälissä: "en minä kuitenkaan koskaan onnistu" ja "miksi edes yritän, kun ei sitä tulosta kuitenkaan koskaan tule" ja niin edelleen. Ja niinhän se on, että ajatuksista ja asenteista tulee usein totta.

 Miksi asioista näkee vaan sen negatiivisen puolen? Ihan varmasti kaikissa (lähes) kaikista asioista voi nähdä myös sen hopeareunuksen, jos vaan itse haluaa. Mutta sitä pitää itse haluta. Jotenkin siinä itsesäälissä ja ärsytyksessä on joskus jollain oudolla tavalla jopa kiva velloa ja mielestäni se on joskus ihan ok. Rajansa kuitenkin kaikella. Jos huomaa ajattelevansa suurimmasta osasta asioista ensin negatiivisesti, on ehkä asenteen tarkistuksen aika. Minulla ainakin on.

Luin tällä viikolla Monnan blogista erittäin hyvän tekstin positiivisuudesta. Monna haastoikin tekstissään kaikki kokeilemaan 21 päivää valittamatta - haastetta. Kun luin tuon tekstin muutama päivä sitten, en ottanut ajatusta tosissani. Ajattelin vaan, että "enhän minä kuitenkaan tuollaiseen pysty" ja "minähän nyt vaan olen perusluonteeltani tällainen valittaja". Tuskin kukaan ihan oikeasti on niin sanotusti syntynyt valittamaan. Ja niinhän se on, että positiivisesta ajattelusta usein poikii positiivisia juttuja.

quote

Mulla alkoi tänään syysloma (jeejee!) ja sen kunniaksi aionkin nyt viettää valitusvapaan viikon! 21 päivää tuntuu näin alkuun vähän haastavalta, mutta lähdetään liikkeelle nyt tästä viikosta. Ensi viikolla yritän siis kääntää negatiiviset asiat positiivisiksi, tai ainakin nähdä myös ne hyvät puolet jutuista. Loma onkin hyvä aika aloittaa, koska silloin on varmaan jo muutenkin aika hyvillä mielin kaikesta :)

Lähteekö kukaan teistä mukaan tähän "valitusvapaaseen viikkoon", tai kenties tuohon Monnan 21 päivää valittamatta-haasteeseen? Millaisia ajatuksiä ylipäätään heräsi? Kuulisin taas mielelläni :)

Niin ja ihanaa, rentouttavaa ja positiivista viikonloppua teille kaikille! Ja mahtavaa lomaa kaikille joilla se alkoi nyt :)

quote
Kuvat: weheartit.com

2 kommenttia:

 1. Pessimistisyys ei taida auttaa mitään. Motivaation se saa kyllä syötyä. Kaikessa muussakin on aina Team Depressio, joka omassa mielessään epäonnistuu jo ennenkuin on aloittanut.

  Sitku ja mutku -elämän elämämisestä pitäisi myös päästä eroon ja elää elämää nyt. Silloin niille painonpudotuksille ja muille muutoksille ei anna niin isoa painoarvoa, että epäonnistumisen pelko estää onnistumisen. Elämä on nyt, eikä sitku on laihtunut. Mutku mä oon tällanen, ei voi olla selitys mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näinhän se on! Ei siitä pessimistisyydestä ole muuta kuin haittaa.
   Todella hyvin sanottu, elämä on juuri nyt, oli minkä painoinen hyvänsä. Nyt yritänkin päästä tästä huonosta ajattelutavasya eroon ihan toden teolla.
   Kiitos kommentista!:)

   Poista

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)