perjantai 11. maaliskuuta 2016

Nopea ja helppo kana-kukkakaali-porkkanavuoka mikrossa!

Hei vaan hei ja nöyrimmät pahoitteluni hiljaisuudesta!
Kirjoittelen tylsistä ja turhista kuulumisistani aivan erikseen, sillä nyt halusin vain tulla jakamaan teille tämän nopeaakin nopeamman herkkuruuan. Okei en kyllä huijaa ketään, tästä herkku-sanasta ei kyllä ole mitään takeita!

Tänään halusin ottaa pienen muokkauksen kohteeksi helpon ja nopean ruuan, jota äitini laittoi usein minulle ja veljelleni nuorempana. Resepti oli kai alun perin peräisin jostakin lehdestä, en osaa sanoa. Joka tapauksessa tässä se tulee ja suosittelen!


Kana-kukkakaali-porkkanavuoka 2-3 annosta

Ainekset:

1prk ruokakermaa, itse käytin maustamatonta mutta muukin käy
1 kukkakaali
2 porkkanaa
3 kanafileetä
Mausteita
Juustoraastetta halutessasi

Tee näin:

Kuori ja pilko porkkanat pienemmiksi paloiksi. Revi tai leikkaa kukkakaali paloiksi. Laita porkkanat ja kukkakaali pienen uunivuoan pohjalle tasaisesti niin, että joka puolella on sekä porkkanaa että kukkakaalia. Kaada ruokakerma tasaisesti kasvisten päälle. Huom! Porkkanoiden tulee "uida" ruokakermassa jotta ne kypsyvät tarpeeksi! Laita vuoka mikroon täydelle teholle noin kymmeneksi minuutiksi.
Vuoan ollessa mikrossa, mausta ja paista kanat kypsiksi.
Kun vuoka on ollut mikrossa noin kymmenen minuuttia, nosta se pois, asettele kanat kasvisten päälle ja ripottele halutessasi juustoraastetta päälle.
Tadaa! Helppo ja nopea ruoka on valmis!:)

Vinkit:
-Kaada ruokakerma ensin pienempään astiaan ja mausta sitä (jos käytät maustamatonta ruokakermaa).
-Keitä porkkanoita ensin kevyesti ennenkuin laitat ne mikroon, osa porkkanoista voi jäädä muuten raa'aksi. Jos pidät vuokaa mikrossa niin kauan että kaikki porkkanat ovat kypsiä, tulee kukkakaalista helposti ylikypsää mössöä. Itseäni porkkanoiden raakuus ei haitannut, mutta tämä vinkkinä jos haluatte välttää hieman raa'at porkkanat.Mukavaa viikonloppua kaikille! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)