torstai 28. huhtikuuta 2016

Kokemukset 5:2-dieetistä

Hej!

Tosiaan, lupailin viime viikolla kertovani tällä viikolla kokemuksia dieetistä jota kokeilin, eli 5/2-dieetistä. Olen ollut superkiireinen ja meinasin jo jättää tämän postauksen kokonaan kirjoittamatta, mutta sitten otin itseäni niskasta kiinni ja aukaisin tyhjän blogitekstin.

Niin. Aikaisemmista postauksista voitte kurkata ensimmäisen kolmen päivän tunnelmistani, jos ette ole niistä vielä lukeneet. Nyt tulee siis vain pikainen yhteenveto tästä dieetistä.

Kuvahaun tulos haulle 5:2 dieetti
Kuva Googlesta
Alkuun olin tosi innoissani. Olin ihan varma, että nyt paino putoaa kilon viikossa. Alkuun siltä näyttikin! Koko viikkoon en ole saanut otettua aamupainoa, joten joudun vain arvioimaan sitä päivällä katsomieni painojen mukaan. Alkuun siis paino näytti tippuvan nopeasti, ensimmäisten kolmen tai neljän päivän ajan siis. Lauantaina, eli kuudentena päivänä pidin herkkupäivän, joka oli siis täysin suunniteltu ja sallittu. Tästäkös kehoni sitten innostuikin ja sen jälkeen paino ei ole liikahtanutkaan! Toki luin ennen dieetin aloitusta, että liian suuri herkkupäivä voi ajaa kehon luulemaan että on nälänhätä ja pilaa siksi dieetin. En tiedä, kävikö minulle näin vai mistä johtui tämä painon junnaus. Toki en sitä aamupainoa siis ole katsonut, eli paino ei välttämättä ole mikään paras mittari tässä kohtaa.

Toinen asia voi olla runsas liikunta. Olen liikkunut viime ja tällä viikolla tosi paljon, eli lihakset ovat kipeät ja keränneet nestettä, mikä myös näkyy painossa yleensä.

En ole ihan varma, aionko jatkaa tätä dieettiä. Todennäköisesti en. Jos kaikki olisi mennyt ihan putkeen, olisi paino varmasti pudonnut, mutta tämä dieetti ei ehkä ollut se minulle sopivin. Lisäksi näin lyhyellä kokeilulla on todella vaikea sanoa, toimiiko jokin dieetti vai ei.

Vielä pieni yhteenveto:

Tykkäsin:

- Ei-paastopäivinä sai syödä hyvällä omatunnolla paljon kunnon ruokaa
- Vaikka paastopäiviä olikin, ei ainakaan vielä herännyt mitään ahmimishimoja
- Paino tippui alkuun nopeasti
- Hyvä fiilis

En tykännyt:

- Paastopäivinä olin kiukkuinen ja nälkä sai ajattelemaan ruokaa koko päivän
- Dieetti ei sovi pitemmälle aikavälille, en ainakaan usko kenenkään jaksavan tätä pitkään noudattaa
- Herkkupäivät (ilmeisesti?) sotkevat helposti dieetin
- Vaatii paljon kaloreiden laskemista

Tällaisia ajatuksia minussa heräsi tämän aika lyhyen kokeilun jälkeen. Voi hyvin olla, että tulen kokeilemaan tätä uudestaan ja tällä kertaa kiinnitän huomioita asioihin, joiden nyt uskon vaikuttaneen painon junnaamiseen. 

chocolate

Toivottavasti tästä oli apua edes jollekin siellä. 

Ja jos en päivitä ennen viikonloppua, niin iloista vappua kaikille, olkaahan kiltisti!;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)