torstai 21. huhtikuuta 2016

5:2 dieetti - kokemuksia kolmen päivän jälkeen

Moikka!

Viime postauksessa  vielä tuumiskelin, nyt olen tarttunut tuumasta toimeen! Päätin siis kokeilla 5/2-dieettiä. Dieetissä ideana on tosiaan syödä kahtena päivänä viikosta vain 500 kaloria ja muina viitenä päivänä saa syödä "normaalisti". Jopa herkut ovat tuolloin sallittuja, jos ei kuitenkaan liian suuria määriä.
Ajatuksena tuo kuulostaa aika rajulta ja kun tästä ensimmäistä kertaa kuulin, ajattelin ettei kukaan täysjärkinen tätä oikeasti tee. No, minä teen. Ajattelin siis kokeilla yhden viikon mitä tapahtuu ja päättää sitten jatkosta. Missään tapauksessa en ole montaa viikkoa tätä toteuttamassa!
Nyt kerron siis omista tuntemuksistani ja kokemuksistani. Tarkoituksena ei ole siis kehottaa ketään kokeilemaan tai kieltää kokeilemasta. Vain minun henkilökohtaiset ajatukseni siis.Kuvahaun tulos haulle 5:2
Kuva Googlesta

Maanantai: ensimmäinen paastopäivä

Koska sunnuntaina oli herkkupäivä, maanantaina oli täysi olo. Nukuttuakin tuli aika myöhään, eli päivä jäi aika lyhyeksi. Heräsin vasta yhden maissa tosiaan ja aamupalaksi söin omenan ja join teetä.
Parin tunnin päästä nälkä iski oikeasti ja söin toisen omenan (monipuolista, tiedetään...). Illan sitten kärvistelin ja iltapalaksi söin skyr-rahkan ja nutrilett-patukan. Noin viisisataa kaloria yhteensä siis. Päivä meni onneksi nopeasti ja selvisin hyvin. Kävin myös todella kevyen salitreenin tekemässä.

Tiistai: normaali ruokailu

Tiistaina heräsin nälkäisenä, mutta en läheskään niin nälkäisenä kuin olisin luullut! Aamupala vei (kaksi ruisleipää, kananmuna, kalkkunaleike, voi, juusto) kyllä nälän. Lounaalla vasta tuntui kova nälkä ja tuntui ettei mikään riitä, Onneksi hieman (mutta vain hieman) tuhdimpi lounas sammutti nälän ja yllätyksekseni piti sen poissa pitkän aikaa! Loppupäivä meni mukavasti ja "tavallisesti" ja tein treenin, joka kulki hyvin.

Keskiviikko: normaali ruokailu

Keskiviikkona olo oli aamulla täysin normaali. Kävin puntarilla ja olin todella negatiivisesti yllättynyt. En ollut hetkeen käynyt puntarilla, mutta silti tiedän, että luku oli ehkä vähän yläkanttiin. En siis ole vielä huolissani. Katsotaan mitä tuolle luvulle viikossa tapahtuu! ;)
Aineenvaihdunta tuntui käynnistyneen tiistain jäljiltä ja varsinkin illalla tuntui taas ettei nälkä lakkaa. Söin hieman tuhdimman iltapalan kuin normaalisti, seuraavan päivän paastoa ajatellen. Kävin myös salilla!

Torstai: toinen paastopäivä

Kiitos eilisen iltapalan, aamu alkoi mukavasti. Join nutrilett-pirtelön ja lähdin kouluun. Lounasaikaan maha jo murisi, mutta ei tehnyt tiukkaa vastustaa kiusauksia. Nyt ennen viittä syön toista "ateriaani", eli nutrilett-patukkaa. Toki tällaisella dieetillä kannattaa suosia keittoja ja vihanneksia, tämä oma ratkaisuni oli vain "hätäratkaisu". Illalla syön vielä skyrin. Motivaatio on korkealla! :)

Semmoista siis. Kerron sitten viikon tuloksesta myöhemmin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)