keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kannattaako personal trainerin palkkaaminen?

Moi!

Kuten tiedätte, minulla on ollut personal trainer tämän kesän ajan (heinäkuun hän oli lomalla). Nykyinen pt:ni ei ole suinkaan ainoa, jonka palveluita olen käyttänyt. Aikaisemmin olen palkannut kahdesti personal trainerin, mutta ainoastaan ruokavaliota varten. Ensimmäisen kerran pt ainoastaan neuvoi minua ruoka-asioissa ja toisella kerralla toinen pt teki minulle sekä ruokavalion, että treeniohjelman. Tänä kesänä ensimmäistä kertaa minulla on ollut valmentaja, joka seuraa kehitystäni. Olen yrittänyt löytää tasapainoa ja pudottaa painoa jo pitkään tuloksetta (ongelmat syömisen kanssa vievät aina takapakkia) ja nyt kerronkin oman mielipiteeni siitä, onko personal trainerin palkkaaminen kannattavaa. Huomatkaa, että mielipide on vain minun ja perustuu henkilökohtaisiin kokemuksiini.

Yleinen uskomus on, että personal trainerin palkkaaminen on todella kallista, eikä se kannata jos tavoitteet ovat saavutettavissa lyhyellä tähtäimellä. Itse koen kuitenkin, että jo pelkästään yksi käynti pt:n juttusilla (ruokavalio ja treeniohjelma) voi riittää. Omalla kohdallani tämä olisi varmasti riittänytkin, ellei ongelmat olisi henkisellä puolella. Personal trainerin palkkaamisen ei siis tarvitse tarkoittaa tapaamisia monta kertaa kuukaudessa tai tilivelvollisuutta kenellekään, ainoastaan kirjallisia ohjeita jos niin haluat. Toki yhdellä kerralla pt:n käsitys asiakkaasta jää kovin pintapuoliseksi ja siksi ohjeet ovat helposti yleistäviä. Jos tavoitteena on kuitenkin vain muutaman kilon pudotus tai ruoka-ja treenirytmin löytäminen, suosittelen edes sitä yhtä kertaa pt:n juttusilla.

Get Fit Or Die Trying | via TumblrEntä sitten tänä kesänä kokeilemani useamman kuukauden valmennus? Tässä on pakko sanoa, että riippuu hyvin paljon valmentajasta. Oma personal trainerini on erittäin ammattitaitoinen ja tiedän useita tapauksia jotka ovat hänen valmennuksessaan saaneet uskomattoman hienoja tuloksia. Itse en niitä kuitenkaan saanut. Mielestäni on todellä tärkeää, että personal traineriinsa luottaa ja että kokee voivansa puhua hänelle milloin vain mistä vain (ei nyt tietenkään ihan mistä vain :D). Omalla kohdallani tämä ei ihan toteutunut. Minusta tuntui koko ajan, että valmentajani on hyvin kiireinen enkä halunnut häiritä häntä siksi jatkuvalla kitinällä tai kysymyksillä. Ruoka- ja treeniohjelmaan olen ollut tosi tyytyväinen, mutta se henkinen puoli, johon eniten tarvitsisin tukea jäi liian vähäiseksi. Koin painetta noudattaa ohjeita pilkun tarkasti, mikä johtikin sitten järkyttävään ahmimiskohtaukseen "valmentajan selän takana" hänen ollessa lomalla. Koska tasapaino herkuttelun suhteen oli hukassa, olisin toivonut hänen huomioivan sen ja antavan minulle vinkkejä herkkujen kohtuulliseen syömiseen.
Treenien suhteen olen kehittynyt valtavasti. En ole aikaisemmin edes tiedostanut, että olen oikeasti aika voimakas! Treenipainot on nousseet koko ajan, mikä on lämmittänyt mieltä.
Ruokavaliossa olen tajunnut, miten paljon oikeaa ruokaa saa syödä! Aikaisemmin olen syönyt aivan liian vähän ihan turhaan! Yhteenvetona siis olen tyytyväinen, että palkkasin pt:n, koska muuten en osaisi nyt syödä niin hyvin kuin nyt, tai treenata kuin nyt. Tavoitteenani oli kuitenkin laihtuminen, ja siihen personal trainer ei tuonut apua-päinvastoin. Toki voi olla, että juuri minulle sopiva tsemppaava pt olisi saattanut tuoda apua ongelmaan.

Yhteenvetona siis...


Personal trainerin palkkaaminen kannattaa jos...


- Olet yrittänyt päästä tavoitteisiisi pitkän aikaa tuloksetta, tai kehitys junnaa paikallaan
- Et ole ihan varma millainen ruokavalio olisi kohdallasi toimiva (ravintoainejakauma, paljonko saa/pitää syödä)
- Haluat treenata salilla tavoitteellisemmin tai nousujohteisemmin
- Haluat haastaa itsesi treeneissä
- Kaipaat onnistuaksesi tsempparia ja kannustajaa
- Haluat olla "vastuussa jollekin" ruokailuistasi ja treenailuistasi, jotta varmasti kulkisit oikeaa reittiä (itselleni yksi tärkeä kohta)
- Olet miettinyt personal trainerin hankkimista (kokeileminen kannattaa ehdottomasti!!!)

Personal trainerin palkkaaminen ei kannata jos...

- Rahasta on todella tiukkaa (pelkän ruokavalion tai treeniohjelman tilaaminen ei tietenkään ole niin kallista!)
- Personal trainer ei ole sinulle sopiva, etsi juuri itsellesi sopiva pt
- Henkinen puoli on onnistumisesi tiellä, psykologi on parempi vaihtoehto
- Olet ohjeiden suhteen liian ehdoton ja sosiaalinen elämäsi tms. kärsii

Negatiivisten puolien keksiminen olikin yllättävän hankalaa. Omat kokemukseni ovat olleet hyviä ja huonoja, mutta en kadu yhdenkään personal trainerin palkkaamista hetkeäkään. Ilman heitä en tietäisi nyt liikunnasta ja ravinnosta näin paljoa tai tietäisi juuri itselleni sopivia juttuja! Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan :)

Lmao yes


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommenttia, vastaan mahdollisimman pian! :)